Blog

Home / Archive by category "Blog"
GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN

GEWIJZIGDE TRAININGSUREN TIJDENS DE ZOMERMAANDEN

Beste dansers,

De zon was de laatste weken ijverig van de partij, dus hebben we al deftig kunnen zweten tijdens de trainingsavonden, en dit niet enkel door de doorgedreven trainingen…

Er kan ook dit jaar tijdens de  zomermaanden doorgetraind  worden maar, net zoals andere jaren, wordt de uurregeling gewijzigd in juli en augustus :

Latin                :   9.30 uur tot 10.30 uur
Standaard      : 10.30 uur tot 12.00 uur
De allereerste training, dus op zondag 02 juli zal er, net als vorig jaar, aan koffiekletsdansen gedaan worden.

Hierop worden al onze leden uitgenodigd.
Ben je aanwezig, noteren we graag je naam (email secretariaat).

Het bestuur wenst al zijn leden een hele fijne zomerperiode toe.

Verslag BK 14 mei 2017

Verslag BK 14 mei 2017

Zondag 14/05/2017, we vertrekken richting Seraing voor het Belgisch Kampioenschap!

Eindelijk! Na maandenlange voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor.

Het kampioenschap heeft  toch altijd weer iets magisch, de belangrijkste wedstrijd van het jaar met als inzet de titel van Belgisch kampioen. Elke wedstrijddanser voelt dan ook ongetwijfeld die spanning wat zo’n kampioenschap met zich meebrengt.

 

Als we toekomen is de wedstrijd al volop aan de gang. De organisatie is uitstekend, we worden verwend met een mooie grote vloer, extra trainingsruimte en veel toeschouwers die voor een geweldige sfeer zorgen. Onder de enthousiaste leiding van Sonia Souto Prieto en Cindy Vangeneugden wordt de wedstrijd vakkundig geleid. Enkele wedstrijden zijn mij zeker niet ontgaan, zo was de Adult S Latin een lust voor het oog. Een felbevochten finale op het hoogste niveau.  Ons MDC paar Giovanni La Montagna en Mélissa hebben zich tot het uiterste geweerd. De prijsuitreiking beloofde een ware triller te worden. De eer ging uiteindelijk naar Giuseppe en Irena Dell’Aria. Hun eredans was er trouwens een om niet gauw te vergeten. Iedereen mocht getuige zijn van een wondermooi en romantisch moment waarbij Giuseppe letterlijk op zijn knieën ging en zijn niets vermoedende Irena ten huwelijk vroeg. Kippevelmomenten waar menig een een traantje wegpinkte. Verder was er de Senioren I S standaard. Hier mocht ons mooie MDC paar Demunck Filip en Christel Pardon de titel oprapen met een prachtige demo.  Bij de senioren IV zagen we het paar Goldschmidt de titel wegkapen voor de neus van Martin Geens en Nadia die een uitstekende wedstrijd dansten. In de S klasse senior I Latin zijn Michael Horstmann en Denisse al het hele seizoen te sterk voor de andere paren. En dat was vandaag niet anders. Johan en Tessa De Meersman werden mooi 2 de.  Bij de S klasse senior II standaard wist Jean Hueghes zijn titel  te verzekeren terwijl Thomas met Annick  de 2 de plaats afsnoepte van Ruud en Chris.

 

Vandaag waren we veel minder bezig met het kijken naar de andere paren omdat we heel erg gefocust bleven op onze eigen wedstrijd. Na een seizoen van hard werken en veel trainen werden we beloond met de felbegeerde titel van Belgisch kampioen, we zijn hier best trots op. Verder onze welgemeende felicitatie’s aan onze clubgenoten die stuk per stuk mooie finaleplaatsen wisten te versieren. De MDC paren zorgden ook dit keer weer voor een schitterend palmares.

 

Opdracht volbracht.

We kijken weer uit naar het nieuwe seizoen!

