Blog

Home / Archive by category "Blog"
Koninklijke Metropolis Danssport Club vzw

Koninklijke Metropolis Danssport Club vzw

Stichtingsjaar : 06 december 1966

Metropolis Danssport Club mag zich voortaan Koninklijk noemen. Voorzitter Louis Cornelissens en bestuursleden, werden in het Provinciehuis ontvangen door provinciegouverneur Cathy Berx die hem, in opdracht van de koning, de oorkonde overhandigde.

Na het indienen van een lijvig dossier met een toelichting van de wekelijkse clubwerking en alle verwezenlijkingen van de Metropolis Danssport Club vzw gedurende zijn 50-jarig bestaan, waaronder tal van organisaties van Nationale en  Internationale danswedstrijden (Antwerp Diamond Cup) kwam uiteindelijk het heugelijke nieuws, Metropolis Danssport Club vzw mag voortaan “Koninklijke” toevoegen aan haar naam.
Een enorme waardering voor de grote inzet van alle vrijwilligers van onze dansclub, MDC.

De club zou zijn 50-jarig bestaan niet hebben kunnen vieren zonder dat de stichter, onze erevoorzitter zaliger Leon Leonard en zijn vrouw Irène, die er destijds voor gezorgd heeft, ons met zijn gezonde club- en dansmicrobe te besmetten, ons samen te brengen als groep, ons de kennis en inzichten bij te brengen en ons een goede en gezonde clubbasis na te laten om mee verder te werken. Deze eer komt ook hem en zijn vroegere bestuursleden toe.

 

De plechtige uitreiking van het brevet met de koninklijke titel gebeurde op maandag 28 augustus.

Zondag 10 september ’17 was een feestelijke dag voor MDC.

Zondag 10 september ’17 was een feestelijke dag voor MDC.

Voor foto’s – klik hier.

We vierden de nieuwe naam en titel van  “Koninklijke” Metropolis Danssportclub, en openden onze deuren voor supporters, vrienden en familie om onze dansparen, waaronder onze kampioenen, en clubleden voor te stellen.
Rond half 2 was het al gezellig druk. Vele toeschouwers, waaronder onze recreanten, waren reeds op post. We hadden even tijd om bij te praten en –natuurlijk- te dansen.
Om 15u00 nam onze voorzitter, Louis Cornelissens, het woord en hete iedereen welkom….
Louis stelde KMDC voor aan het publiek. Koninklijke Metropolis Danssportclub is een dynamische en steeds groeiende danssportclub met vele activiteiten waaronder organisatie van tal van evenementen met als hoogtepunt de Internationale danswedstrijd  “Antwerp Diamond cup.

 

Daarna gaf Louis de micro door aan Jan Geerts die de demo’s presenteerde en ieder wedstrijdpaar voorstelde aan het publiek. Maar liefst 14 wedstrijdparen , van debutanten tot kampioenen, gaven het beste van zichzelf en wisten het publiek te boeien. Het aantal demo paren  hadden er nog meer kunnen zijn. Helaas enkele paren dienden forfait te geven wegens kwetsuur, werk of arriveerden die dag pas terug van een reis of Internationale wedstrijd. Zij waren wel present om te supporteren , van groepsspirit gesproken!

Bij MDC is iedereen kampioen en de naam kampioenviering is niet enkel om de kampioen te eren, maar om iedereen te feliciteren met hun prestatie. Uiteraard werden onze Belgische kampioenen Paul en Nini Vanden Rul extra in de bloemen gezet en kregen zij de eer een eredansje doen, omringd en nadien bijgetreden door alle dansparen
Prachtig om al die mooie sierlijke jurken samen op de dansvloer te zien schitteren.
Ook alle nieuwkomers  van KMDC werden voorgesteld.

Tot slot bedankte de voorzitter iedereen, maar in het bijzonder het bestuur voor hun inzet en het vele werk achter de schermen.

Na de traditionele jaarlijkse groepsfoto toastten we allen samen op de KMDC en de start van het nieuwe wedstrijdseizoen.
Aansluitend gingen we aan tafel voor ons clubetentje. Het was een fijne gezellige maaltijd, gevolgd door koffie en een fantastische jubileumtaart.

Onze jaarlijkse opendeur en kampioenenviering, met dit jaar als extra het 50jarig bestaan van KMDC en het “Koninklijk Brevet”, was meer dan geslaagd.

Leen Staut

 

Voor foto’s – klik hier.

