Verslagen

Home / Archive by category "Verslagen"

BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

Wat een weer onderweg. De weergoden hebben er alles aan gedaan om het grondwatertekort aan te vullen. Maar dat kon er niemand van weerhouden om toch aanwezig te zijn op deze wedstrijd. De zaal was best gezellig ingericht en er heerste een leuke sfeer. De eerste BDSF wedstrijd van het Nieuwe jaar 2019. Met 4 internationale juryleden en 1 Belgisch jurylid.
De presentatie was in handen van Jan Geerts en in de namiddag door sportdirector Guy Jottay die zijn taak met veel animo verrichtte. Ook de muziek was prima! Mooi deelnemersveld met ook deelname van heel wat Nederlandse en Duitse paren.

Bij de adults zagen we onze nieuwbakken Italiaanse clubleden aan het werk.                                  Matteo Capodacqua / Miriana Antonelli behaalden de overwinning zowel in de klasse Pre-Latin als in de open-Latin. En die het gehoord hebben Matteo kan niet alleen goed dansen maar ook goed zingen!

Na het blok van de jeugd waren de senioren aan de beurt. Er werd gestart met de voorronde van de Open standaard wedstrijd. Alle K.M.D.C. paren plaatsten zich voor de 2e ronde. Voor ons, Luc Verstraeten / Chris Van Havere, de laatste ronde hoewel we slechts 2 crosses tekort kwamen om de halve finale te dansen. we waren dan ook blij en fier met onze 13e plaats. In deze halve finale strandden Gerrit de Cock / Conny Lyssens op een mooie 8e plek. Het werd dus een finale gevuld met K.M.D.C. danskoppels. Ruud Houben / Chris Rosseau legden beslag op de 5e stek terwijl het podium gevuld werd met Thomas Roggeman / Annik Spaenjers 3e, Robrecht Krikilion / Nadia Schepens 2e en Michel Lamine / Melissa Vandenhove op de 1 e plaats!

Tussendoor kwamen natuurlijk ook de andere individuele klassen op de vloer.

Bij de Debutanten B behaalden Herman Gyssels / Gina Patteet de 3e plaats.

Bij de Debutanten A stonden wij ( Luc & Chris) als enige K.M.D.C. paar op de vloer. Met de nodige moeilijkheden en onervarenheid om op de compacte vloer te dansen trachtten we toch zo goed als mogelijk te presteren. Zelfs een “spectaculaire?” val kon ons niet stoppen! L.O.L. We eindigden in de E.W. en slowfox 2e en in de tango en quickstep telkens 3e. Zo diende rule 11 te worden toegepast om te bepalen dat we 3e eindigden.

Bij de Senioren 1, kwamen Thomas Roggeman / Annik Spaenjers op de vloer samen met Michel Lamine / Melissa Vandenhove. Deze laatste wonnen overduidelijk terwijl Thomas en Annik afgetekend 2e werden.

Bij de senioren 2 A opnieuw 2 K.M.D.C. paren te zien. Gerrit De Cock / Conny Lyssens werden mooi 2e juist voor Herwig Servotte / Betty Buelens.

Bij de Senioren 2 S zegevierden Robrecht Krikilion / Nadia Schepens en behaalden Thomas Roggeman / Annik Spaenjers de 2e plek.

Ruud Houben / Chris Rosseau behaalden eveneens een 2e plek bij de Senioren 3.

Tot slot kregen we bij de Senioren 4 Martin Geens / Nadia Solon te zien. Voor hen was eveneens een mooie 2e plek hun aandeel.

Ook nuttig voor de paren was de briefing van de presentator aan de paren over het sportreglement..
Demo dans wel of niet , het kan dus elke wedstrijd wijzigen , afhankelijk van het aantal paren. En de reden waarom werd niet 1 , niet 2 maar meermaals verduidelijkt.
11.4.1. Ronde indeling.
a. Voor een wedstrijd met maximaal 7 koppels in de klassen A en S, Jun Int, Youth en Onder 21: directe finale voor alle koppels. Alle andere klassen hebben een 1e ronde en een finale. Bij directe finale en vanaf 4 paren wordt er eerst een demo dans gedanst. Deze dans wordt bepaald door de sportafgevaardigde.
De volgorde van de dansen werden in sommige reeksen ook aangepast om zoveel mogelijk eerlijke kansen te geven aan alle paren.