Nini Kuypers

Onze MDC paren op het  Belgisch kampioenschap van 14/5 in Seraing

Onze MDC paren op het Belgisch kampioenschap van 14/5 in Seraing

Proficiat aan alle paren met hun prestatie op het BK in Seraing.
Iedereen heeft weer zijn beste beentje voorgezet zodat MDC weer prachtige resultaten mocht noteren.

SEN DEB B Standard
1.Luc Verstraeten en Chris Van Havre
4.Herman Gyssels en Gina Patteet

C STANDARD
2.Michel Lamine en Melissa Van Hove

OPEN STARTKLASSE LATIN
4.Michel Lamine en Melissa Van Hove

SEN II B STANDARD
1.Herwig Servotte en Betty Buelens

NATIONAL CHAMP. LATIN
2.Giovanni La Montagna en Melissa Ferraro

NATIONAL CHAMP. SEN I LATIN
2.Johan De Meersman en Tessa Van Buyten

NATIONAL CHAMP. SEN III STANDARD
1.Paul Vandenrul en Nini Kuypers
2.Michel Heggen en Toni Nijssen
3.Marc Van Breda en Anita Bosmans
4.Willy Geurts en Warintip Geurts
5.Willy Van den Brande en José Brion

NATIONAL CHAMP. SEN I STANDARD
1.Filip  Demuinck en Kristel Pardon

NATIONAL CHAMP. SEN DEB A STANDARD
1.Didier Jude en Patty Van de Merlen
3.Geert Vanraes en Leen Staut
6.Manuel Gutierrez en Angelique Istace

NATIONAL CHAMP. SEN DEB A LATIN
2.Didier Jude en Patty Van de Merlen

NATIONAL CHAMP. SEN II LATIN
3.Marc Van Breda en Anita Bosmans

NATIONAL CHAMP. SEN IV STANDARD
2.Martin Geens en Nadia Solon
4.Ludo Ver Berne en Vera Van Praag

NATIONAL CHAMP. SEN II STANDARD
2.Thomas Roggeman en Annick Spaenjers
3.Ruud Houben en Chris Rosseau

MDC neemt afscheid van ere-secretaris Robert Derijck

MDC neemt afscheid van ere-secretaris Robert Derijck

Met diepe droefheid vernamen we het overlijden van onze Ere-secretaris Robert Derijck. Vele jaren lang was Robert één van de drijfende krachten van het MDC bestuur onder het voorzitterschap van Mr. Leonard.

Bedankt Robert voor al wat je voor de Metropolis Danssport Club gedaan hebt.

We wensen Yvonne en de ganse familie namens het MDC bestuur en al zijn leden veel sterkte in deze droevige tijden.

Overlijdensbericht

Hier kan je condoleren.

 

Dance Special Standaard-Latin – Dansclub Turnhout 05/03/2017

Dance Special Standaard-Latin – Dansclub Turnhout 05/03/2017

Het dansseizoen draait op volle toeren, voor dat we het goed  beseffen naderen we stilaan de Belgische Kampioenschappen. We vertrekken met blij gemoed richting Turnhout en tellen onze 9 de preselectie van dit seizoen.

 

Ondanks de lage opkomst van deelnemers heerst er een gezellige drukte in de danszaal. Dat MDC de grootste club van het land is treft ook dit keer weer geen twijfel. We tellen maar lieft 16 ingeschreven MDC paren. Dat deze afvaardiging volledig gaat naar de 2 de blok (senioren) is daarbij opmerkelijk. Onze club steunt hun paren altijd door dik en dun, dit is allang  geweten. Het is dan ook altijd weer zo fijn te zien dat zij iedere wedstrijd proberen aanwezig te zijn en te zorgen voor de nodige support.

 

De wedstrijd wordt deskundig geleid door de heer Leo Buyckx, Donaat Celea staat anderzijds weer garant voor de mooiste dansmuziek. De 2 de blok gaat van start onder toezicht van een volledig Belgische jury.

