Blog

Home / Archive by category "Blog"
BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

Wat een weer onderweg. De weergoden hebben er alles aan gedaan om het grondwatertekort aan te vullen. Maar dat kon er niemand van weerhouden om toch aanwezig te zijn op deze wedstrijd. De zaal was best gezellig ingericht en er heerste een leuke sfeer. De eerste BDSF wedstrijd van het Nieuwe jaar 2019. Met 4 internationale juryleden en 1 Belgisch jurylid.
De presentatie was in handen van Jan Geerts en in de namiddag door sportdirector Guy Jottay die zijn taak met veel animo verrichtte. Ook de muziek was prima! Mooi deelnemersveld met ook deelname van heel wat Nederlandse en Duitse paren.

Bij de adults zagen we onze nieuwbakken Italiaanse clubleden aan het werk.                                  Matteo Capodacqua / Miriana Antonelli behaalden de overwinning zowel in de klasse Pre-Latin als in de open-Latin. En die het gehoord hebben Matteo kan niet alleen goed dansen maar ook goed zingen!

Na het blok van de jeugd waren de senioren aan de beurt. Er werd gestart met de voorronde van de Open standaard wedstrijd. Alle K.M.D.C. paren plaatsten zich voor de 2e ronde. Voor ons, Luc Verstraeten / Chris Van Havere, de laatste ronde hoewel we slechts 2 crosses tekort kwamen om de halve finale te dansen. we waren dan ook blij en fier met onze 13e plaats. In deze halve finale strandden Gerrit de Cock / Conny Lyssens op een mooie 8e plek. Het werd dus een finale gevuld met K.M.D.C. danskoppels. Ruud Houben / Chris Rosseau legden beslag op de 5e stek terwijl het podium gevuld werd met Thomas Roggeman / Annik Spaenjers 3e, Robrecht Krikilion / Nadia Schepens 2e en Michel Lamine / Melissa Vandenhove op de 1 e plaats!

Tussendoor kwamen natuurlijk ook de andere individuele klassen op de vloer.

Bij de Debutanten B behaalden Herman Gyssels / Gina Patteet de 3e plaats.

Bij de Debutanten A stonden wij ( Luc & Chris) als enige K.M.D.C. paar op de vloer. Met de nodige moeilijkheden en onervarenheid om op de compacte vloer te dansen trachtten we toch zo goed als mogelijk te presteren. Zelfs een “spectaculaire?” val kon ons niet stoppen! L.O.L. We eindigden in de E.W. en slowfox 2e en in de tango en quickstep telkens 3e. Zo diende rule 11 te worden toegepast om te bepalen dat we 3e eindigden.

Bij de Senioren 1, kwamen Thomas Roggeman / Annik Spaenjers op de vloer samen met Michel Lamine / Melissa Vandenhove. Deze laatste wonnen overduidelijk terwijl Thomas en Annik afgetekend 2e werden.

Bij de senioren 2 A opnieuw 2 K.M.D.C. paren te zien. Gerrit De Cock / Conny Lyssens werden mooi 2e juist voor Herwig Servotte / Betty Buelens.

Bij de Senioren 2 S zegevierden Robrecht Krikilion / Nadia Schepens en behaalden Thomas Roggeman / Annik Spaenjers de 2e plek.

Ruud Houben / Chris Rosseau behaalden eveneens een 2e plek bij de Senioren 3.

Tot slot kregen we bij de Senioren 4 Martin Geens / Nadia Solon te zien. Voor hen was eveneens een mooie 2e plek hun aandeel.

Ook nuttig voor de paren was de briefing van de presentator aan de paren over het sportreglement..
Demo dans wel of niet , het kan dus elke wedstrijd wijzigen , afhankelijk van het aantal paren. En de reden waarom werd niet 1 , niet 2 maar meermaals verduidelijkt.
11.4.1. Ronde indeling.
a. Voor een wedstrijd met maximaal 7 koppels in de klassen A en S, Jun Int, Youth en Onder 21: directe finale voor alle koppels. Alle andere klassen hebben een 1e ronde en een finale. Bij directe finale en vanaf 4 paren wordt er eerst een demo dans gedanst. Deze dans wordt bepaald door de sportafgevaardigde.
De volgorde van de dansen werden in sommige reeksen ook aangepast om zoveel mogelijk eerlijke kansen te geven aan alle paren.