Het was een geslaagde dag en zo keerden de K.M.D.C. ers opnieuw door de gutsende regen huiswaarts.

m.vr.gr. Luc

 

Medaillekermis te Nalinnnes!

Medaillekermis te Nalinnnes!

Zondag na ons etentje tijd om af te reizen naar het verre Nalinnes voor de laatste BDSF wedstrijd van het jaar. Voor hen die er nog nooit geweest zijn is het even wennen bij het zien van de vloerafmetingen. Maar soit, dat is voor iedereen gelijk.

De wedstrijden voor de Senioren waren in Blok2 na de middag gepland. Zo werd er eerst van start gegaan met de Open wedstrijd waarbij alle K.M.D.C paren zich plaatsten bij de laatste 12 voor de halve finale. In deze halve finale, vielen wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere; Freddie Gysels – Elsie Eeckhaut en Herwig Servotte – Betty Buelens af. Zij het dat Herwig en Betty op een haar na naast de finale grepen!

Maar wat een mooie internationaal gekleurde finale. Op Robrecht en Nadia Krikilion -Schepens stond geen maat en zij sleepten dan ook oververdient de eerste plaats in de wacht, gevolgd door Marc Van Breda – Anita Bosmans op de overduidelijke 2e stek. Voor de overige plaatsen was het allemaal wat nipter en behaalden Gerrit De Cock – Conny Lyssens een prachtige 4e plaats.

Daarna was het over aan de préselectie wedstrijden.

In de senioren debutanten B geen KMDC deelnemers, en ook geen andere. Wij, Luc en Chris dus, direct gaan omkleden van de wedstrijdkledij naar de trainingskledij… Grrr… Ik hoop op een snelle aanpassing van het reglement op dat vlak… En dan aan de start. We eindigden op een derde plak midden in het 5 koppige deelnemersveld.

Na ons kwamen de Senioren 2A en 3A aan de start. Vijf paren aan de start waaronder 2 KMDC paren, Gerrit De Cock – Conny Lyssens en Herwig Servotte – Betty Buelens. De zege was overduidelijk voor Gerrit en Conny , met Herwig en Betty op de derde plaats.

Bij de Senioren 3 S was het overduidelijk aan Marc Van Breda en Anita Bosmans om de beker mee huiswaarts te nemen. Zij wonnen 4 van de 5 dansen met overmacht.

De wedstrijd bij de senioren 4 werd door Freddy Ghyssels en Elsie Eeckhaut betwist waar zij op de derde plaats eindigden.

De senioren 2 S was eenvoudig omschreven een demonstratie van Robrecht Krikilion en Nadia Schepens die ons allen lieten zien hoe mooi de danssport wel kan zijn. Supermooi!

Grtz, Luc

Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Bezoek BDSF Sportdirector Guy aan de club

Op zondag 2 december kwam zoals beloofd onze kersverse sportdirector Guy Jottay het nieuwe beleid toelichten in onze club. Net zoals hij bij andere clubs en wedstrijdparen dit zal doen.

Hij sprak ons toe met veel enthousiasme over de nieuwe wind in het beleid.

 

Hij wist ons volgende te vertellen.

 

Er is een woelige periode geweest en sommigen hebben nogal wat vragen bij de voorbije gebeurtenissen. Ik wil jullie hierbij geruststellen en laten weten dat alles terug in orde komt! Jullie zullen in de komende periode voelen en merken dat er een nieuwe wind is in een sterk team dat vooruit wil.

Wij zijn een team van mensen die het in de eerste plaats goed voorhebben met de danssport en met meer flexibiliteit willen streven naar een betere kwaliteit!