 

De debutantenwedstrijden blijven mij steeds boeien.  En met zoveel MDC paren aan de start wordt het dan weer extra interessant om naar te kijken. Veel paren werken naar een beter en constanter niveau en hopen hiermee natuurlijk op een goede plaats. Die inzet werd ditmaal beloond door een welverdiende eerste plaats voor ons MC paar Van Daele Wim en Chris. Ditmaal gevolgd door onze MDC paren De Cock Gerrit & Lyssens met een aardige 2 de plaats, en Jude Didier en Patty die zich  meer en meer laten opmerken met een mooie 5 de finaleplaats.

Bij de debutanten standaard B is het opnieuw MDC die met de prijzen gaat lopen, 2 mooie danssparen waaronder Van Raes Geert en Leen  (1 ste plaats)en Gyssels Herman en Gina (4 de).

 

De wedstrijd vordert en zo is het de tijd voor de hoogste klassen in de regionen.

Bij de senioren II S standaard kunnen we genieten van een boeiende finale, de 1 ste plaats ging naar  MDC.. Krikilion Robrecht en Schepens Nadia wisten iedereen te overtuigen dat zij de beste waren.

Bij de senioren IV moest MDC zijn meerdere erkennen aan de Nederlandse kampioenen Willemstein Jaap en Marianne. Ons MDC paar Geens Martin en Solon Nadia dansten een verdienstelijke wedstrijd en behaalden een aardige 2 de plaats gevolgd door hun clubgenoten  Musgner Eric en Baldewijns Gudula met een 3 de plaats. Ook zij blijven steeds opvallen door hun vastberadenheid en zelfvertrouwen.

De Senioren S I en II Latin  was helemaal naar de hand voor ons MDC paar De Meersman Johan en Van Buyten Tessa. Opnieuw weer zo verrassend door hun ernergiek en mooi optreden. Zij konden mij (en ook de jury) overtuigen met hun prachtige performance. Zij behaalden terecht de eerste plaats.

Tja, en dan onze eigen wedstrijd natuurlijk niet te vergeten..

In goed gezelschap van onze MDC vrienden konden we genieten van een stevige competitie.

We zetten onze zinnen altijd op : goed dansen. Als dat dan wordt beloond met de eerste plaats kunnen we ons alleen maar gelukkig prijzen.

De jury plaatsten onze clubgenoten op de 3 de en 6 de plaats (Van Breda Marc en Bosmans Anita en vervolgens  Van Den Brande Willy en Joske).

We vertrekken terug richting Maasmechelen en zijn blij dat we ons doel weer hebben kunnen bereiken.

Volgende afspraak op agenda is De WDSF van Noordhoek van 01 en 02 april 2017. Maar ook niet te vergeten: de Preselectie van Retie op 02/04/17.

 

Nini Kuypers

Droevig Nieuws

Droevig Nieuws

Voor volledige overlijdensbericht klik hier.

De Metropolis Danssport Club wenst Maria en de ganse familie veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Vele jaren waren Frans en Maria actief in Dansclub Zwaneven in Oud-Turnhout, waar vele wedstrijdparen gingen trainen. Ook verschillende wedstrijden gingen daar door. Frans (en Maria) droegen de wedstrijddansers een zeer warm hart toe.  Er was steeds een nauwe samenwerking met de Metropolis Danssport Club. Frans  we zullen je missen.

Namens MDC

Jan en Karina

Brussels Dancesport Trophy, 19/02/2017.

Brussels Dancesport Trophy, 19/02/2017.

Het is een grijze dag en vroeg  in de ochtend (voor mijn normen dan  )als we ons opmaken voor de preselectie in Brussel. Met de opening van batibouw en de recente treinramp in Leuven in gedachte vertrekken we uit voorzorg  iets vroeger. Gelukkig merken we geen extra drukte op op de wegen en komen we netjes op het het openingsuur aan.