 

Summertime

Summertime

We zijn al halfweg de eerste maand van de zomer, ben je nog op zoek naar een gezellige dansgelegenheid waar plezier en sociaal dansen centraal staat ?
Zoek niet verder en kom op zaterdagavond dansen bij  Metropolis Danssport Club vzw

Waar :
Sint -Bartholomeusstraat 75
Merksem

Wanneer :
Iedere zaterdagavond vanaf 19uoo tot 22uoo

Voor wie ?
Voor iedereen die wil genieten van een gezellige zomer DANSAVOND met de muziek van ons huisorkest
(DJ Eddy) , met een mix van Latin en standard, lijndansen, disco,  salsa, …

Wij zijn wedstrijdpaar, worden we dan toegelaten?
Iedereen is van harte welkom
Voor de wedstrijdparen is het ook leuk om voor de fun jouw  partner ten dans te vragen in een vrij relaxte en ontspannen sfeer of om een praatje te maken met vrienden.

Inkom
recreanten, wedstrijdparen, vip, sympathisanten – inkom 3,00 Euro per paar
niet leden  inkom 5,00 Euro per paar

 

Bestuur MDC

WK Rolstoeldansen Malle – Website online

WK Rolstoeldansen Malle – Website online

We hebben volgende mail ontvangen van de Belgische Rolstoefederatie :

“Beste vrienden van de Belgische Rolstoeldansfederatie,

Met dank aan onze webmaster, Greet Bervoets, heb ik het genoegen om te melden dat – op 100 dagen voor het WK Rolstoeldansen –  onze website van het WK online staat:

http://www.malle2017.be/

De site bestaat uit 2 delen:

* een eerste deel richt zich naar publiek en pers – met nuttige informatie over het event, de locatie, het voorlopige programma, de praktische info, het rolstoeldansen als sport, de organisatie … Dit gedeelte is in het Nederlands

* een tweede deel richt zich naar de deelnemers en de teams en is in het Engels

Neem al eens een kijkje en stuur deze mail door naar de leden van de dansclub. Zo geven we onze eigen dansers een beetje voorsprong op het ruime publiek vooraleer het WK bekend gemaakt wordt via de media. De plaatsen zijn immers beperkt.

Info over het bestellen van plaatsen vind je op de site onder “WK Malle 2017” – “praktische informatie”.

Met vriendelijke groeten.

Jef Boudewijns, voorzitter”

GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN

GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN

Beste dansers,

De zon was de laatste weken ijverig van de partij, dus hebben we al deftig kunnen zweten tijdens de trainingsavonden, en dit niet enkel door de doorgedreven trainingen…

Er kan ook dit jaar tijdens de  zomermaanden doorgetraind  worden maar, net zoals andere jaren, wordt de uurregeling gewijzigd in juli en augustus :

Latin                :   9.30 uur tot 10.30 uur
Standaard      : 10.30 uur tot 12.00 uur
De allereerste training, dus op zondag 02 juli zal er, net als vorig jaar, aan koffiekletsdansen gedaan worden.

Hierop worden al onze leden uitgenodigd.
Ben je aanwezig, noteren we graag je naam (email secretariaat).

Het bestuur wenst al zijn leden een hele fijne zomerperiode toe.

Verslag BK 14 mei 2017

Verslag BK 14 mei 2017

Zondag 14/05/2017, we vertrekken richting Seraing voor het Belgisch Kampioenschap!

Eindelijk! Na maandenlange voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor.

Het kampioenschap heeft  toch altijd weer iets magisch, de belangrijkste wedstrijd van het jaar met als inzet de titel van Belgisch kampioen. Elke wedstrijddanser voelt dan ook ongetwijfeld die spanning wat zo’n kampioenschap met zich meebrengt.

 