Zo zijn wij reeds vele uren per dag bezig met het voorop stellen van enkele doelstellingen waar de federatie beter van word, wat jullie, dansers, alleen maar ten goede komt.

Het huidige bestuur streeft er uiteraard naar om meer volk en meer paren op de wedstrijden te krijgen. Maar daarnaast willen we ook alleszins  de wedstrijden comfortabeler, aangenamer en sfeervoller te laten verlopen. Het nieuwe bestuur wil er zijn voor de paren. Daarom willen wij ook heel graag en aandachtig luisteren naar hetgene wat onder jullie leeft en wat jullie belangrijk vinden. Het zal waarschijnlijk niet lukken om alle ideeën uit te werken, maar geef ons de tijd om jullie feedback mee te nemen in onze vergaderingen en ze daar te bespreken, zodat we alles kunnen doen om ze uit te werken indien mogelijk.

 

Tot eind December zijn wij aangewezen op het huidig wedstrijdreglement, maar vanaf Januari zullen wij zorgen voor meer vrijheid, flexibiliteit en kwaliteit. Zowel voor de hogere als de lagere categorieën, juveniles, juniors, adults en seniors.

Wij willen ons inzetten voor ieders belang  en comfort binnen de BDSF, maar tevens naar jullie comfort binnen WDSF! Daarnaast ook het belang van de organistoren die uiteindelijk de taak op zich nemen om wedstrijden voor jullie te organiseren.

Vandaar dat we jullie vragen om ons een beetje tijd te gunnen om dit reglementair in orde te brengen en ons jullie vertrouwen te schenken zodat wij alles zo spoedig mogelijk in goede banen kunnen leiden.

 

Iedereen gaat weldra en regelmatig een update zien verschijnen over de aanpassingen en nieuwigheden die wij gaan proberen te realiseren binnen de federatie. Zo kan ik bijvoorbeeld reeds melden dat wij een checklist hebben samengesteld die opgestuurd is naar de organiserende clubs zodat iedereen weet wat te doen om de wedstrijden vlot te laten verlopen.

Verder is er een nieuw mooi en leuk evenement  dat voor de paren zal georganiseerd worden in Februari. Namelijk ; de huldiging van de Belgische kampioenen. Ik kan jullie al verklappen dat dit een Grand Gala wordt met een team-match, enkele demonstraties, enz… Nog leuk nieuws; Gratis voor alle leden van BDSF! Meer details via jullie club waar Flyers aanwezig zijn met de details.

 

De drive van het nieuwe bestuur is groot en zal constant en heel aktief voor jullie bezig zijn.

Zodanig dat BDSF terug gezond wordt en dat wij in de toekomst degelijke, mooie en sfeervolle wedstrijden zullen kennen.

Geef ons even de tijd en aarzel ook niet om jullie eventuele vragen of ideeën aan ons over te maken. We zijn er mee bezig

 

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

Telkens een apart gevoel toch om te dansen in de (weliswaar ontwijde) kerk. Een prachtige omgeving en een goede akoestiek. Ook de vloer lag er, naar ons gevoel dan toch, perfect bij. Niet te glad, niet te stroef. En wat een prachtig deelnemersveld. Mochten de organisatoren er in slagen om de toegang naar de kerk ook wat te verwarmen zou dat ook nog een grote verbetering betekenen. Telkens de toegangsdeur geopend werd kwam er koude luchtstroom op gang die echt niet bevorderlijk is wanneer men goed in het zweet staat.

De wedstrijden liepen sterk door elkaar, zodat ik ga trachten de resultaten per klasse door te geven. Chronologische weergave is onbegonnen werk.

In de Senioren 1 Hfdkl. zagen we op zaterdag Michel Lamine en Melissa Vandenhove aan het werk. Zij behaalden in een uitermate sterk bezette wedstrijd een schitterende 5e plaats. Proficiat!