Het was een geslaagde dag en zo keerden de K.M.D.C. ers opnieuw door de gutsende regen huiswaarts.

m.vr.gr. Luc

 

Zaal Gesloten

Zaal Gesloten

Beste clubleden,

Gelieve er rekening mee te houden dat de zaal gesloten is tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

D.w.z. gesloten van zondag 23 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 !

 

De zaal is WEL GEOPEND op donderdag 27 december 2018.

Start in het nieuwe jaar is donderdag 3 januari 2019.

 

Nieuwjaarsdrink is zaterdag 5 januari 2019.  VERGEET HIERVOOR NIET UW AANWEZIGHEID TE MELDEN !

 

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Medaillekermis te Nalinnnes!

Medaillekermis te Nalinnnes!

Zondag na ons etentje tijd om af te reizen naar het verre Nalinnes voor de laatste BDSF wedstrijd van het jaar. Voor hen die er nog nooit geweest zijn is het even wennen bij het zien van de vloerafmetingen. Maar soit, dat is voor iedereen gelijk.

De wedstrijden voor de Senioren waren in Blok2 na de middag gepland. Zo werd er eerst van start gegaan met de Open wedstrijd waarbij alle K.M.D.C paren zich plaatsten bij de laatste 12 voor de halve finale. In deze halve finale, vielen wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere; Freddie Gysels – Elsie Eeckhaut en Herwig Servotte – Betty Buelens af. Zij het dat Herwig en Betty op een haar na naast de finale grepen!

Maar wat een mooie internationaal gekleurde finale. Op Robrecht en Nadia Krikilion -Schepens stond geen maat en zij sleepten dan ook oververdient de eerste plaats in de wacht, gevolgd door Marc Van Breda – Anita Bosmans op de overduidelijke 2e stek. Voor de overige plaatsen was het allemaal wat nipter en behaalden Gerrit De Cock – Conny Lyssens een prachtige 4e plaats.

Daarna was het over aan de préselectie wedstrijden.

In de senioren debutanten B geen KMDC deelnemers, en ook geen andere. Wij, Luc en Chris dus, direct gaan omkleden van de wedstrijdkledij naar de trainingskledij… Grrr… Ik hoop op een snelle aanpassing van het reglement op dat vlak… En dan aan de start. We eindigden op een derde plak midden in het 5 koppige deelnemersveld.

Na ons kwamen de Senioren 2A en 3A aan de start. Vijf paren aan de start waaronder 2 KMDC paren, Gerrit De Cock – Conny Lyssens en Herwig Servotte – Betty Buelens. De zege was overduidelijk voor Gerrit en Conny , met Herwig en Betty op de derde plaats.

Bij de Senioren 3 S was het overduidelijk aan Marc Van Breda en Anita Bosmans om de beker mee huiswaarts te nemen. Zij wonnen 4 van de 5 dansen met overmacht.

De wedstrijd bij de senioren 4 werd door Freddy Ghyssels en Elsie Eeckhaut betwist waar zij op de derde plaats eindigden.

De senioren 2 S was eenvoudig omschreven een demonstratie van Robrecht Krikilion en Nadia Schepens die ons allen lieten zien hoe mooi de danssport wel kan zijn. Supermooi!

Grtz, Luc

Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Op zondag 2 december kwam zoals beloofd onze kersverse sportdirector Guy Jottay het nieuwe beleid toelichten in onze club. Net zoals hij bij andere clubs en wedstrijdparen dit zal doen.

Hij sprak ons toe met veel enthousiasme over de nieuwe wind in het beleid.

 

Hij wist ons volgende te vertellen.

 

Er is een woelige periode geweest en sommigen hebben nogal wat vragen bij de voorbije gebeurtenissen. Ik wil jullie hierbij geruststellen en laten weten dat alles terug in orde komt! Jullie zullen in de komende periode voelen en merken dat er een nieuwe wind is in een sterk team dat vooruit wil.

Wij zijn een team van mensen die het in de eerste plaats goed voorhebben met de danssport en met meer flexibiliteit willen streven naar een betere kwaliteit!

