Blog

Home / Archive by category "Blog"
Christmas Challenge Trophy Oldenzaal 9/12/2017

Christmas Challenge Trophy Oldenzaal 9/12/2017

Door helse weersomstandigheden daarheen gereden, sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw. Op naar een warme ontvangst in een mooie, in kerstsfeer getooide zaal. Er was een dubbele tafel gereserveerd voor de Belgische ( lees M.D.C. ) delegatie. We waren vertegenwoordigd met 7 paren, Luc& Chris ( Sen Deb.) Robrecht & Nadia, Thomas en Annik ( Sen 2 HKl) Paul en Nini, Mark en Anita (Sen. 3 Hkl) Nelson en Christelle ( Sen. 3 A) Ludo en Vera ( Sen. 4 Hkl)

Alle paren plaatsen zich voor de finale. Mede dankzij de luide aanmoedigingen van de andere clubleden. Henk Peter Vos zorgde voor de nodige ambiance! Waarvoor dank.

Bij prachtige kerstmuziek in een al even mooie kerstsfeer mochten de Senioren Debutanten de spits afbijten waar Luc en Chris de 1ste plaats behaalden, Ludo en Vera behaalden een prachtige derde plaats in hun finale, gevolgd door Nelson en Christelle die 4 e werden bij de Senioren  3A. Vervolgens werden Paul en Nini mooi 2e en Mark en Anita 5e bij de Senioren 3 Hkl. Robrecht & Nadia en Thomas & Annik dansten vervolgens hun finale in de fel bevochten Senioren 2 Hkl en  besloten deze met een prachtige 1e , respectievelijk 6e plaats. Onze Nederlandse trainingsvrienden Anke en Gilbert kwamen even mee op de foto. Zij behaalden een mooie 4e  plaats bij de Senioren 1 Hkl.

We zagen onze voorzitter glunderen bij het overschouwen van “zijn”paren en het afroepen van de resultaten.

2 van de felbegeerde hamsters reisden dus mee richting Antwerpen! 😊

In het hotel werd er nog gezellig nagekaart… met een ernstige overschrijding van het sluitingsuur van de hotelbar…

We sloten het weekend af met een fantastisch leuk ontbijt, wat het weekend kompleet maakte.

Zelfs de overtollige sneeuwval, kon onze paren niet beletten om veilig en tevreden thuis te komen.

Oldenzaal staat alvast in onze agenda voor volgend jaar !

 

Luc en Chris

Open Challenge Cup 2017

Open Challenge Cup 2017

Zondag 3 december 2017 hadden we afspraak te Ham voor de 2de preselectie, georganiseerd door onze club, Koninklijke Metropolis DanssportClub vzw.

Geen Johan, geen Fleur, maar we werden er ontvangen door de nieuwe zaaluitbaters, Tonny Raman, voorzitter en het nieuwe team. Zij hadden reeds prima werk geleverd, de tafels en stoelen stonden al klaar, koffie stond op er waren lekkere broodjes en iedereen werd met de glimlach bediend.

De dag begon wel enigszins in mineur, op een koude winterdag zonder mazout zitten is niet ideaal… Gelukkig werd dat vlug verholpen, maar het duurde toch een hele tijd tot de temperatuur aangenaam werd. Onze excuses aan de dansparen en toeschouwers.

Om 10u30’ ging de preselectie van start met de voorstelling van de jury, die deze keer uit 7 deskundige dames was samengesteld. Uit Nederland mochten we Mevr. Willy Daas, Mevr. Yvette Jager en Mevr. Michèle Lak verwelkomen, uit België Mevr. Bélinda Giordani, Mevr. Magda Panis, Mevr. Sonia Souto Prieto en Mevr. Anna-Rita Tramacere.

Hierna kon het eerste blok van start gaan. Juveniles en adults, van debutanten tot S klasse verwarmden het publiek met hun jeugdige energie en gaven het beste van zichzelf.

Na de prijsuitreiking konden we genieten van de wedstrijd senioren latin.

Rond 15u00 volgde de lecture , gebracht door Michèle Lak, Nederlands 10-dans kampioene. Om op één uur informatie te brengen over zowel latin als standaard is niet evident, maar lukte Mevr Lak wel! Zowel de dansparen als het publiek luisterden geboeid en genoten er van. Een geslaagd initiatief van BDSF academie. Voor herhaling vatbaar.

Nadien kregen de paren van het laatste blok, senioren standaard, nog even de kans zich op te warmen, om er dan volop in te vliegen .

Metropolis Danssport paren hebben goed gescoord, en konden deze wedstrijd en ook het jaar afsluiten met een goed gevoel en met een mooi resultaat.