In de Senioren 2 Hfdkl traden Robrecht Krikilion en Nadia Schepens zowel op zaterdag als op zondag aan. Op zaterdag waren we ervan getuige hoe zij een prachtige prestatie net niet beloond zagen met een finaleplaats en strandden op een 7e stek. Zondag kregen zij wel de finaleplek die ze verdienden om daar uiteindelijk een mooie 5e plaats in de wacht te slepen! SUPER proficiat!

In de Senioren 3 A waren wij ( Luc Verstraeten & Chris Van Havere) dan zelf aan onze eerste deelname toe. Na een bijzonder goed gevoel en bijzonder goede commentaren na de eerste heat, lukte het in de tweede heat allemaal net iets minder. Veel gebots en opnieuw starten stonden ons een goede prestatie in de weg. Je merkt dus duidelijk dat het vele paren hier nog ontbreekt om de andere paren te kunnen ontwijken. We waren wel geplaatst voor de finale waar we ons wel goed herpakten en strandden op een mooie 5e plek. Toch wel tevreden en super gemotiveerd om verder te werken.

Bij de hfdkl van de senioren 3 legden Marc Van Breda en Anita Bosmans beslag op de 22e plek midden in het 44 parige deelnemersveld. Jammer genoeg konden we hen zelf niet aan het werk zien.

Over naar de senioren 4 dan. Op zaterdag waren er geen deelnemende clubgenoten, maar op zondag kwamen zowel Martin Geens – Nadia Solon als Wim Van Daele – Chris Leys op de vloer. Zij behaalden een 10e respectievelijk 12e plaats in een mooi bezet deelnemersveld.

Aan alle deelnemende paren een dikke proficiat met hun prestaties en voor de aanwezigheid van K.M.D.C. te zorgen.

 

Luc Verstraeten

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8  Juli 2018

Dance comp Wuppertal 6,7 & 8 Juli 2018

Op vrijdag kwamen Thomas en Annik aan de start bij de senioren 2. Zij konden zich 2 keer doorplaatsen en besloten deze wedstrijd in een bijzonder sterk deelnemersveld op een prachtige 42e plaatsen op 146 deelnemers!

En dat zonder de aanmoedigingen van de zaterdag wel aanwezige supporters, Jos, Jenny, Gerrit, Conny en Kobe, Johan, Chris en mezelf.

Op zaterdag zagen we de senioren 3 aantreden, waaronder MDC-ers Marc en Anita. Onder onze luide aanmoedigingen ( Belgische driekleur incluis) behaalden zij een mooie 63e plek op 141 deelnemers.

Op zondag kregen we meer MDC paren te zien. Zo waren in de Senioren 4, Benny & Christiane, Paul & Nini en Martin & Nadia van de partij. Alle 3 onze paren overleefden vlot de eerste ronde met 52 deelnemende paren, maar in de 2 de rond strandden Benny en Christiane op een verdienstelijke 31e plaats. Bij de laatste 24 misten op een haar na Martin en Nadia een doorplaatsing naar de laatste 12 en eindigden zij op een schitterende 13e plaats. Een resultaat om fier en tevreden over te zijn, maar anderzijds het gevoel van net niet bij die laatste 12 te horen … Grrr. dat is dansen zeker? En dan hadden we nog Paul en Nini die recht op de hoogste podiumplaats afstevenden door werkelijk prachtig te presteren. Doch in de finale sloeg de pech toe en kreeg Nini te maken met verschrikkelijke krampen. Resultaat was toch nog een 3e plek. Prachtig resultaat, zeker als je weet dat Nini niet meer op eigen kracht op en van het podium kon!

Daarna kwamen de Senioren 1 aan de start met Michel en Melissa, die tijdens hun eerste deelname aldaar vlot door de 2 eerste selectieronden dansten om dan in de derde ronde beslag te leggen op een prachtige 21 e plek op 87 deelnemers!

Het was prachtig om deze wedstrijd weer te kunnen bijwonen, samen met onze vrienden supporters.