Als we toekomen is de wedstrijd al volop aan de gang. De organisatie is uitstekend, we worden verwend met een mooie grote vloer, extra trainingsruimte en veel toeschouwers die voor een geweldige sfeer zorgen. Onder de enthousiaste leiding van Sonia Souto Prieto en Cindy Vangeneugden wordt de wedstrijd vakkundig geleid. Enkele wedstrijden zijn mij zeker niet ontgaan, zo was de Adult S Latin een lust voor het oog. Een felbevochten finale op het hoogste niveau.  Ons MDC paar Giovanni La Montagna en Mélissa hebben zich tot het uiterste geweerd. De prijsuitreiking beloofde een ware triller te worden. De eer ging uiteindelijk naar Giuseppe en Irena Dell’Aria. Hun eredans was er trouwens een om niet gauw te vergeten. Iedereen mocht getuige zijn van een wondermooi en romantisch moment waarbij Giuseppe letterlijk op zijn knieën ging en zijn niets vermoedende Irena ten huwelijk vroeg. Kippevelmomenten waar menig een een traantje wegpinkte. Verder was er de Senioren I S standaard. Hier mocht ons mooie MDC paar Demunck Filip en Christel Pardon de titel oprapen met een prachtige demo.  Bij de senioren IV zagen we het paar Goldschmidt de titel wegkapen voor de neus van Martin Geens en Nadia die een uitstekende wedstrijd dansten. In de S klasse senior I Latin zijn Michael Horstmann en Denisse al het hele seizoen te sterk voor de andere paren. En dat was vandaag niet anders. Johan en Tessa De Meersman werden mooi 2 de.  Bij de S klasse senior II standaard wist Jean Hueghes zijn titel  te verzekeren terwijl Thomas met Annick  de 2 de plaats afsnoepte van Ruud en Chris.

 

Vandaag waren we veel minder bezig met het kijken naar de andere paren omdat we heel erg gefocust bleven op onze eigen wedstrijd. Na een seizoen van hard werken en veel trainen werden we beloond met de felbegeerde titel van Belgisch kampioen, we zijn hier best trots op. Verder onze welgemeende felicitatie’s aan onze clubgenoten die stuk per stuk mooie finaleplaatsen wisten te versieren. De MDC paren zorgden ook dit keer weer voor een schitterend palmares.

 

Opdracht volbracht.

We kijken weer uit naar het nieuwe seizoen!

Nini Kuypers

Onze MDC paren op het  Belgisch kampioenschap van 14/5 in Seraing

Onze MDC paren op het Belgisch kampioenschap van 14/5 in Seraing

Proficiat aan alle paren met hun prestatie op het BK in Seraing.
Iedereen heeft weer zijn beste beentje voorgezet zodat MDC weer prachtige resultaten mocht noteren.

SEN DEB B Standard
1.Luc Verstraeten en Chris Van Havre
4.Herman Gyssels en Gina Patteet

C STANDARD
2.Michel Lamine en Melissa Van Hove

OPEN STARTKLASSE LATIN
4.Michel Lamine en Melissa Van Hove

SEN II B STANDARD
1.Herwig Servotte en Betty Buelens

NATIONAL CHAMP. LATIN
2.Giovanni La Montagna en Melissa Ferraro

NATIONAL CHAMP. SEN I LATIN
2.Johan De Meersman en Tessa Van Buyten

NATIONAL CHAMP. SEN III STANDARD
1.Paul Vandenrul en Nini Kuypers
2.Michel Heggen en Toni Nijssen
3.Marc Van Breda en Anita Bosmans
4.Willy Geurts en Warintip Geurts
5.Willy Van den Brande en José Brion

NATIONAL CHAMP. SEN I STANDARD
1.Filip  Demuinck en Kristel Pardon

NATIONAL CHAMP. SEN DEB A STANDARD
1.Didier Jude en Patty Van de Merlen
3.Geert Vanraes en Leen Staut
6.Manuel Gutierrez en Angelique Istace

NATIONAL CHAMP. SEN DEB A LATIN
2.Didier Jude en Patty Van de Merlen

NATIONAL CHAMP. SEN II LATIN
3.Marc Van Breda en Anita Bosmans

NATIONAL CHAMP. SEN IV STANDARD
2.Martin Geens en Nadia Solon
4.Ludo Ver Berne en Vera Van Praag

NATIONAL CHAMP. SEN II STANDARD
2.Thomas Roggeman en Annick Spaenjers
3.Ruud Houben en Chris Rosseau

MDC neemt afscheid van ere-secretaris Robert Derijck

MDC neemt afscheid van ere-secretaris Robert Derijck

Met diepe droefheid vernamen we het overlijden van onze Ere-secretaris Robert Derijck. Vele jaren lang was Robert één van de drijfende krachten van het MDC bestuur onder het voorzitterschap van Mr. Leonard.

Bedankt Robert voor al wat je voor de Metropolis Danssport Club gedaan hebt.

We wensen Yvonne en de ganse familie namens het MDC bestuur en al zijn leden veel sterkte in deze droevige tijden.

Overlijdensbericht

Hier kan je condoleren.