Blog

Home / Archive by category "Blog"
Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Op zondag 2 december kwam zoals beloofd onze kersverse sportdirector Guy Jottay het nieuwe beleid toelichten in onze club. Net zoals hij bij andere clubs en wedstrijdparen dit zal doen.

Hij sprak ons toe met veel enthousiasme over de nieuwe wind in het beleid.

 

Hij wist ons volgende te vertellen.

 

Er is een woelige periode geweest en sommigen hebben nogal wat vragen bij de voorbije gebeurtenissen. Ik wil jullie hierbij geruststellen en laten weten dat alles terug in orde komt! Jullie zullen in de komende periode voelen en merken dat er een nieuwe wind is in een sterk team dat vooruit wil.

Wij zijn een team van mensen die het in de eerste plaats goed voorhebben met de danssport en met meer flexibiliteit willen streven naar een betere kwaliteit!

Zo zijn wij reeds vele uren per dag bezig met het voorop stellen van enkele doelstellingen waar de federatie beter van word, wat jullie, dansers, alleen maar ten goede komt.

Het huidige bestuur streeft er uiteraard naar om meer volk en meer paren op de wedstrijden te krijgen. Maar daarnaast willen we ook alleszins  de wedstrijden comfortabeler, aangenamer en sfeervoller te laten verlopen. Het nieuwe bestuur wil er zijn voor de paren. Daarom willen wij ook heel graag en aandachtig luisteren naar hetgene wat onder jullie leeft en wat jullie belangrijk vinden. Het zal waarschijnlijk niet lukken om alle ideeën uit te werken, maar geef ons de tijd om jullie feedback mee te nemen in onze vergaderingen en ze daar te bespreken, zodat we alles kunnen doen om ze uit te werken indien mogelijk.

 

Tot eind December zijn wij aangewezen op het huidig wedstrijdreglement, maar vanaf Januari zullen wij zorgen voor meer vrijheid, flexibiliteit en kwaliteit. Zowel voor de hogere als de lagere categorieën, juveniles, juniors, adults en seniors.

Wij willen ons inzetten voor ieders belang  en comfort binnen de BDSF, maar tevens naar jullie comfort binnen WDSF! Daarnaast ook het belang van de organistoren die uiteindelijk de taak op zich nemen om wedstrijden voor jullie te organiseren.

Vandaar dat we jullie vragen om ons een beetje tijd te gunnen om dit reglementair in orde te brengen en ons jullie vertrouwen te schenken zodat wij alles zo spoedig mogelijk in goede banen kunnen leiden.

 

Iedereen gaat weldra en regelmatig een update zien verschijnen over de aanpassingen en nieuwigheden die wij gaan proberen te realiseren binnen de federatie. Zo kan ik bijvoorbeeld reeds melden dat wij een checklist hebben samengesteld die opgestuurd is naar de organiserende clubs zodat iedereen weet wat te doen om de wedstrijden vlot te laten verlopen.

Verder is er een nieuw mooi en leuk evenement  dat voor de paren zal georganiseerd worden in Februari. Namelijk ; de huldiging van de Belgische kampioenen. Ik kan jullie al verklappen dat dit een Grand Gala wordt met een team-match, enkele demonstraties, enz… Nog leuk nieuws; Gratis voor alle leden van BDSF! Meer details via jullie club waar Flyers aanwezig zijn met de details.

 

De drive van het nieuwe bestuur is groot en zal constant en heel aktief voor jullie bezig zijn.

Zodanig dat BDSF terug gezond wordt en dat wij in de toekomst degelijke, mooie en sfeervolle wedstrijden zullen kennen.

Geef ons even de tijd en aarzel ook niet om jullie eventuele vragen of ideeën aan ons over te maken. We zijn er mee bezig

 

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

Telkens een apart gevoel toch om te dansen in de (weliswaar ontwijde) kerk. Een prachtige omgeving en een goede akoestiek. Ook de vloer lag er, naar ons gevoel dan toch, perfect bij. Niet te glad, niet te stroef. En wat een prachtig deelnemersveld. Mochten de organisatoren er in slagen om de toegang naar de kerk ook wat te verwarmen zou dat ook nog een grote verbetering betekenen. Telkens de toegangsdeur geopend werd kwam er koude luchtstroom op gang die echt niet bevorderlijk is wanneer men goed in het zweet staat.