Grtz, Luc

 

 

 

B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

Malle 27/05/2018

 

Een schitterende broeihete zondag en dat hebben we aan den lijve ondervonden… Er zijn ongetwijfeld liters zweet gevloeid.

In de oefenzaal / kleedruimte was het gelukkig frisser dan in de zaal en was er ook meer zuurstof in de lucht. Daarmee zijn we bij de infrastructuur gekomen. Een mooie zaal, uitstekende dansvloer en door de andere opstelling van stoelen en tafels was de afmeting van de vloer ideaal te noemen. Enkel het gevoel dat er weinig zuurstof in de zaal was, natuurlijk door de uitzonderlijke klimatologische omstandigheden, was het enige minpuntje. Ruime parking, rustige en ruime zitplaats waar de toog was, enz… Kortom, wat mij betreft althans, een uitstekende locatie voor een Belgisch Kampioenschap.

Dit alles in overweging genomen, wil ik hier toch eens een ei kwijt. Staan wij er nog wel bij stil wat K MDC allemaal doet voor de danssport in Vlaanderen? In België? En daarbuiten?

Ik spreek voor mezelf, en ik hoop ook voor vele anderen, dat ik ongelooflijk fier mag zijn, en dankbaar dat ik lid ben van Metropolis Danssport Club. Ik ga geen namen noemen, om niemand te vergeten of diens inzet te willen minimaliseren, maar als ik zie wat wij dit wedstrijdseizoen 2017-2018 gedaan hebben

op 29/10/2017  “50 Years of Dance” te Merksem
op 03 /12/2017 “Open Challenge” te Ham
op 9-10-11/02/2018 Antwerp Diamond Cup te Berchem
op 27/05/2018 het Belgische Kampioenschap te Malle

dan kan ik niet anders dan een woord van dank uiten aan ons bestuur, en aan allen die mee aan die kar trekken om van die organisaties, stuk voor stuk, een succes te maken!

Wetende dat dit allemaal gebeurt uit liefde voor de danssport en genegenheid en trouw aan de club:

Aan iedereen die zich hiervoor (vrijwillig) inzet, vanuit mijn hart, een oprechte dank! Zonder jullie was de Danssport in België vandaag niet wat ze nu is!

En nu op naar de wedstrijd dan…

7 internationale WDSF juryleden afkomstig uit 7 verschillende landen
Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje, Argentinië,  Italië, Frankrijk, Nederland

GUTIERREZ FrancesC                          Spain
RODRIGUEZ LUCIANI LAURA                   ARGENTINA
BAARTZES GRANT                                   SOUTH AFRICA
RICKHOFF GERT                                     NETHERLANDS
MADER-KRAEMER ULLA                          GERMANY
REY CHRISTOPHE                                   FRANCE
PILON FABIO                                           ITALY

 

Als eerste mochten de Senioren debutanten B. aan het werk
hier  2 MDC paren aan de start GYSSELS  Herman  &  PATTEET Gina.  Ze eindigden 4, net voor VILLANI  Ermanno  &  DE BRUYN Ann.

Daarna was het de beurt aan de Senioren debutanten A waarin wij zelf, VER STRAETEN  Luc  &  VAN HAVRE  Chris aantraden alsook VAN SEVEREN   Rudy  &  COUVREUR  Kathleen als MDC paren. Wij eindigden op een vierde stek voor Rudy en Kathleen die 6e werden.

Dan was het de beurt aan de Latin dansers Senioren debutanten A
met  deelname van SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty.  Ze eindigden op de vierde plaats .