Zo zijn wij reeds vele uren per dag bezig met het voorop stellen van enkele doelstellingen waar de federatie beter van word, wat jullie, dansers, alleen maar ten goede komt.

Het huidige bestuur streeft er uiteraard naar om meer volk en meer paren op de wedstrijden te krijgen. Maar daarnaast willen we ook alleszins  de wedstrijden comfortabeler, aangenamer en sfeervoller te laten verlopen. Het nieuwe bestuur wil er zijn voor de paren. Daarom willen wij ook heel graag en aandachtig luisteren naar hetgene wat onder jullie leeft en wat jullie belangrijk vinden. Het zal waarschijnlijk niet lukken om alle ideeën uit te werken, maar geef ons de tijd om jullie feedback mee te nemen in onze vergaderingen en ze daar te bespreken, zodat we alles kunnen doen om ze uit te werken indien mogelijk.

 

Tot eind December zijn wij aangewezen op het huidig wedstrijdreglement, maar vanaf Januari zullen wij zorgen voor meer vrijheid, flexibiliteit en kwaliteit. Zowel voor de hogere als de lagere categorieën, juveniles, juniors, adults en seniors.

Wij willen ons inzetten voor ieders belang  en comfort binnen de BDSF, maar tevens naar jullie comfort binnen WDSF! Daarnaast ook het belang van de organistoren die uiteindelijk de taak op zich nemen om wedstrijden voor jullie te organiseren.

Vandaar dat we jullie vragen om ons een beetje tijd te gunnen om dit reglementair in orde te brengen en ons jullie vertrouwen te schenken zodat wij alles zo spoedig mogelijk in goede banen kunnen leiden.

 

Iedereen gaat weldra en regelmatig een update zien verschijnen over de aanpassingen en nieuwigheden die wij gaan proberen te realiseren binnen de federatie. Zo kan ik bijvoorbeeld reeds melden dat wij een checklist hebben samengesteld die opgestuurd is naar de organiserende clubs zodat iedereen weet wat te doen om de wedstrijden vlot te laten verlopen.

Verder is er een nieuw mooi en leuk evenement  dat voor de paren zal georganiseerd worden in Februari. Namelijk ; de huldiging van de Belgische kampioenen. Ik kan jullie al verklappen dat dit een Grand Gala wordt met een team-match, enkele demonstraties, enz… Nog leuk nieuws; Gratis voor alle leden van BDSF! Meer details via jullie club waar Flyers aanwezig zijn met de details.

 

De drive van het nieuwe bestuur is groot en zal constant en heel aktief voor jullie bezig zijn.

Zodanig dat BDSF terug gezond wordt en dat wij in de toekomst degelijke, mooie en sfeervolle wedstrijden zullen kennen.

Geef ons even de tijd en aarzel ook niet om jullie eventuele vragen of ideeën aan ons over te maken. We zijn er mee bezig

 

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

Telkens een apart gevoel toch om te dansen in de (weliswaar ontwijde) kerk. Een prachtige omgeving en een goede akoestiek. Ook de vloer lag er, naar ons gevoel dan toch, perfect bij. Niet te glad, niet te stroef. En wat een prachtig deelnemersveld. Mochten de organisatoren er in slagen om de toegang naar de kerk ook wat te verwarmen zou dat ook nog een grote verbetering betekenen. Telkens de toegangsdeur geopend werd kwam er koude luchtstroom op gang die echt niet bevorderlijk is wanneer men goed in het zweet staat.

De wedstrijden liepen sterk door elkaar, zodat ik ga trachten de resultaten per klasse door te geven. Chronologische weergave is onbegonnen werk.

In de Senioren 1 Hfdkl. zagen we op zaterdag Michel Lamine en Melissa Vandenhove aan het werk. Zij behaalden in een uitermate sterk bezette wedstrijd een schitterende 5e plaats. Proficiat!

In de Senioren 2 Hfdkl traden Robrecht Krikilion en Nadia Schepens zowel op zaterdag als op zondag aan. Op zaterdag waren we ervan getuige hoe zij een prachtige prestatie net niet beloond zagen met een finaleplaats en strandden op een 7e stek. Zondag kregen zij wel de finaleplek die ze verdienden om daar uiteindelijk een mooie 5e plaats in de wacht te slepen! SUPER proficiat!