De wedstrijd staat onder de enthousiaste leiding van Jayasree Chakrovertty, bijgestaan door Donaat die de hele wedstrijd door weer iedereen weet te verwennen met de mooiste dansmuziek. Ik vermoed dat hij hier vele uren – zei het niet dagen – de nodige voorbereiding en opzoekingen heeft voor moeten doen. Maar ook onze dank aan de scruteniers Charles Loos en Greta Wuyts, zonder hen was deze wedstrijd simpelweg niet mogelijk. Een zware job trouwens die hun de hele dag door opeist. We merken toch weer een aantal afmeldingen op, griep en verkoudheden houden in deze winterperiode weer goed huis.

De wedstrijd verloopt vlotjes, de beginnersklassen, altijd weer zo mooi om naar te kijken. We zien hun iedere wedstrijd weer net beter dansen. De weg naar de top is hard, altijd weer die discipline weten te behouden en belangrijker nog: het nodige zelfvertrouwen. Weer veel MDC paren ingeschreven vandaag, onze club blijft hier opnieuw sterk vertegenwoordigd.

Bij de S klasse Sen 1 standaard worden we weer aangenaam verrast door Lukawczyk Slavek met zijn nieuwe danspartner Desai Janine-Nicole. Zij behoren zonder twijfel tot de wereldtop.

De S klasse Sen 2 Standaard dan, alle MDC paren hadden noodgedwongen forfait moeten geven.  Aan de start : 3 paren waaronder het danspaar Henneghien &  Scherf die het publiek en de jury  kon charmeren. Zij kregen dan ook een welverdiende eerste plaats.

De S klasse 4 Standaard waar 2 MDC paren present waren. Een mooie finale waar de eerste plaats ging naar Goldschmidt Jaques en Massart Josiane gevolgd door hun regelrechte concurenten Geens Martin en Nadia Solon. Het beloofd een spannend Belgisch kampioenschap te gaan worden want ons MDC paar geeft zich niet zo snel gewonnen, dat is duidelijk. Ons ander MDC paar Smets Benny en Henderix Christiane trekken zich duidelijk niet zoveel aan van alle drukte rond hun en dansten een puike wedstrijd. Hun zelfvertrouwen groeit iedere wedstrijd.

De S klasse Senior 1 Latin staat voor genieten als we onze 2 toppers uit België mogen verwelkomen. Horstmann Michael en Heller Denise, absolute wereldtop om van te smullen met daarlangs ons mooi en vurig MDC paar De Meersman Johan en Tessa Vanbuyten.

En verder onthou ik… aha, onze eigen wedstrijd natuurlijk.

Gestart met  3 MDC paren en het Nederlands paar Cuypers.

Zoals jullie ons kennen willen we natuurlijk graag de eer bij MDC houden, ha ha – en ja, ik geef dus toe, liefst winnen. Dat hebben we dan ook maar gedaan, onze vrienden MDC behaalden trouwens een mooie 3 de en 4 plaats (Van Breda Marc en Bosmans Anita gevolgd door Van Den Brande Willy en Brion José).

Eerste blok zit erop, we trekken richting Maasmechelen en onthouden een goed georganiseerde leuke wedstrijd. Volgende wedstrijd op onze agenda is de WDSF van Dalfsen in Nederland gevolgd door de preselctie van 05/03/2017 Turnhout.

Nini Kuypers

Verslag Wedstrijd Lado

Verslag Wedstrijd Lado

We schrijven zondag 22/01/2017, de eerste rankingwedstrijd van 2017 is een feit.
De happy New Year Trophy belooft een goede opkomst als we de time table bekijken.
Het is -weeral- een ijskoude dag en daarbij meldt het KMI ook nog eens dat er teveel ”fijn stof” in de lucht hangt waardoor we maar best geen zware inspanningen leveren
Bij onze aankomst in Langdorp worden onze verwachtingen bevestigd, een goed bezette wedstrijd in een nokvolle zaal die tot het einde zo bleef.
Onder een perfect georganiseerde wedstrijd van OLDA konden we genieten van goede muziek, een perfect parket (waarvoor dank aan het team van Lado) , veel ruimte om te dansen en een geweldige sfeer.
De wedstrijd werd onder deskundige leiding van Guido Panis zelf vlotjes geleid.
Onze club MDC was duidelijk goed vertegenwoordigd… We komen toe in de 2 de blok, het jonge geweld heeft de wedstrijd er al op zitten.