Na de pauze was het de beurt aan de Senioren

Na een lange afwezigheid in een door kwetsuren geplaagd dansseizoen, maakten DE COCK Geert  &  LYSSENS  Conny hun wederoptreden bij Senioren 2 B en besloten ze deze wedstrijd meteen met de zege en promotie naar de 2 A!  Zij wonnen alle dansen. Proficiat!  SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty behaalden hier de 4e stek.

in de Senioren 4 S maar liefst 3 MDC paren aan de start.
GEENS Martin  &  SOLON  Nadia; – Winnaar en Belgisch kampioen
SMETS Benny  &  HENDERIX  Christiane;  – podiumplaats 3de plaats
GHYSSELS Freddy  &  EECKHAUT  Elise :4de plaats

Bij de Senioren 3 S was het ( bijna) al Metropolis Danssport club . wat de klok sloeg.
Tenminste wat de resultaten betreft!  De ereplaatsen behoorden toe aan MDC paren.
Belgische titel gaat naar VANDENRUL Paul  &  KUYPERS  Nini, die alle 5 dansen wonnen.
HOUBEN Ruud  & ROSSEAU  Kris werden vice-kampioen.
VAN BREDA Marc  &  BOSMANS  Anita  werden mooi 3de.
Het verschil tussen nr. 2 en 3  was minimaal te noemen.
HEGGEN Michel  & NIJSSEN  Toni  eindigden op de 4de plaats.

Bij de Senioren 2 S stond geen maat op KRIKILION Robrecht &  SCHEPENS  Nadia  die zegevierden.en Belgische kampioen werden.
Vice kampioen voor een schitterend dansende ROGGEMAN Thomas  &  SPAENJERS  Annick

Senioren 1 C
LAMINE Michel en VANDENHOVE  Melissa overheersten hier duidelijk de dansvloer.

Senioren 1 S
Belgische kampioenstitel ging naar  ROMBOUTS Sven en VERSTREPEN Kristel na een mooie demonstratie van hun kunnen!

Bij deze dan ook een dikke proficiat aan alle MDC paren die de Belgische titel behaald hebben, maar ook aan alle andere paren met hun prestaties!
Allemaal hebben ze ertoe bijgedragen om dit Belgisch kampioenschap tot een prachtige wedstrijd te maken!

Volgend jaar hopen we nog meer MDC paren aan de start te zien, want wegens verschillende redenen als kwetsuur ; ziekte; vakantie; werk  hebben we er toch enkele paren met pijn in het hart gemist op de dansvloer.

m.vr.gr.

Luc Verstraeten

 

FotosBK

Beker  Dans Sport Vlaanderen

Beker Dans Sport Vlaanderen

 

Malle 15/04/2018

Beker Dans Sport Vlaanderen

Net terug uit vakantie maar toch benieuwd naar deze locatie waar het Belgisch Kampioenschap – een organisatie van onze eigen club KMDC – ook zal plaatsvinden. De zaal zag er goed uit, de accommodatie prima.

Verder niks dan lof! De organisatie was  prima, alsook de bediening. Er was ook geen overvloed aan deelnemers en toeschouwers wat het natuurlijk allemaal iets overzichtelijker maakte, maar toch prima georganiseerd. Zo ook de cursistenwedstrijd die op talrijke deelname mocht rekenen en de initiatie ballroom die in een aparte zaal gegeven werd door “onze” Jan” geassisteerd door “ons Karina.”  Beide initiatieven door DSV kunnen bestempeld worden als zeer succesvol en hopelijk voor herhaling vatbaar.

Op naar de wedstrijden dan… Geen M.D.C. deelnemers in de Latin klasse, wat mijn résume wat korter maakt.

In de Standaard klasse was het eerst aan de Senioren Debutanten B waar Herman en Gina Gyssels-Patteet eervol vierde eindigden tussen al het jonge geweld.

Daarna was het de beurt aan de Senioren debutanten A waar wij , Luc en Chris Verstraeten-Van Havere, besloten met een derde plek op vier. Blijven werken dus…

Bij de Senioren 1 zagen we 2 M.D.C. paren aan de start; Michel en Melissa Lamine-Vandenhove  en ook Thomas Roggeman en Annik Spaenjers die ervoor gekozen hadden om in Senioren 2 klasse aan te treden!

Michel en Melissa wonnen deze categorie overtuigend met 1e plek in alle dansen net voor Thomas en Annik. KMDC hier dus boven !