De wedstrijden liepen sterk door elkaar, zodat ik ga trachten de resultaten per klasse door te geven. Chronologische weergave is onbegonnen werk.

In de Senioren 1 Hfdkl. zagen we op zaterdag Michel Lamine en Melissa Vandenhove aan het werk. Zij behaalden in een uitermate sterk bezette wedstrijd een schitterende 5e plaats. Proficiat!

In de Senioren 2 Hfdkl traden Robrecht Krikilion en Nadia Schepens zowel op zaterdag als op zondag aan. Op zaterdag waren we ervan getuige hoe zij een prachtige prestatie net niet beloond zagen met een finaleplaats en strandden op een 7e stek. Zondag kregen zij wel de finaleplek die ze verdienden om daar uiteindelijk een mooie 5e plaats in de wacht te slepen! SUPER proficiat!

In de Senioren 3 A waren wij ( Luc Verstraeten & Chris Van Havere) dan zelf aan onze eerste deelname toe. Na een bijzonder goed gevoel en bijzonder goede commentaren na de eerste heat, lukte het in de tweede heat allemaal net iets minder. Veel gebots en opnieuw starten stonden ons een goede prestatie in de weg. Je merkt dus duidelijk dat het vele paren hier nog ontbreekt om de andere paren te kunnen ontwijken. We waren wel geplaatst voor de finale waar we ons wel goed herpakten en strandden op een mooie 5e plek. Toch wel tevreden en super gemotiveerd om verder te werken.

Bij de hfdkl van de senioren 3 legden Marc Van Breda en Anita Bosmans beslag op de 22e plek midden in het 44 parige deelnemersveld. Jammer genoeg konden we hen zelf niet aan het werk zien.

Over naar de senioren 4 dan. Op zaterdag waren er geen deelnemende clubgenoten, maar op zondag kwamen zowel Martin Geens – Nadia Solon als Wim Van Daele – Chris Leys op de vloer. Zij behaalden een 10e respectievelijk 12e plaats in een mooi bezet deelnemersveld.

Aan alle deelnemende paren een dikke proficiat met hun prestaties en voor de aanwezigheid van K.M.D.C. te zorgen.

 

Luc Verstraeten

Geen training door wielerwedstijd

Geen training door wielerwedstijd

Opgelet de training voor recreanten van zaterdag 25/8 en de wedstrijdtraining van zondagmorgen 26/8 worden afgelast.

Reden hiervoor is de doortocht van de wielerwedstrijd SCHAAL SELS.

Hierdoor is er geen bereikbaarheid naar de zaal en tevens ook grote parkeerproblemen.

De afsluiter van de zomertraining op zondag wordt verlegd naar één week later …. 02.09.2018. (dus ook nog zomeruur!!)

De wedstrijdtraing van zondag

Het KMDC bestuur

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8  Juli 2018

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8 Juli 2018

Op vrijdag kwamen Thomas en Annik aan de start bij de senioren 2. Zij konden zich 2 keer doorplaatsen en besloten deze wedstrijd in een bijzonder sterk deelnemersveld op een prachtige 42e plaatsen op 146 deelnemers!

En dat zonder de aanmoedigingen van de zaterdag wel aanwezige supporters, Jos, Jenny, Gerrit, Conny en Kobe, Johan, Chris en mezelf.

Op zaterdag zagen we de senioren 3 aantreden, waaronder MDC-ers Marc en Anita. Onder onze luide aanmoedigingen ( Belgische driekleur incluis) behaalden zij een mooie 63e plek op 141 deelnemers.

Op zondag kregen we meer MDC paren te zien. Zo waren in de Senioren 4, Benny & Christiane, Paul & Nini en Martin & Nadia van de partij. Alle 3 onze paren overleefden vlot de eerste ronde met 52 deelnemende paren, maar in de 2 de rond strandden Benny en Christiane op een verdienstelijke 31e plaats. Bij de laatste 24 misten op een haar na Martin en Nadia een doorplaatsing naar de laatste 12 en eindigden zij op een schitterende 13e plaats. Een resultaat om fier en tevreden over te zijn, maar anderzijds het gevoel van net niet bij die laatste 12 te horen … Grrr. dat is dansen zeker? En dan hadden we nog Paul en Nini die recht op de hoogste podiumplaats afstevenden door werkelijk prachtig te presteren. Doch in de finale sloeg de pech toe en kreeg Nini te maken met verschrikkelijke krampen. Resultaat was toch nog een 3e plek. Prachtig resultaat, zeker als je weet dat Nini niet meer op eigen kracht op en van het podium kon!

