Blog

Home / Archive by category "Blog"
Bekerkermis te Ham…

Bekerkermis te Ham…

 

Beste Dansvrienden,

het was vroeg om aan te treden voor de wedstrijd te Ham. Om 9.30 stonden een aantal deelnemers aan te schuiven om binnen te mogen.

De Senioren debutanten B mochten de spits afbijten. De concurrentie was zeer sterk in deze reeks en Herman en Gina besloten deze reeks dan ook met een 6de plaats in de finale.

Daarna mochten wij aan de beurt, samen met Johan en Tessa in de senioren debutanten A. Verbazing en vreugde dat we de overwinning behaalden voor Johan en Tessa. Plaatsen 1&2 naar M.D.C. ( rijmt nog ook… 🙂 )

Na ons kwamen de senioren 4 waar Benny en Christiane zegevierden en Freddy en Elsie 4e werden.

Bij de senioren 3 S zorgden kersverse grootouders Paul en Nini voor de overwinning terwijl Marc en Anita knap 3e werden in deze felbevochten reeks.

Bij de senioren 2 B was slechts één paar aan de start, Herwig en Betty, die de finale besloten met een 2e plaats.

Daarna zagen we Robrecht en Nadia de zegebeker ontvangen in de senioren 2 S klasse.

En om het bekerfeest compleet te maken behaalden in de Senioren 1, waar de “S” samen dansten met de “C” categorie, zowel Kristel en Sven als Michel en Melissa de beker!

Na het blok standaard zagen we Johan en Tessa de 3e plaats halen in de Latin bij de senioren 1 S.

 

Grtz, Luc en Chris

Bedankt aan het ganse team

Bedankt aan het ganse team

Dag Jan, Karina, Louis en Rita,

Hierbij ook nog van onze kant, een welgemeende dikke duim voor jullie organisatie.
Ik val in herhaling (ja, alweer!), als ik blijf zeggen dat we op vele plaatsen in het buitenland komen, maar dat wij er met KMDC toch in slagen iets neer te zetten van internationale klasse.
Met de locatie verandering, was het toch wel spannend afwachten, wat deze nieuwe omgeving met ons zou doen.

Als danser konden we genieten van een professionele check-in, een duidelijk wedstrijdschema zonder al te veel veranderingen of wissels in heats of ontbrekende paren, prachtige muziek die het beste uit onszelf heeft gehaald, energieke muzikale intermezzo’s als de paren moesten wachten, een perfect gelegde vloer (en niet te bot, niet te glad…. niet eenvoudig) die tijdig geborsteld werd, vele enthousiaste toeschouwers. Wij hebben genoten van elke ronde die we mochten aantreden.

Bedankt hiervoor aan het ganse team …

groeten,

Nadia & Robrecht

Dank je wel

Dank je wel

Beste medewerkers,

Sporthal Het Rooi, een nieuwe locatie en … het was echt wel een grote uitdaging!
Veel werk reeds lang voor aanvang van de wedstrijd, tal van vergaderingen, tal van nieuwe afspraken, ……veel werk tijdens het weekend zelf,  maar we hebben het doorstaan, en hoe …met GLANS !

We kunnen terugblikken op een succes. Veel positieve reacties, veel complimentjes! De lovende commentaar van velen maakt de tekortkomingen weer goed. Want uiteraard de minpunten zijn er ook.  We hebben voor onszelf ook al de nodige aandachtpunten genoteerd waar we dit jaar zelf niet van tevreden waren. Volgende editie zal het en moet het dan nog vlotter verlopen. Beloofd!           

Het bestuur bedankt al zijn medewerkers voor hun inzet van afgelopen weekend. Jullie zullen weldra een uitnodiging zien verschijnen om samen te klinken op het succes van onze Antwerp Diamond Dance Sport Cup met een hapje en een drankje.

Het KMDC Bestuur

 

Het is voorbij… De Antwerp Diamond Cup 2018

Het is voorbij… De Antwerp Diamond Cup 2018

Het is voorbij… De Antwerp Diamond Cup 2018

Wat een prestatie! En dan bedoel ik niet enkel de prestaties van onze dansparen, die trouwens allemaal weer schitterden op de vloer! En ik wil geen namen noemen teneinde zeker niemand te vergeten, maar de prachtige 3e podiumplaats van Paul en Nini bij de senioren IV, mag toch eens extra vernoemd worden, zonder daarbij de andere prestaties te willen vergeten of minimaliseren.

