Verslag BK 14 mei 2017

Home / Blog / Verslag BK 14 mei 2017
Verslag BK 14 mei 2017

Zondag 14/05/2017, we vertrekken richting Seraing voor het Belgisch Kampioenschap!

Eindelijk! Na maandenlange voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor.

Het kampioenschap heeft  toch altijd weer iets magisch, de belangrijkste wedstrijd van het jaar met als inzet de titel van Belgisch kampioen. Elke wedstrijddanser voelt dan ook ongetwijfeld die spanning wat zo’n kampioenschap met zich meebrengt.

Als we toekomen is de wedstrijd al volop aan de gang. De organisatie is uitstekend, we worden verwend met een mooie grote vloer, extra trainingsruimte en veel toeschouwers die voor een geweldige sfeer zorgen. Onder de enthousiaste leiding van Sonia Souto Prieto en Cindy Vangeneugden wordt de wedstrijd vakkundig geleid. Enkele wedstrijden zijn mij zeker niet ontgaan, zo was de Adult S Latin een lust voor het oog. Een felbevochten finale op het hoogste niveau.  Ons MDC paar Giovanni La Montagna en Mélissa hebben zich tot het uiterste geweerd. De prijsuitreiking beloofde een ware triller te worden. De eer ging uiteindelijk naar Giuseppe en Irena Dell’Aria. Hun eredans was er trouwens een om niet gauw te vergeten. Iedereen mocht getuige zijn van een wondermooi en romantisch moment waarbij Giuseppe letterlijk op zijn knieën ging en zijn niets vermoedende Irena ten huwelijk vroeg. Kippevelmomenten waar menig een een traantje wegpinkte. Verder was er de Senioren I S standaard. Hier mocht ons mooie MDC paar Demunck Filip en Christel Pardon de titel oprapen met een prachtige demo.  Bij de senioren IV zagen we het paar Goldschmidt de titel wegkapen voor de neus van Martin Geens en Nadia die een uitstekende wedstrijd dansten. In de S klasse senior I Latin zijn Michael Horstmann en Denisse al het hele seizoen te sterk voor de andere paren. En dat was vandaag niet anders. Johan en Tessa De Meersman werden mooi 2 de.  Bij de S klasse senior II standaard wist Jean Hueghes zijn titel  te verzekeren terwijl Thomas met Annick  de 2 de plaats afsnoepte van Ruud en Chris.

Vandaag waren we veel minder bezig met het kijken naar de andere paren omdat we heel erg gefocust bleven op onze eigen wedstrijd. Na een seizoen van hard werken en veel trainen werden we beloond met de felbegeerde titel van Belgisch kampioen, we zijn hier best trots op. Verder onze welgemeende felicitatie’s aan onze clubgenoten die stuk per stuk mooie finaleplaatsen wisten te versieren. De MDC paren zorgden ook dit keer weer voor een schitterend palmares.

Opdracht volbracht.

We kijken weer uit naar het nieuwe seizoen!

Nini Kuypers