Zij traden dus zoals gezegd tevens aan in de senioren 2, waar de S klasse samen met de A’s en de B’s dansten. Daar maakten Thomas en Annik er een ware demonstratie van door alle 5 de dansen op overtuigende wijze te winnen! Prachtig om te zien!

In de Senioren 3 S was MDC met 3 paren vertegenwoordigd. naar mijn persoonlijk gevoel was hier de concurrentie het sterkst en dat uitte zich ook in de uitslag. Paul en Nini eindigden zeer nipt 2e achter noorderburen Ad en Truus Cuijpers, maar wonnen 2 van de 5 dansen. In het eindresultaat werden zij gevolgd door de andere MDC paren , Michel en Tonny Heggen-Nijssen op de 3e en Marc en Anita  Van Breda-Bosmans op de 4e stek.

Bij de Senioren 4 S kwamen Martin en Nadia Geens-Solon en Benny en Christiane Smets-Henderix aan de start. Zij eindigden respectievelijk 1e en 3e. Martin & Nadia wonnen overtuigend alle 5 de dansen en Benny & Christiane werden 2e in de SF.

We kijken in elk geval uit naar het kampioenschap in deze zaal! Het parket beviel ons alvast zeer goed maar mocht een metertje of 2 langer zijn naar ons gevoel!

Maar onze voorzitter Louis heeft al beloofd om hier het nodige voor te doen.  Zitplaatsen kunnen trouwens al gereserveerd worden op het secretariaat van MDC : E-mail  : secretariaat@metropolisdanssportclub.be  Prijzen  Rang 1 : 22,- Euro (plaats aan de vloer) en Rang 2 : 18,- Euro.

En nu op naar de volgende wedstrijd !

m.vr.gr. Luc

Kempen Cup Retie

Kempen Cup Retie

Zondagnamiddag afgezakt naar het kempense Retie. Dit keer was het standaard dansen voor de Senioren als laatste blok aan de beurt.

Wie op tijd gekomen was kon nog zien hoe Herwig en Betty in Latin klasse Senioren deb A een mooie 2e plek behaalden

De pauzes waren ruim genoeg en er was prima muziek om alles te kunnen indansen, dat was prima getimed.

Wat de muziekkeuze betreft was het echter niet altijd even duidelijk… En wat wij zo vaak ervaren ( maar dit is strikt persoonlijk natuurlijk ), is dat er net bij de debutanten klasses “moeilijkere” muziek gespeeld word. Natuurlijk moet iedereen leren op alle muziek te dansen maar als er bij de beginners dan al wat meer wedstrijd stress is en dan nog muziek waar je amper de maat hoort wekt dat alleen maar extra spanning en komt dit zeker het dansen niet ten goede. Er was daaromtrent wel wat ongenoegen te horen. Maar soit, het zij zo… ( is eigenlijk een stiekeme oproep naar de dienstdoende DJ’s om hier rekening mee te houden.. 😉 )

Nadat iedereen zijn reeksen eventuele herkansing had gedanst, werd er gestart met de finales.

In de Senioren deb.B kwamen 2 paren aan de start. Ermanno en Ann behaalden een welverdiende 3e plaats gevolgd door Herman en Gina.

Bij de Senioren deb. A behaalden wij een ietwat teleurstellende 4e stek. Na de goede resultaten van de afgelopen weken was het dit keer net wat minder. Verder werken is de boodschap. Op naar beter.

Na de debutanten klasses zagen we Ludo en Vera een mooie 2e plaats behalen bij de Sen.4S, terwijl Freddy en Elsie 5e werden.

In de drukst bezette Sen. 3 S waren 2 MDC paren aan de start en moesten Paul en Nini heel nipt de duimen leggen voor een Duits paar. Zij wonnen wel de Tango en Weense wals. Marc en Anita legden beslag op de 4e plaats.

In de 2 B klasse werden Herwig en Betty verdienstelijk 2e.

Prachtige wedstrijd bij de Senioren 2S waar Thomas en Annick mooi 2e werden.