Maar de prestatie die onze medewerkers neergezet hebben is zo mogelijk nog groter, nog grootser!

Wat een performance. Weerom zijn we ( fier dat ik ééntje van was) erin geslaagd om een fantastisch evenement te organiseren. Het is niet in woorden te vervatten wat hier gerealiseerd werd. Liep het allemaal van een leien dakje ? Zeker niet. Maar de ongebreidelde inzet van onze vrijwilligers heeft van het evenement een succesverhaal gemaakt. De zaal was prachtig, de accommodatie schitterend.
Nu op naar een goede de-briefing zodat we meteen een aantal knelpunten kunnen wegwerken naar een volgende uitgave toe.

We gaan zeker nog zaken moeten bijsturen, aanpassen, anders bekijken, maar desalniettemin ( prachtig woord toch?) gewoon FANTASTISCH!

Het dankwoord van Jan was dan zeker ook gepast en werd (door mij althans) zeer erg geapprecieerd.

Effe heel persoonlijk dan… Stikkapot zondagavond het strijdperk moeten verlaten, maar fier en voldaan dat Chris en ik een steentje heb kunnen bijdragen.

Opsteller : Luc Verstraeten

Verslag wedstrijd St-Michel 14/1/2018

Verslag wedstrijd St-Michel 14/1/2018

De eerste BDSF wedstrijd van 2018. Een frisse zonnige zondag. Binnen in de vertrouwde zaal was daar weinig van te merken. Want binnen was het lekker warm, voor de dansers zelfs iets te warm. De zaal was nog getooid met kerstversiering wat altijd nog leuk is voor de sfeer. Er was alweer een ruime KMDC delegatie op post met vertegenwoordiging in de meeste klassen.

In het eerste blok zagen we eerst Herwig en Betty aan het werk die 3e eindigden, waarna Johan & Tessa bij de Sen.1 S een mooie 2de plaats haalden na een ongenaakbare Michael Horstmann en Denise Heller.

Daarna was het aan blok 2 waar wijzelf en  Herman & Gina bij de Sen.deb.B een 2e, respectievelijk 7e plaats haalden. Daarmee promoveren we naar de deb.A. Daar behaalden we met Johan &Tessa en Geert & Leen een 2e en 3e plaats. Tot slot behaalden in dit blok bij de Sen 2 B Gerrit en Conny de 1e plaats en Herwig en Betty de 2e.

In blok 3 gekomen was het eerst de beurt aan de Senioren 4 S., waar 2 paren aan de start stonden. Ludo & Vera behaalden de 3e stek terwijl Nadia en Martin eens te meer met zege huiswaarts trokken. Bij de Senioren 3 S was het aan Paul & Nini om te zegevieren terwijl Michel & Toni mooi 2e werden. Tot slot kregen we in een concurrentieloze Sen 1 S en Sen. 2 S  Sven & Kristel en Robrecht & Nadia. Hoewel zij geen concurrentie hadden vergasten ze ons dan maar op een prachtige demonstratie van… “Hoe mooi kan dansen zijn? “  Robrecht en Nadia waren dan ook winners overall.

In het 4 de en laatste blok  traden Giovanni & Melissa aan. Zij behaalden eveneens de zege en wonnen alle dansen in hun reeks

Ook nog even vermelden hoe mooi het was om onze jarige Diane en Seppl hun kleindochter met haar partner aan het werk te zien!

Christmas Challenge Trophy Oldenzaal 9/12/2017

Christmas Challenge Trophy Oldenzaal 9/12/2017

Door helse weersomstandigheden daarheen gereden, sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw. Op naar een warme ontvangst in een mooie, in kerstsfeer getooide zaal. Er was een dubbele tafel gereserveerd voor de Belgische ( lees M.D.C. ) delegatie. We waren vertegenwoordigd met 7 paren, Luc& Chris ( Sen Deb.) Robrecht & Nadia, Thomas en Annik ( Sen 2 HKl) Paul en Nini, Mark en Anita (Sen. 3 Hkl) Nelson en Christelle ( Sen. 3 A) Ludo en Vera ( Sen. 4 Hkl)

Alle paren plaatsen zich voor de finale. Mede dankzij de luide aanmoedigingen van de andere clubleden. Henk Peter Vos zorgde voor de nodige ambiance! Waarvoor dank.

