Blog

Home / Archive by category "Blog"
WK –Senioren 1 –  Berlijn – 20 april 2019

WK –Senioren 1 – Berlijn – 20 april 2019

Een prachtig deelnemersveld bij de Senioren 1 , bijna 200 paren …Een nieuwe jongere generatie komende van de adults naar de senioren 1 boden zich aan.  Tussen deze toppers hoorden Michel en Mellissa absoluut thuis, de verschillen tussen de paren om wel of geen doorplaatsing behaalden naar de volgende ronde waren heel miniem.

Slechts 2 kruisjes weerhielden M en M om zich door te plaatsen naar de laatste 48.  Positief is dat ons Belgisch KMDC  paar zich als allerbeste paar van de lage landen toonde.

Zij hebben in ieder geval bewezen dat ze voldoende kwaliteiten hebben en dit beloofd alleen maar goeds voor de toekomst.
Gefeliciteerd met jullie prachtig resultaat.

 

Resultaat Finale WK :

  1. Dmitry Vorobiev – Oxana Skripnik RUS
  2. Fabian Wendt – Anne Steinmann GER
  3. Corentin Normand – Laura Lozingue FRA
  4. michael mammoliti – Silvia Mariotti ITA
  5. Ignazio Grignani – Ilaria Gianfranchi ITA
  6. Nedelcu Silviu Adrian – Nedelcu Nicoleta ROU

Volledige uitslag :

https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Berlin-22296/Senior_I-Standard-54844/Ranking

 

La Louvière 07/04/2019

La Louvière 07/04/2019

Het einde van het dansseizoen 2018-2019 nadert. De vermoeidheid begint toe te slaan en hier en daar merk je dat in het afnemende deelnemersaantal. Misschien zit de verre verplaatsing hier ook voor iets tussen? Maar enfin, het is maar een vaststelling. De wedstrijd bevatte 2 delen, het BDSF deel en het WDSF deel, met daarin een wedstrijd in de klasse standaard voor de seniors 3 en 4. En ook al is de infrastructuur niet echt recent te noemen, was de zaal toch mooi aangekleed en zorgen Cedric en Angelina De Groot en zijn ploeg, Elite, voor een zeer goede ontvangst. Cedric zelf slaagde er in om de sfeer er goed in te brengen terwijl de ploeg medewerkers rond hem er alles aan deden om het evenement zeer goed te organiseren. Catering, bediening , was allemaal prima geregeld.

Op naar de wedstrijden dan.

Wat KMDC betreft waren we wel met een mooie afvaardiging

De open ging van start met 2 heats waarin, voor KMDC, Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders , Thomas Roggeman – Annik Spaenjers, Gerrit De Cock – Conny Lyssens, Wim Van Daele – Chris Leys en Marc Van Breda – Anita Bosmans   deelnamen. Gerrit De Cock – Conny Lyssens en Wim Van Daele – Chris Leys eindigden ex-aeqo net naast de finale op de 7e plaats.

De finale werd dan ook (weerom) een KMDC festijn met Bart en Nathalie op de 1e plaats, net voor Thomas en Annik. Marc en Anita maakten het succes kompleet door de 4e plaats op te eisen.

Dan waren de Senioren debutanten B aan de beurt. Daar kwamen Hans Briké – Lesley van Wijck aan de start. Ze eindigden bij hun 2e deelname op de 5e plaats.

Na deze debutanten B was het de beurt aan de A. Daarin traden wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere, aan. We eindigden op de 3e plaats en gezien we, in de leeftijdscategorie 3/4, 1e eindigden voor onze concurrenten behaalden we één promopuntje en de beoogde promotie naar senioren III A.

Bij de senioren I S zegevierden Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders opnieuw.

Dit voorbeeld werd door hen herhaald bij de senioren II S door Thomas Roggeman – Annik Spaenjers. In dezelfde categorie behaalden Gerrit De Cock – Conny Lyssens tijdens hun eerste aantreden in deze klasse de derde plek en eindigden zo meteen op het podium!