In de Senioren 3 A waren wij ( Luc Verstraeten & Chris Van Havere) dan zelf aan onze eerste deelname toe. Na een bijzonder goed gevoel en bijzonder goede commentaren na de eerste heat, lukte het in de tweede heat allemaal net iets minder. Veel gebots en opnieuw starten stonden ons een goede prestatie in de weg. Je merkt dus duidelijk dat het vele paren hier nog ontbreekt om de andere paren te kunnen ontwijken. We waren wel geplaatst voor de finale waar we ons wel goed herpakten en strandden op een mooie 5e plek. Toch wel tevreden en super gemotiveerd om verder te werken.

Bij de hfdkl van de senioren 3 legden Marc Van Breda en Anita Bosmans beslag op de 22e plek midden in het 44 parige deelnemersveld. Jammer genoeg konden we hen zelf niet aan het werk zien.

Over naar de senioren 4 dan. Op zaterdag waren er geen deelnemende clubgenoten, maar op zondag kwamen zowel Martin Geens – Nadia Solon als Wim Van Daele – Chris Leys op de vloer. Zij behaalden een 10e respectievelijk 12e plaats in een mooi bezet deelnemersveld.

Aan alle deelnemende paren een dikke proficiat met hun prestaties en voor de aanwezigheid van K.M.D.C. te zorgen.

 

Luc Verstraeten

Geen training door wielerwedstijd

Geen training door wielerwedstijd

Opgelet de training voor recreanten van zaterdag 25/8 en de wedstrijdtraining van zondagmorgen 26/8 worden afgelast.

Reden hiervoor is de doortocht van de wielerwedstrijd SCHAAL SELS.

Hierdoor is er geen bereikbaarheid naar de zaal en tevens ook grote parkeerproblemen.

De afsluiter van de zomertraining op zondag wordt verlegd naar één week later …. 02.09.2018. (dus ook nog zomeruur!!)

De wedstrijdtraing van zondag

Het KMDC bestuur

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8  Juli 2018

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8 Juli 2018

Op vrijdag kwamen Thomas en Annik aan de start bij de senioren 2. Zij konden zich 2 keer doorplaatsen en besloten deze wedstrijd in een bijzonder sterk deelnemersveld op een prachtige 42e plaatsen op 146 deelnemers!

En dat zonder de aanmoedigingen van de zaterdag wel aanwezige supporters, Jos, Jenny, Gerrit, Conny en Kobe, Johan, Chris en mezelf.

Op zaterdag zagen we de senioren 3 aantreden, waaronder MDC-ers Marc en Anita. Onder onze luide aanmoedigingen ( Belgische driekleur incluis) behaalden zij een mooie 63e plek op 141 deelnemers.

Op zondag kregen we meer MDC paren te zien. Zo waren in de Senioren 4, Benny & Christiane, Paul & Nini en Martin & Nadia van de partij. Alle 3 onze paren overleefden vlot de eerste ronde met 52 deelnemende paren, maar in de 2 de rond strandden Benny en Christiane op een verdienstelijke 31e plaats. Bij de laatste 24 misten op een haar na Martin en Nadia een doorplaatsing naar de laatste 12 en eindigden zij op een schitterende 13e plaats. Een resultaat om fier en tevreden over te zijn, maar anderzijds het gevoel van net niet bij die laatste 12 te horen … Grrr. dat is dansen zeker? En dan hadden we nog Paul en Nini die recht op de hoogste podiumplaats afstevenden door werkelijk prachtig te presteren. Doch in de finale sloeg de pech toe en kreeg Nini te maken met verschrikkelijke krampen. Resultaat was toch nog een 3e plek. Prachtig resultaat, zeker als je weet dat Nini niet meer op eigen kracht op en van het podium kon!

Daarna kwamen de Senioren 1 aan de start met Michel en Melissa, die tijdens hun eerste deelname aldaar vlot door de 2 eerste selectieronden dansten om dan in de derde ronde beslag te leggen op een prachtige 21 e plek op 87 deelnemers!

Het was prachtig om deze wedstrijd weer te kunnen bijwonen, samen met onze vrienden supporters.

Grtz, Luc