Daarna kwamen de Senioren 1 aan de start met Michel en Melissa, die tijdens hun eerste deelname aldaar vlot door de 2 eerste selectieronden dansten om dan in de derde ronde beslag te leggen op een prachtige 21 e plek op 87 deelnemers!

Het was prachtig om deze wedstrijd weer te kunnen bijwonen, samen met onze vrienden supporters.

Grtz, Luc

 

 

 

GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN JUNI – JULI –AUGUSTUS 2018

GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN JUNI – JULI –AUGUSTUS 2018

Beste dansers,

Zoals ieder jaar in de zomerperiode passen we op zondag de trainingsuren aan.
Dit jaar starten we al op 17 juni  en eindigen met de laatste zondag op 27 aug 2018
De eerste zomertraining is dan ook weer, traditiegetrouw, een koffiekletsdansen. Hierop worden al onze leden uitgenodigd, graag seintje van aanwezigheid aan het secretariaat.

Periode van 17 juni tem 27 augustus 2018

Latin                :   9.30 uur tot 10.30 uur – op afspraak
Standaard       : 10.30 uur tot 12.00 uur

Attentie : Latin- op afspraak

Speciaal verzoek aan de Latin – paren

Min.3 dagen vóór de zondag training –verwachten wij graag een bevestiging van aanwezigheid – dit kan via secretariaat@metropolisdanssportclub.be.  of via sms Louis of Eddy.

Goed om weten :
-Voor de standaard training:  Omdat Quick Step altijd de laatste dans is tijdens de trainingen wordt beginnende dans aangepast op donderdagavond en zondagnamiddag.
Afwisselend om de week wordt er gestart met Langzame Wals en de andere week met Slow Fox.  De volgorde van de dansen blijft hetzelfde.

Het bestuur wenst al zijn leden een hele fijne zomerperiode toe

B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

Malle 27/05/2018

 

Een schitterende broeihete zondag en dat hebben we aan den lijve ondervonden… Er zijn ongetwijfeld liters zweet gevloeid.

In de oefenzaal / kleedruimte was het gelukkig frisser dan in de zaal en was er ook meer zuurstof in de lucht. Daarmee zijn we bij de infrastructuur gekomen. Een mooie zaal, uitstekende dansvloer en door de andere opstelling van stoelen en tafels was de afmeting van de vloer ideaal te noemen. Enkel het gevoel dat er weinig zuurstof in de zaal was, natuurlijk door de uitzonderlijke klimatologische omstandigheden, was het enige minpuntje. Ruime parking, rustige en ruime zitplaats waar de toog was, enz… Kortom, wat mij betreft althans, een uitstekende locatie voor een Belgisch Kampioenschap.

Dit alles in overweging genomen, wil ik hier toch eens een ei kwijt. Staan wij er nog wel bij stil wat K MDC allemaal doet voor de danssport in Vlaanderen? In België? En daarbuiten?

Ik spreek voor mezelf, en ik hoop ook voor vele anderen, dat ik ongelooflijk fier mag zijn, en dankbaar dat ik lid ben van Metropolis Danssport Club. Ik ga geen namen noemen, om niemand te vergeten of diens inzet te willen minimaliseren, maar als ik zie wat wij dit wedstrijdseizoen 2017-2018 gedaan hebben

op 29/10/2017  “50 Years of Dance” te Merksem
op 03 /12/2017 “Open Challenge” te Ham
op 9-10-11/02/2018 Antwerp Diamond Cup te Berchem
op 27/05/2018 het Belgische Kampioenschap te Malle

dan kan ik niet anders dan een woord van dank uiten aan ons bestuur, en aan allen die mee aan die kar trekken om van die organisaties, stuk voor stuk, een succes te maken!