Het KMDC succes kon niet op en bij de senioren III S behaalden een overgelukkige Marc Van Breda – Anita Bosmans de overwinning!

Tot slot eindigden bij de senioren IV S, Wim Van Daele – Chris Leys net naast het podium op de 4e plaats.

Dit voor wat de bdsf préselectie betrof.

Dan over naar de WDSF wedstrijd waar we bij de seniors III 2 KMDC paren aan de start zagen. Ruud Houben – Chris Rosseau en Marc Van Breda – Anita Bosmans strandden in de halve finale op de 9e respectievelijk 10e plaats. Mooi resultaat!

Ook bij de Seniors IV behaalden Wim Van Daele Chris Leys een schitterend resultaat door voor KMDC beslag te leggen op een schitterende 11e plaats! Proficiat!

In jurypanel: Jan Geerts , Karina Geerts

En alweer op naar de volgende wedstrijd te Malle op 27 april e.k.

 

Sportieve grtz,

Luc Verstraeten

NADB wedstrijd Let’s dance in Veenendaal

NADB wedstrijd Let’s dance in Veenendaal

Veenendaal 30/03/2019

 

De laatste zaterdag van maart… Met een mooie K.M.D.C. delegatie afgereisd naar “De Basiliek” in Veenendaal. Wat een prachtige locatie en wat een enorm deelnemersveld! Ruime parking naast de zaal, catering en dranken aan democratische prijzen, voldoende kleedruimte en vooral een mooie grote dansvloer. Proficiat aan Herman en Michelle Lak voor hun prachtige organisatie. Bij de Judges zagen we vanuit België Karina Geerts alsook Johnny Leekens.

Op naar de wedstrijden dan.

Wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere mochten als eerste Belgisch paar aantreden bij de Seniors III A. Het lukte ons niet om meteen geplaatst te zijn voor de finale en dienden dus onze hoop te zetten op de redance. En daar hadden we net 1 cross tekort om door te stoten naar de halve finales. Het resultaat mocht dan wat onder de verwachtingen gebleven zijn… Het goed gevoel zeker niet. Vol goede moed en blij met de opgedane ervaring terug naa huis en uitkijken naar de volgende wedstrijd. Vooral de comments achteraf van collega’s en jury gaven ons weeral een boost voor volgende wedstrijd.

Bij de Seniors I HoofdKlasse dansten Sven Rombouts en Fristel verstrepen zich naar een mooie 7e plaats net naast de finale! Ook hier was de tegenstand zwaar te noemen en was hun dansprestatie prachtig om zien!

Bij de Seniors II HoofdKlasse, 2 K.M.D.C paren die zich beiden moeiteloos rechtstreeks plaatsten voor de semi finales. Daar werden Thomas Roggeman & Annik Spaenjers mooi 8 ste hoewel zij voor ons zeker een finale plaats verdienden! Robrecht Krikilion & Nadia Schepens plaatsen zich wel voor de finale en eindigden daar op het podium op de 3e plaats. Prachtig!

Bij de seniors III HoofdKlasse kwamen Ruud Houben & Chris Rosseau op de vloer. Ook zij plaatsen zich direct voor de halve finale waar zij doorstootten naar de finale. Daar moesten ze nipt de duimen leggen voor een Nederlands paar en namen zo beslag op een eervolle 2e plaats. Proficiat!

Per slot van rekening seniors 4 waar tot ieders verrassing Martin Geens & Nadia Solon net buiten de finale vielen. Ludo Verberne en Vera van Praag slaagden er wel in om zich te plaatsen en eindigden in de finale op een mooie eervolle 5e plek! Eveneens proficiat!

Er was tussen de wedstrijden door ook een moment van emotie toen Cor Van Der Stroet, namens Thérèse Boutkan een woordje deed i.v.m. het heengaan van Cees Boutkan. Cor was aanwezig in hetzelfde hotel en werd ’s nachts wakker gebeld voor een emergency. We weten inmiddels allen waar het over ging. Hij vertelde erbij hoe hij Cees moest identificeren en daarna Thérèse bellen. Het was een aangrijpend moment voor iedere aanwezige in de zaal. Er hing werkelijk “een doodse stilte” Hij drukte tevens zijn respect uit voor de kracht en sereniteit die Thérèse aan de dag legde in deze moeilijke tijden. Er volgde een ijzige minuut stilte.