Bij prachtige kerstmuziek in een al even mooie kerstsfeer mochten de Senioren Debutanten de spits afbijten waar Luc en Chris de 1ste plaats behaalden, Ludo en Vera behaalden een prachtige derde plaats in hun finale, gevolgd door Nelson en Christelle die 4 e werden bij de Senioren  3A. Vervolgens werden Paul en Nini mooi 2e en Mark en Anita 5e bij de Senioren 3 Hkl. Robrecht & Nadia en Thomas & Annik dansten vervolgens hun finale in de fel bevochten Senioren 2 Hkl en  besloten deze met een prachtige 1e , respectievelijk 6e plaats. Onze Nederlandse trainingsvrienden Anke en Gilbert kwamen even mee op de foto. Zij behaalden een mooie 4e  plaats bij de Senioren 1 Hkl.

We zagen onze voorzitter glunderen bij het overschouwen van “zijn”paren en het afroepen van de resultaten.

2 van de felbegeerde hamsters reisden dus mee richting Antwerpen! 😊

In het hotel werd er nog gezellig nagekaart… met een ernstige overschrijding van het sluitingsuur van de hotelbar…

We sloten het weekend af met een fantastisch leuk ontbijt, wat het weekend kompleet maakte.

Zelfs de overtollige sneeuwval, kon onze paren niet beletten om veilig en tevreden thuis te komen.

Oldenzaal staat alvast in onze agenda voor volgend jaar !

 

Luc en Chris

Open Challenge Cup 2017

Open Challenge Cup 2017

Zondag 3 december 2017 hadden we afspraak te Ham voor de 2de preselectie, georganiseerd door onze club, Koninklijke Metropolis DanssportClub vzw.

Geen Johan, geen Fleur, maar we werden er ontvangen door de nieuwe zaaluitbaters, Tonny Raman, voorzitter en het nieuwe team. Zij hadden reeds prima werk geleverd, de tafels en stoelen stonden al klaar, koffie stond op er waren lekkere broodjes en iedereen werd met de glimlach bediend.

De dag begon wel enigszins in mineur, op een koude winterdag zonder mazout zitten is niet ideaal… Gelukkig werd dat vlug verholpen, maar het duurde toch een hele tijd tot de temperatuur aangenaam werd. Onze excuses aan de dansparen en toeschouwers.

Om 10u30’ ging de preselectie van start met de voorstelling van de jury, die deze keer uit 7 deskundige dames was samengesteld. Uit Nederland mochten we Mevr. Willy Daas, Mevr. Yvette Jager en Mevr. Michèle Lak verwelkomen, uit België Mevr. Bélinda Giordani, Mevr. Magda Panis, Mevr. Sonia Souto Prieto en Mevr. Anna-Rita Tramacere.

Hierna kon het eerste blok van start gaan. Juveniles en adults, van debutanten tot S klasse verwarmden het publiek met hun jeugdige energie en gaven het beste van zichzelf.

Na de prijsuitreiking konden we genieten van de wedstrijd senioren latin.

Rond 15u00 volgde de lecture , gebracht door Michèle Lak, Nederlands 10-dans kampioene. Om op één uur informatie te brengen over zowel latin als standaard is niet evident, maar lukte Mevr Lak wel! Zowel de dansparen als het publiek luisterden geboeid en genoten er van. Een geslaagd initiatief van BDSF academie. Voor herhaling vatbaar.

Nadien kregen de paren van het laatste blok, senioren standaard, nog even de kans zich op te warmen, om er dan volop in te vliegen .

Metropolis Danssport paren hebben goed gescoord, en konden deze wedstrijd en ook het jaar afsluiten met een goed gevoel en met een mooi resultaat.

Alle resultaten staan op de website van BDSF. We bedanken ook van harte Liliane Kemps voor de prachtige foto reportage. Ee mooie herinnering. Antwerp Diamond Cup – 9 – 10 – 11 Februari 2018, wordt onze volgende afspraak.. We wensen alvast iedereen een succesvol nieuw jaar 2018 toe.

Foto’s Liliane Kemps , klik hier.