Wetende dat dit allemaal gebeurt uit liefde voor de danssport en genegenheid en trouw aan de club:

Aan iedereen die zich hiervoor (vrijwillig) inzet, vanuit mijn hart, een oprechte dank! Zonder jullie was de Danssport in België vandaag niet wat ze nu is!

En nu op naar de wedstrijd dan…

7 internationale WDSF juryleden afkomstig uit 7 verschillende landen
Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje, Argentinië,  Italië, Frankrijk, Nederland

GUTIERREZ FrancesC                          Spain
RODRIGUEZ LUCIANI LAURA                   ARGENTINA
BAARTZES GRANT                                   SOUTH AFRICA
RICKHOFF GERT                                     NETHERLANDS
MADER-KRAEMER ULLA                          GERMANY
REY CHRISTOPHE                                   FRANCE
PILON FABIO                                           ITALY

 

Als eerste mochten de Senioren debutanten B. aan het werk
hier  2 MDC paren aan de start GYSSELS  Herman  &  PATTEET Gina.  Ze eindigden 4, net voor VILLANI  Ermanno  &  DE BRUYN Ann.

Daarna was het de beurt aan de Senioren debutanten A waarin wij zelf, VER STRAETEN  Luc  &  VAN HAVRE  Chris aantraden alsook VAN SEVEREN   Rudy  &  COUVREUR  Kathleen als MDC paren. Wij eindigden op een vierde stek voor Rudy en Kathleen die 6e werden.

Dan was het de beurt aan de Latin dansers Senioren debutanten A
met  deelname van SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty.  Ze eindigden op de vierde plaats .

Na de pauze was het de beurt aan de Senioren

Na een lange afwezigheid in een door kwetsuren geplaagd dansseizoen, maakten DE COCK Geert  &  LYSSENS  Conny hun wederoptreden bij Senioren 2 B en besloten ze deze wedstrijd meteen met de zege en promotie naar de 2 A!  Zij wonnen alle dansen. Proficiat!  SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty behaalden hier de 4e stek.

in de Senioren 4 S maar liefst 3 MDC paren aan de start.
GEENS Martin  &  SOLON  Nadia; – Winnaar en Belgisch kampioen
SMETS Benny  &  HENDERIX  Christiane;  – podiumplaats 3de plaats
GHYSSELS Freddy  &  EECKHAUT  Elise :4de plaats

Bij de Senioren 3 S was het ( bijna) al Metropolis Danssport club . wat de klok sloeg.
Tenminste wat de resultaten betreft!  De ereplaatsen behoorden toe aan MDC paren.
Belgische titel gaat naar VANDENRUL Paul  &  KUYPERS  Nini, die alle 5 dansen wonnen.
HOUBEN Ruud  & ROSSEAU  Kris werden vice-kampioen.
VAN BREDA Marc  &  BOSMANS  Anita  werden mooi 3de.
Het verschil tussen nr. 2 en 3  was minimaal te noemen.
HEGGEN Michel  & NIJSSEN  Toni  eindigden op de 4de plaats.

Bij de Senioren 2 S stond geen maat op KRIKILION Robrecht &  SCHEPENS  Nadia  die zegevierden.en Belgische kampioen werden.
Vice kampioen voor een schitterend dansende ROGGEMAN Thomas  &  SPAENJERS  Annick

Senioren 1 C
LAMINE Michel en VANDENHOVE  Melissa overheersten hier duidelijk de dansvloer.

Senioren 1 S
Belgische kampioenstitel ging naar  ROMBOUTS Sven en VERSTREPEN Kristel na een mooie demonstratie van hun kunnen!

Bij deze dan ook een dikke proficiat aan alle MDC paren die de Belgische titel behaald hebben, maar ook aan alle andere paren met hun prestaties!
Allemaal hebben ze ertoe bijgedragen om dit Belgisch kampioenschap tot een prachtige wedstrijd te maken!

Volgend jaar hopen we nog meer MDC paren aan de start te zien, want wegens verschillende redenen als kwetsuur ; ziekte; vakantie; werk  hebben we er toch enkele paren met pijn in het hart gemist op de dansvloer.

m.vr.gr.

Luc Verstraeten

 

FotosBK