Jullie verslaggever, Luc Verstraeten

Lanaken 24/03/2019

Lanaken 24/03/2019

Wat was het weer een aangename sfeer in het verre Lanaken. Telkens we daar komen zijn we weer aangenaam verrast door de Limburgse gastvrijheid. Met een ongebreideld enthousiasme maken Eddy Nowicki, partner en team, er één van de beste wedstrijden van het jaar van! Waarvoor oprechte dank. Een groot aantal paren kwamen vanuit Duitsland afgezakt naar Lanaken en stuk voor stuk waren zij even opgetogen over deze wedstrijd. Het is dan ook een prachtige zaal en een fantastische ploeg medewerkers.
Er hing evenwel een zware domper op het dansplezier boven deze wedstrijd. Zopas hadden we het tragisch heengaan vernomen van de geliefde en geprezen dansleraar en internationaal jurylid Cees Boutkan. Iedereen die Cees mocht kennen omschreef hem als een zeer aimabel en uitermate vriendelijke man. Steeds bereid om aan eender wie tips te geven , werkpunten aan te geven enz… steeds goede raad aan iedereen die het wou.. Een woordje van afscheid door een zwaar geëmotioneerde Guy Jottay, die trouwens ook zeer bevriend was met Cees, en een lange ingetogen minuut stilte maakte vele emoties los. De zakdoeken werden bovengehaald en tranen weggepinkt.. . Hier zijn geen woorden voor…
Maar overlijden is nu eenmaal een harde realiteit des levens en net zoals het leven verder gaat, ging ook de wedstrijd verder.
Voor de K.M.D.C. paren begon het met de open wedstrijd. Deze open wedstrijd wint meer en meer aan belangstelling en werd druk bijgewoond door de aanwezige Duitse en Nederlandse paren. Dat maakte de concurrentie dan ook sterker. Wijzelf, Luc en Chris Verstraeten – Van Havere, maakten dan ook weinig kans om door te stoten en vielen, zoals verwacht dan ook af na de 1e reeks. De andere paren stootten probleemloos door naar de finale en hoe… Zij behaalden daar de 2 hoogste plaatsen. Thomas en Annik Roggeman – Spaenjers eindigden 2e na Robrecht en Nadia Krikilion – Schepens
Tussendoor werden de voorrondes gehouden van de Senioren debutanten B en A. Nadat de finale dan beslecht was in de open klasse mochten ook zij hun finale afwerken.
Bij de debutanten B hadden we dan ook letterlijk debutanten en namen Hans en Lesley Brike – Van Wijck deel aan hun eerste BDSF wedstrijd. Zij behaalden een 6e plaats.
Bij de Senioren Debutanten A kwamen Geert en Leen Van Raes – Staut wij zelf, Luc & Chris, op de vloer. Geert en Leen behaalden de 3e plaats net achter onszelf die beslag legden op de 2e plek.
Na ons was het de beurt aan de Seniors 3A. In deze druk bezette reeks zagen we helaas geen KMDC-ers. Idem in de categorie Senior 3 S.
Dan was het de beurt aan de Senior 2 A. Daar behaalden Gerrit en Conny De Cock – Lyssens de 2e plaats net voor Herwig en Betty Servotte – Buelens. Mooi resultaat!
Bij de Senior 4 S behaalden Wim en Chris Van Daele – Leys een mooie 3e plaats.
Bij de Senior 2 S opnieuw KMDC aan het feest met Robrecht en Nadia Krikilion – Schepens die de tegenstand geen schijn van kans gaven. Hoe mooi is het om hen aan het werk te zien.
Dit werd dan nog eens overgedaan bij de Senior 1 S door Thomas en Annik Roggeman – Spaenjers die met een gelijkaardig groot overwicht de reeks domineerden. Hard blijven werken loont duidelijk. Proficiat.

