Open Challenge Cup 2017

Home / Blog / Open Challenge Cup 2017
Open Challenge Cup 2017

Zondag 3 december 2017 hadden we afspraak te Ham voor de 2de preselectie, georganiseerd door onze club, Koninklijke Metropolis DanssportClub vzw.

Geen Johan, geen Fleur, maar we werden er ontvangen door de nieuwe zaaluitbaters, Tonny Raman, voorzitter en het nieuwe team. Zij hadden reeds prima werk geleverd, de tafels en stoelen stonden al klaar, koffie stond op er waren lekkere broodjes en iedereen werd met de glimlach bediend.

De dag begon wel enigszins in mineur, op een koude winterdag zonder mazout zitten is niet ideaal… Gelukkig werd dat vlug verholpen, maar het duurde toch een hele tijd tot de temperatuur aangenaam werd. Onze excuses aan de dansparen en toeschouwers.

Om 10u30’ ging de preselectie van start met de voorstelling van de jury, die deze keer uit 7 deskundige dames was samengesteld. Uit Nederland mochten we Mevr. Willy Daas, Mevr. Yvette Jager en Mevr. Michèle Lak verwelkomen, uit België Mevr. Bélinda Giordani, Mevr. Magda Panis, Mevr. Sonia Souto Prieto en Mevr. Anna-Rita Tramacere.

Hierna kon het eerste blok van start gaan. Juveniles en adults, van debutanten tot S klasse verwarmden het publiek met hun jeugdige energie en gaven het beste van zichzelf.

Na de prijsuitreiking konden we genieten van de wedstrijd senioren latin.

Rond 15u00 volgde de lecture , gebracht door Michèle Lak, Nederlands 10-dans kampioene. Om op één uur informatie te brengen over zowel latin als standaard is niet evident, maar lukte Mevr Lak wel! Zowel de dansparen als het publiek luisterden geboeid en genoten er van. Een geslaagd initiatief van BDSF academie. Voor herhaling vatbaar.

Nadien kregen de paren van het laatste blok, senioren standaard, nog even de kans zich op te warmen, om er dan volop in te vliegen .

Metropolis Danssport paren hebben goed gescoord, en konden deze wedstrijd en ook het jaar afsluiten met een goed gevoel en met een mooi resultaat.

Alle resultaten staan op de website van BDSF. We bedanken ook van harte Liliane Kemps voor de prachtige foto reportage. Ee mooie herinnering. Antwerp Diamond Cup – 9 – 10 – 11 Februari 2018, wordt onze volgende afspraak.. We wensen alvast iedereen een succesvol nieuw jaar 2018 toe.

Foto’s Liliane Kemps , klik hier.