Tot slot zegevierden Sven en Kristel ruim in de 1S zonder noemenswaardige tegenstand.

 

m.vr.gr.

Luc Verstraeten

Bekerkermis te Ham…

Bekerkermis te Ham…

 

Beste Dansvrienden,

het was vroeg om aan te treden voor de wedstrijd te Ham. Om 9.30 stonden een aantal deelnemers aan te schuiven om binnen te mogen.

De Senioren debutanten B mochten de spits afbijten. De concurrentie was zeer sterk in deze reeks en Herman en Gina besloten deze reeks dan ook met een 6de plaats in de finale.

Daarna mochten wij aan de beurt, samen met Johan en Tessa in de senioren debutanten A. Verbazing en vreugde dat we de overwinning behaalden voor Johan en Tessa. Plaatsen 1&2 naar M.D.C. ( rijmt nog ook… 🙂 )

Na ons kwamen de senioren 4 waar Benny en Christiane zegevierden en Freddy en Elsie 4e werden.

Bij de senioren 3 S zorgden kersverse grootouders Paul en Nini voor de overwinning terwijl Marc en Anita knap 3e werden in deze felbevochten reeks.

Bij de senioren 2 B was slechts één paar aan de start, Herwig en Betty, die de finale besloten met een 2e plaats.

Daarna zagen we Robrecht en Nadia de zegebeker ontvangen in de senioren 2 S klasse.

En om het bekerfeest compleet te maken behaalden in de Senioren 1, waar de “S” samen dansten met de “C” categorie, zowel Kristel en Sven als Michel en Melissa de beker!

Na het blok standaard zagen we Johan en Tessa de 3e plaats halen in de Latin bij de senioren 1 S.

 

Grtz, Luc en Chris

Verslag wedstrijd St-Michel 14/1/2018

Verslag wedstrijd St-Michel 14/1/2018

De eerste BDSF wedstrijd van 2018. Een frisse zonnige zondag. Binnen in de vertrouwde zaal was daar weinig van te merken. Want binnen was het lekker warm, voor de dansers zelfs iets te warm. De zaal was nog getooid met kerstversiering wat altijd nog leuk is voor de sfeer. Er was alweer een ruime KMDC delegatie op post met vertegenwoordiging in de meeste klassen.

In het eerste blok zagen we eerst Herwig en Betty aan het werk die 3e eindigden, waarna Johan & Tessa bij de Sen.1 S een mooie 2de plaats haalden na een ongenaakbare Michael Horstmann en Denise Heller.

Daarna was het aan blok 2 waar wijzelf en  Herman & Gina bij de Sen.deb.B een 2e, respectievelijk 7e plaats haalden. Daarmee promoveren we naar de deb.A. Daar behaalden we met Johan &Tessa en Geert & Leen een 2e en 3e plaats. Tot slot behaalden in dit blok bij de Sen 2 B Gerrit en Conny de 1e plaats en Herwig en Betty de 2e.

In blok 3 gekomen was het eerst de beurt aan de Senioren 4 S., waar 2 paren aan de start stonden. Ludo & Vera behaalden de 3e stek terwijl Nadia en Martin eens te meer met zege huiswaarts trokken. Bij de Senioren 3 S was het aan Paul & Nini om te zegevieren terwijl Michel & Toni mooi 2e werden. Tot slot kregen we in een concurrentieloze Sen 1 S en Sen. 2 S  Sven & Kristel en Robrecht & Nadia. Hoewel zij geen concurrentie hadden vergasten ze ons dan maar op een prachtige demonstratie van… “Hoe mooi kan dansen zijn? “  Robrecht en Nadia waren dan ook winners overall.

In het 4 de en laatste blok  traden Giovanni & Melissa aan. Zij behaalden eveneens de zege en wonnen alle dansen in hun reeks

Ook nog even vermelden hoe mooi het was om onze jarige Diane en Seppl hun kleindochter met haar partner aan het werk te zien!