R.I.P. Cees

Luc Verstraeten

 

Antwerp Diamond Dancesport Cup.  De nabeschouwing

Antwerp Diamond Dancesport Cup. De nabeschouwing

We noteren zaterdagavond 02 maart 2019 , veel vrijwillige medewerkers hebben gereageerd op de vraag om een evaluatie vergadering bij te wonen. Na het nuttigen van een welkomstdrankje ging iedereen in een cirkel zitten om te luisteren naar de overwegingen en de opgemaakte balans van het voorbije evenement. De tendens was positief en de commentaren van alle kanten lovend. De inzet van iedereen die meegewerkt had werd nogmaals luid geprezen en hoe we met zo een ploeg dergelijk evenement op poten krijgen schept bij iedereen verbazing. Er word nogmaals aangehaald dat het niet enkel de inspanning is die tijdens de 6 dagen geleverd wordt maar hoe intens de voorbereiding en organisatie is die tijdens de maanden voorafgaandelijk geleverd word. Jan vestigt nogmaals de aandacht op het feit hoe moeilijk het is om alles georganiseerd te krijgen met de eisen die sommigen stellen.

Daarna werd er van gedachten gewisseld en stond de weg open voor suggesties en verbeterpunten. Deze werden aandachtig beluisterd en genoteerd. De inbreng van de medewerkers was constructief en positief. Een aantal van deze punten dienen zeker in rekening gebracht bij een volgende editie.

De stoelen werden verplaatst in een ruime U zodat iedereen van de PowerPoint kon genieten die een sfeerbeeld weergaf van de afgelopen A.D.C.

Na deze nuttige en constructieve bijeenkomst trokken we met ons allen terug richting podium waar we vergast werden op een lekker buffetje. Daar werden na de maaltijd de medewerkers bedankt met een flesje wijn ( special thanks voor mijn alcoholvrij flesje!) . Na nog een glaasje en een lekker dessertje trok iedereen tevreden huiswaarts.

Jullie verslaggever, Luc Verstraeten

Retie 24/02/2019

Retie 24/02/2019

Retie 24/02/2019

 

Het BDSF dansseizoen vordert alweer, en na de hectische weken rond onze A.D.C. was het weer tijd om naar een “gewone” wedstrijd af te zakken. De préselectie te Retie. De algemene indruk was dat ondanks het beperktere deelnemersveld er toch een goede sfeer was. Ook de muziekkeuze was ronduit uitstekend te noemen. Maar het blijft opletten achteraan in de zaal op de vloertegels… zo mochten enkel deelnemers aan den lijve ondervinden. Deze tegels worden nat en spekglad. even niet opletten en ….. Onthouden voor de volgende graag! En nu verder naar de resultaten van de wedstrijd.

We beginnen met de Open Standaard wedstrijd waar 8 KMDC paren voor inschreven. Freddie Ghyssels & Elsie Eeckhout, Wijzelf, Luc Verstraeten & Chris Van Havere en Gerrit De Cock & Conny Lyssens raakten niet doorgeplaatst naar de halve finale. Deze laatsten op één luttel puntje na. De rest van onze clubvertegenwoordigers ging wel door maar in de halve finale eindigden Wim Van Daele & Chris Leys op de 12e stek en tot ieders verbazing strandden Thomas Roggeman & Annik Spaenjers op de 7e plek. Zo geraakten er 3 KMDC paren in de finale en behaalden ( een zieke! ) Ruud Houben & Chris Rosseau de 6e plaats achter Marc van Breda & Anita Bosmans die het net één plekje beter deden. Op Robrecht Krikilion & Nadia Schepens stond andermaal geen maat en behaalden zij terecht een zoveelste 1e plaats.

In de Senioren debutanten B moesten vervolgens Herman Gyssels en Gina Patteet nipt de duimen leggen met één luttel puntje om zo 2e te eindigden. Ze wonnen zeer overtuigend de Quickstep.

