Kempen Cup Retie

Home / Blog / Kempen Cup Retie
Kempen Cup Retie

Zondagnamiddag afgezakt naar het kempense Retie. Dit keer was het standaard dansen voor de Senioren als laatste blok aan de beurt.

Wie op tijd gekomen was kon nog zien hoe Herwig en Betty in Latin klasse Senioren deb A een mooie 2e plek behaalden

De pauzes waren ruim genoeg en er was prima muziek om alles te kunnen indansen, dat was prima getimed.

Wat de muziekkeuze betreft was het echter niet altijd even duidelijk… En wat wij zo vaak ervaren ( maar dit is strikt persoonlijk natuurlijk ), is dat er net bij de debutanten klasses “moeilijkere” muziek gespeeld word. Natuurlijk moet iedereen leren op alle muziek te dansen maar als er bij de beginners dan al wat meer wedstrijd stress is en dan nog muziek waar je amper de maat hoort wekt dat alleen maar extra spanning en komt dit zeker het dansen niet ten goede. Er was daaromtrent wel wat ongenoegen te horen. Maar soit, het zij zo… ( is eigenlijk een stiekeme oproep naar de dienstdoende DJ’s om hier rekening mee te houden.. đŸ˜‰ )

Nadat iedereen zijn reeksen eventuele herkansing had gedanst, werd er gestart met de finales.

In de Senioren deb.B kwamen 2 paren aan de start. Ermanno en Ann behaalden een welverdiende 3e plaats gevolgd door Herman en Gina.

Bij de Senioren deb. A behaalden wij een ietwat teleurstellende 4e stek. Na de goede resultaten van de afgelopen weken was het dit keer net wat minder. Verder werken is de boodschap. Op naar beter.

Na de debutanten klasses zagen we Ludo en Vera een mooie 2e plaats behalen bij de Sen.4S, terwijl Freddy en Elsie 5e werden.

In de drukst bezette Sen. 3 S waren 2 MDC paren aan de start en moesten Paul en Nini heel nipt de duimen leggen voor een Duits paar. Zij wonnen wel de Tango en Weense wals. Marc en Anita legden beslag op de 4e plaats.

In de 2 B klasse werden Herwig en Betty verdienstelijk 2e.

Prachtige wedstrijd bij de Senioren 2S waar Thomas en Annick mooi 2e werden.

Tot slot zegevierden Sven en Kristel ruim in de 1S zonder noemenswaardige tegenstand.

m.vr.gr.

Luc Verstraeten