Alle resultaten staan op de website van BDSF. We bedanken ook van harte Liliane Kemps voor de prachtige foto reportage. Ee mooie herinnering. Antwerp Diamond Cup – 9 – 10 – 11 Februari 2018, wordt onze volgende afspraak.. We wensen alvast iedereen een succesvol nieuw jaar 2018 toe.

Foto’s Liliane Kemps , klik hier.

50 Years of Dance Cup – 29 Oktober 2017

50 Years of Dance Cup – 29 Oktober 2017

Na een feestelijke opening van het dansseizoen met onze opendeurdag , viering van ons 50 jarig bestaan en het Koninklijk Brevet, organiseerde KMDC voor het eerst een preselectie op onze thuisbasis in Merksem.

Niet zo evident, maar met vereende krachten werd gepland en georganiseerd zodat alles goed geregeld in orde kwam.

Op 29 oktober, om 9u30’ werden de deuren geopend en na de voorstelling van de jury kon het eerste blok van start gaan.
We zagen de adults en juveniles die het beste van zichzelf gaven op de vloer, en het publiek zeker wisten te bekoren!

Na de break volgde de prijsuitreiking, die even moest worden uitgesteld. Pierre was in zijn “jeugdig” enthousiasme de trap afgeritst en daar moest dokter Ineke en de ambulance aan te pas komen. Gelukkig bleek hij wel tegen een stootje te kunnen.

Even later konden de senioren beginnen, van debutanten tot S klasse., zowel in standaard als latin. Zoals gewoonlijk was onze eigen KMDC weer massaal vertegenwoordigd, en haalden vele paren mooie resultaten.
Tussen standaard- en latin-blok konden we genieten van het optreden van formatie Libelforte.

Rond 17u30’ , na de laatste prijsuitreiking , liep onze 50 Years of Dance Cup ten einde.

Vele KMDC paren bleven na afloop om samen op te ruimen, en vele handen maken licht werk, zodat we even later samen aan tafel konden schuiven om de dag af te ronden, KMDC trakteerde ons op een smakelijke koude schotel.
Onze voorzitter Louis nam de gelegenheid te baat om iedereen te bedanken voor zijn inzet. Hij bedankte Frans en Lorette Van den Wijngaert voor de catering, Jos en Jenny, Pierre en Liliane, Dianne en Seppl, Rita, Eddy, voor het vele werk , Jan en zeker Karina die het hele gebeuren laat draaien en overal voor zorgt.
Ook dank aan Ruud voor de foto’s, Chris, Alice en René , Ulrich die de shuttlebus reed.
En van ons allen dank aan onze voorzitter Louis.

’s Avonds konden we terugblikken op een zeer geslaagde dag, de sfeer was fantastisch en het clubgevoel was tastbaar!

zondag 29/10/2017  …. 50 Year of dance cup

zondag 29/10/2017 …. 50 Year of dance cup

Voor zover we weten richt de MDC voor de eerste keer een wedstrijd in in haar eigen clublokaal. Het was voor de bezoekers niet evident om zich te komen te verdedigen in “het hol van de leeuw” -:). MDC was natuurlijk wel goed vertegenwoordigd.
Veel clubleden hadden hard gewerkt om van deze dag een succes te maken.

Wegens de toch beperkte zitruimte in de zaal werd de wedstrijd opgedeeld in 3 blokken.
Als we binnenkomen zijn de eerste finale’s nog bezig. We zien een 7 koppig jurypannel.

In de eerste blok was de aanwezigheid van de koppels nog beperkt, maar zoals altijd gaven de senioren het goede voorbeeld.
Het werd al snel een gezellige drukte,vooral vanaf het podium kregen we een mooi overzicht over de wedstrijd.

In de sen. standaard “deb.B” wonnen Johan en Tessa duidelijk hun reeks. Als geroutineerd latindanser toch een opmerkelijke prestatie.
Zij konden later op de dag het feest compleet maken met een overwinning in de hoogste klasse senior 1 latin.

MDC wist vervolgens een indrukwekkend palmares van overwinningen neer te zetten:

Hoogste klasse senioren 1 Standaard :… hier lieten Sven en Kristel zien dat zij de beste waren.
Hoogste klasse senioren 2 Standaard… een klinkende overwinning voor Robrecht en Nadia gevolgd door Thomas en Annick.
Hoogste klasse Senioren 3 Standaard.. Paul en ik zijn blij dat de inspanning van onze trainingen zich vertaalde in een goed resultaat. De 2 plaats ging naar onze clubgenoten Michel en Tony gevolgd door het Nederlandse paar Cuijpers, Marc en Anita behaalden een mooie 4 de plaats en konden het Duitse paar op afstand houden.
Hoogste klasse senioren 4 standaard… dit keer allemaal MDC paren. De zege ging naar Martin en Nadia gevolgd door Wim en Chris. De derde plaats ging naar Benny en Christianne en vervolgens Freddy en Elsie.