Bij de Senioren Debutanten A Kwamen enkel wij zelf, Luc & Chris, op de vloer. We eindigden eveneens op een 2e plek met een 1e plaats in de Slowfox en 3 tweede plaatsen.

In de Senioren 1 werd het podium gevuld met KMDC paren. Zo eindigden Michel Lamine & Melissa Vandehove op de 1e plek ( ze behaalden alle 1e plaatsen!) voor Thomas Roggeman & Annik Spaenjers die buiten hun eigen klasse (Sen.2S) ook hier schitterden door bijna alle 2 plaatsen in te palmen.

Ook in de Senioren 2A, 2 paren aan de start, Gerrit De Cock & Conny Lyssens en Herwig Servotte & Betty Buelens. Zij eindigden in een zeer sterk deelnemersveld op een 4e, respectievelijk 5e plaats.

De senioren 2S werd opnieuw KMDC feest met Robrecht Krikilion & Nadia Schepens 1e en Thomas Roggeman & Annik Spaenjers 2e.

Geen KMDC senioren 3A ( voorlopig hihihi) maar wel senioren 3S! Marc van Breda & Anita Bosmans eindigden mooi 2e net voor Ruud Houben & Chris Rosseau die wel schitterend de langzame wals wonnen, maar op de 3e plek eindigden.

Senioren 4 S hadden we opnieuw 2 paren aan de start. Wim Van Daele & Chris Leys behaalden de 3e plek terwijl Freddie Ghyssels en Elsie Eeckhout 5e werden.

Dezelfde Freddie en Elsie werden tevens 3e bij de debutaten B in de categorie Latin.

Jullie verslaggever, Luc Verstraeten

Wat een prestatie alweer van onze club.

Wat een prestatie alweer van onze club.

Telkens opnieuw sta ik stomverbaasd hoe we, met zo een beperkte groep mensen, het toch telkens voor elkaar krijgen om dergelijk evenement op pootjes te krijgen. Tegen de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen aan van onze medewerkers, maar toch zetten ze stuk voor stuk door met een ongelooflijke verbetenheid en gedrevenheid om er iets moois van te maken te maken en de A.D.C. te doen slagen. Moe, stikkapot en zichzelf afvragend waarom we dit allemaal doen… maar tegelijkertijd fier op wat we neergezet hebben.

Want het was om fier over te zijn! De commentaren waren achteraf dan ook weer extreem lovend. Het WK Senioren 4 was prachtig om zien. Wat een deelnemersveld en wat een apotheose. Luciano Cerruti die na het behalen van zijn 4e wereldtitel en een titel van vice wereldkampioen aankondigde om het wereldbekergebeuren achter zich te laten. Hij is momenteel recordhouder en heeft besloten om het over te laten aan een ander om het record scherper te stellen. Ondergetekende was blij en fier de ceremonie in goede banen te kunnen leiden. Een ceremonie met een prachtig hoogtepunt waarbij onze Brabançonne gezongen werd door Zoja Dobrovolskaya! De prachtige stem deed menigeen een krop in de keel krijgen. Prachtig!

Na deze uitlatingen en een poging om dit zo lyrisch mogelijk weer te geven zouden we ei zo na de prestaties van onze dansers vergeten te vermelden. En per slot van rekening mogen we niet vergeten dat het om onze dansers en hun prestaties in dergelijk grote wedstrijd gaat!

Bij de voornoemde Senioren 4 kregen we een ongezien sterk deelnemersveld te zien waarin de uitslagen van Ludo Verberne – Vera Van Praag, 143e en Martin Geens – Nadia Solon 134e helemaal niet weergeven welke mooie prestatie zij neergezet hebben tijdens hun reeksen. Proficiat aan onze paren!