Enkele wedstrijden sprongen ons in het oog, zo waren de MDC paren in de beginnersklassen talrijk en weer goed in hun doen.
Steeds zo gemotiveerd en elke keer weer net beter. Iedereen wil natuurlijk dan ook zo graag een goede plaats , als die dan niet behaald wordt
ligt de teleurstelling vaak zo nabij. Jammer maar goede resultaten komen er vroeg of laat sowieso, wedstrijddansen eist nu eenmaal het nodige geduld en wilskracht.

De S klasse senior I standaard viel op door slechts 1 paar dat was ingeschreven. En ja, het was toch weer MDC die het mooie danspaar Demunck Filip en Kristel Pardon kon presenteren.
Zij konden het publiek vermaken met een prachtige demo.

De S klasse senior II standaard was een wedstrijd om naar uit te kijken. Maar liefst 4 MDC paren met een niet te onderschatten nieuwkomer in het veld : Henneghien-Scherf.
Ons MDC paar Robrecht en Nadia Krikilion waren blijkbaar niet onder de indruk van deze geduchte tegenstander en dansten met veel flair naar de verdiende eerste plaats.
Onze andere MDC paren dansten een puike wedstrijd en behaalden een mooie 3 de, 4 de en 5 de plaats. (Houben,Heggen en Roggeman). Het was zeker en vast
een boeiende en mooie finale waar iedereen van kon genieten.

De S klasse IV viel dan in eerste instantie weer op door het grote aantal inschrijvingen, lang geleden dat we nog eens een kleine + grote finale mochten meemaken.
In een mooi internationaal veld was de eer weer aan MDC. Met 4 MDC paren aan start waren de nr 1 : Goldschmidt Jaques en Josianne (Dance-Point) gevolgd door ons MDC paar Geens Martin en Nadia (ook nieuwkomer in het veld).
Daarlangs een welverdiende finaleplaats voor Ver Berne Ludo en Vera. Ook Eric en Gudula Musger weten stilaan maar zeker hun plaats te vinden en te groeien. Met de juiste energie en vertrouwen nemen ze het op tegen
de gevestigde waarde die met bakken ervaring harde tegenstrevers blijken te zijn. Dat sportdansen de nodige risico’s inhoudt bleek helaas weer voor het gedreven en ambitieus koppel Morel. Zij moesten helaas opgeven na een onfortuinlijke val in de quickstep.

De S klasse senior I latin was genieten, Michael en Denise Horstmann brachten zoals gewoonlijk spektakel op de vloer. Maar ook ons eigen MDC paar Johan en Tessa De Meersman is een vurig danspaar waar we iedere keer weer van kunnen genieten. Dat ze zich laten gelden staat vast, ze kunnen als geen ander door hun prachtige performance de aandacht van het publiek en de jury weten te grijpen.

Tja dan blijft er natuurlijk ook onze eigen wedstrijd, ha ha. Senior III S standaard.
Iedereen die ons kent weet dat we nooit voor minder gaan dan die begeerde 1 ste plaats.
Doch, zoals dat heet dient iedere wedstrijd gedanst te worden met de nodige aandacht en respect voor de tegenstrevers die je trouwens nooit mag onderschatten.
Er was dan ook maar één gedachte in ons hoofd toen we de dansvloer bij de finale opgingen ” er is hier maar 1 paar dat we vandaag gaan proberen te verslaan en dat is gewoon : ons zelf”

En zo gingen we dan op het einde van de dag zoals dat heet “moe maar voldaan” naar huis met de eerste plaats

Volgende afspraak om naar uit te kijken is zowaar de grootste wedstrijd van het jaar die onder organisatie van onze club doorgaat op
10-11 en 12 februari 2017 -Antwerp Diamond Cup te Extra Time Hoboken.

MDC zal goed vertegenwoordigd zijn en hoopt op grote opkomst van supporters!

Nini Kuypers