De club mag fier zijn dat ze de titel van Koninklijke op deze mannier in de kijker kon plaatsen.
Volgende afspraak is de preselectie op 19/11/2017 in Bocholt.
Nini Kuypers

Koninklijke Metropolis Danssport Club vzw

Koninklijke Metropolis Danssport Club vzw

Stichtingsjaar : 06 december 1966

Metropolis Danssport Club mag zich voortaan Koninklijk noemen. Voorzitter Louis Cornelissens en bestuursleden, werden in het Provinciehuis ontvangen door provinciegouverneur Cathy Berx die hem, in opdracht van de koning, de oorkonde overhandigde.

Na het indienen van een lijvig dossier met een toelichting van de wekelijkse clubwerking en alle verwezenlijkingen van de Metropolis Danssport Club vzw gedurende zijn 50-jarig bestaan, waaronder tal van organisaties van Nationale en  Internationale danswedstrijden (Antwerp Diamond Cup) kwam uiteindelijk het heugelijke nieuws, Metropolis Danssport Club vzw mag voortaan “Koninklijke” toevoegen aan haar naam.
Een enorme waardering voor de grote inzet van alle vrijwilligers van onze dansclub, MDC.

De club zou zijn 50-jarig bestaan niet hebben kunnen vieren zonder dat de stichter, onze erevoorzitter zaliger Leon Leonard en zijn vrouw Irène, die er destijds voor gezorgd heeft, ons met zijn gezonde club- en dansmicrobe te besmetten, ons samen te brengen als groep, ons de kennis en inzichten bij te brengen en ons een goede en gezonde clubbasis na te laten om mee verder te werken. Deze eer komt ook hem en zijn vroegere bestuursleden toe.

 

De plechtige uitreiking van het brevet met de koninklijke titel gebeurde op maandag 28 augustus.

Zondag 10 september ’17 was een feestelijke dag voor MDC.

Zondag 10 september ’17 was een feestelijke dag voor MDC.

Voor foto’s – klik hier.

We vierden de nieuwe naam en titel van  “Koninklijke” Metropolis Danssportclub, en openden onze deuren voor supporters, vrienden en familie om onze dansparen, waaronder onze kampioenen, en clubleden voor te stellen.
Rond half 2 was het al gezellig druk. Vele toeschouwers, waaronder onze recreanten, waren reeds op post. We hadden even tijd om bij te praten en –natuurlijk- te dansen.
Om 15u00 nam onze voorzitter, Louis Cornelissens, het woord en hete iedereen welkom….
Louis stelde KMDC voor aan het publiek. Koninklijke Metropolis Danssportclub is een dynamische en steeds groeiende danssportclub met vele activiteiten waaronder organisatie van tal van evenementen met als hoogtepunt de Internationale danswedstrijd  “Antwerp Diamond cup.

 

Daarna gaf Louis de micro door aan Jan Geerts die de demo’s presenteerde en ieder wedstrijdpaar voorstelde aan het publiek. Maar liefst 14 wedstrijdparen , van debutanten tot kampioenen, gaven het beste van zichzelf en wisten het publiek te boeien. Het aantal demo paren  hadden er nog meer kunnen zijn. Helaas enkele paren dienden forfait te geven wegens kwetsuur, werk of arriveerden die dag pas terug van een reis of Internationale wedstrijd. Zij waren wel present om te supporteren , van groepsspirit gesproken!

Bij MDC is iedereen kampioen en de naam kampioenviering is niet enkel om de kampioen te eren, maar om iedereen te feliciteren met hun prestatie. Uiteraard werden onze Belgische kampioenen Paul en Nini Vanden Rul extra in de bloemen gezet en kregen zij de eer een eredansje doen, omringd en nadien bijgetreden door alle dansparen
Prachtig om al die mooie sierlijke jurken samen op de dansvloer te zien schitteren.
Ook alle nieuwkomers  van KMDC werden voorgesteld.

Tot slot bedankte de voorzitter iedereen, maar in het bijzonder het bestuur voor hun inzet en het vele werk achter de schermen.

Na de traditionele jaarlijkse groepsfoto toastten we allen samen op de KMDC en de start van het nieuwe wedstrijdseizoen.
Aansluitend gingen we aan tafel voor ons clubetentje. Het was een fijne gezellige maaltijd, gevolgd door koffie en een fantastische jubileumtaart.

Onze jaarlijkse opendeur en kampioenenviering, met dit jaar als extra het 50jarig bestaan van KMDC en het “Koninklijk Brevet”, was meer dan geslaagd.

Leen Staut

 

Voor foto’s – klik hier.