Op zaterdag zagen we 3 KMDC paren aan de start bij de World Open senior 2 standaard. Ook hier was de absolute wereldtop aanwezig en zagen we in een prachtige finale de huidige en vorige wereldkampioenen aan het werk. Enig mooi om zien! In dit uitermate sterke veld behaalden Marc Van Breda – Anita Bosmans 44e en Thomas Roggeman – Annik Spaenjers 35e een mooi resultaat terwijl Robrecht Krikilion – Nadia Schepens als hoogst geklasseerde KMDC paar eindigden op een verdienstelijke 14e plaats. En wat mezelf en menig ander betreft, hadden ze zeker een ronde verder verdient…

Over naar Zondag dan waar we 3 Paren van onze club zagen deelnemen. En alles drie leverden zij een schitterende prestatie. Sven Rombouts – Kristel Verstrepen eindigden mooi 28e terwijl Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders supertevreden waren met hun prachtresultaat: 17e! Superdikke proficiat! Maar de hoogst geklasseerden uit onze KMDC stal waren Michel Lamine / Melissa Vandenhove die met een prachtige 13e plaats net de halve finale misten. Maar wat een prestaties van onze paren in dergelijk sterk deelnemersveld!

Ook de senioren 3 kwamen op de vloer. Daarbij 2 KMDC paren om onze eer hoog te houden en zij deden dit met glans. Ruud Houben – Chris Rosseau en Marc Van Breda – Anita Bosmans eindigden op een 30e respectievelijk 28e plaats in dit ook hier weer uitzonderlijk sterk deelnemersveld.

Op Zondag werd dan de avond afgerond met een zinderend spektakel in de World Open standaard met een wereldkampioenschap waardig deelnemersveld. Een finale zoals de toeschouwers hebben beleefd wordt zelden in Belgie vertoond. Een prachtige afsluiter van een geweldige dans-driedaagse!

Dat ik de Latin competitie hierbij niet vernoemd heb is enkel te wijten aan het feit dat ik geen van deze paren ken en ook de wedstrijden niet gevolgd heb. Tussen het kijken naar de dansparen heb ik ook af en toe een klein beetje meegewerkt… vandaar.

Sportieve groetjes van uw verslaggever,

Luc Verstraeten

RESULTATEN VAN DE KMDC PAREN 

The following results are from the WDSF World Open Latin taken place in Antwerp – Belgium on 09 February 2019
35. Matteo Capodacqua – Miriana Antonelli

The following results are from the WDSF World Open Standard taken place in Antwerp – Belgium on 10 February 2019
57. – 58. Sven Rombouts – Kristel Verstrepen

Ranking of Rising Stars Latin
The following results are from the WDSF Rising Star Latin Open taken place in Antwerp – Belgium on 08 February 2019
5. Matteo Capodacqua – Miriana Antonelli

Ranking of Senior IV Standard
The following results are from the WDSF World Championship taken place in Antwerp – Belgium on 08 February 2019
134. – 137. Martin Geens – Nadia Solon
143. – 152. Ludo Ver Berne – Vera Van Praag

Ranking of Senior II Standard
The following results are from the WDSF Open taken place in Antwerp – Belgium on 09 February 2019
14. – 15. Robrecht Krikilion – Nadia Schepens
35. Thomas Roggeman – Annik Spaenjers
44. – 45. Marc Van Breda – Anita Bosmans

Ranking of Senior I Standard
The following results are from the WDSF Open taken place in Antwerp – Belgium on 10 February 2019
13. Michel Lamine – Melissa Vandenhove
17. Bart Verlinden – Colebunders Nathalie
28. Sven Rombouts – Kristel Verstrepen

Ranking of Senior III Standard
The following results are from the WDSF Open taken place in Antwerp – Belgium on 10 February 2019
28. Marc Van Breda – Anita Bosmans
30. – 31. Ruud Houben – Chris Rosseau

BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

Wat een weer onderweg. De weergoden hebben er alles aan gedaan om het grondwatertekort aan te vullen. Maar dat kon er niemand van weerhouden om toch aanwezig te zijn op deze wedstrijd. De zaal was best gezellig ingericht en er heerste een leuke sfeer. De eerste BDSF wedstrijd van het Nieuwe jaar 2019. Met 4 internationale juryleden en 1 Belgisch jurylid.
De presentatie was in handen van Jan Geerts en in de namiddag door sportdirector Guy Jottay die zijn taak met veel animo verrichtte. Ook de muziek was prima! Mooi deelnemersveld met ook deelname van heel wat Nederlandse en Duitse paren.

Bij de adults zagen we onze nieuwbakken Italiaanse clubleden aan het werk.                                  Matteo Capodacqua / Miriana Antonelli behaalden de overwinning zowel in de klasse Pre-Latin als in de open-Latin. En die het gehoord hebben Matteo kan niet alleen goed dansen maar ook goed zingen!

Na het blok van de jeugd waren de senioren aan de beurt. Er werd gestart met de voorronde van de Open standaard wedstrijd. Alle K.M.D.C. paren plaatsten zich voor de 2e ronde. Voor ons, Luc Verstraeten / Chris Van Havere, de laatste ronde hoewel we slechts 2 crosses tekort kwamen om de halve finale te dansen. we waren dan ook blij en fier met onze 13e plaats. In deze halve finale strandden Gerrit de Cock / Conny Lyssens op een mooie 8e plek. Het werd dus een finale gevuld met K.M.D.C. danskoppels. Ruud Houben / Chris Rosseau legden beslag op de 5e stek terwijl het podium gevuld werd met Thomas Roggeman / Annik Spaenjers 3e, Robrecht Krikilion / Nadia Schepens 2e en Michel Lamine / Melissa Vandenhove op de 1 e plaats!

Tussendoor kwamen natuurlijk ook de andere individuele klassen op de vloer.

Bij de Debutanten B behaalden Herman Gyssels / Gina Patteet de 3e plaats.

Bij de Debutanten A stonden wij ( Luc & Chris) als enige K.M.D.C. paar op de vloer. Met de nodige moeilijkheden en onervarenheid om op de compacte vloer te dansen trachtten we toch zo goed als mogelijk te presteren. Zelfs een “spectaculaire?” val kon ons niet stoppen! L.O.L. We eindigden in de E.W. en slowfox 2e en in de tango en quickstep telkens 3e. Zo diende rule 11 te worden toegepast om te bepalen dat we 3e eindigden.

Bij de Senioren 1, kwamen Thomas Roggeman / Annik Spaenjers op de vloer samen met Michel Lamine / Melissa Vandenhove. Deze laatste wonnen overduidelijk terwijl Thomas en Annik afgetekend 2e werden.

Bij de senioren 2 A opnieuw 2 K.M.D.C. paren te zien. Gerrit De Cock / Conny Lyssens werden mooi 2e juist voor Herwig Servotte / Betty Buelens.

Bij de Senioren 2 S zegevierden Robrecht Krikilion / Nadia Schepens en behaalden Thomas Roggeman / Annik Spaenjers de 2e plek.

Ruud Houben / Chris Rosseau behaalden eveneens een 2e plek bij de Senioren 3.

Tot slot kregen we bij de Senioren 4 Martin Geens / Nadia Solon te zien. Voor hen was eveneens een mooie 2e plek hun aandeel.

Ook nuttig voor de paren was de briefing van de presentator aan de paren over het sportreglement..
Demo dans wel of niet , het kan dus elke wedstrijd wijzigen , afhankelijk van het aantal paren. En de reden waarom werd niet 1 , niet 2 maar meermaals verduidelijkt.
11.4.1. Ronde indeling.
a. Voor een wedstrijd met maximaal 7 koppels in de klassen A en S, Jun Int, Youth en Onder 21: directe finale voor alle koppels. Alle andere klassen hebben een 1e ronde en een finale. Bij directe finale en vanaf 4 paren wordt er eerst een demo dans gedanst. Deze dans wordt bepaald door de sportafgevaardigde.
De volgorde van de dansen werden in sommige reeksen ook aangepast om zoveel mogelijk eerlijke kansen te geven aan alle paren.

Het was een geslaagde dag en zo keerden de K.M.D.C. ers opnieuw door de gutsende regen huiswaarts.

m.vr.gr. Luc