Beker Dans Sport Vlaanderen

Beker  Dans Sport Vlaanderen

Malle 15/04/2018

Beker Dans Sport Vlaanderen

Net terug uit vakantie maar toch benieuwd naar deze locatie waar het Belgisch Kampioenschap – een organisatie van onze eigen club KMDC – ook zal plaatsvinden. De zaal zag er goed uit, de accommodatie prima.

Verder niks dan lof! De organisatie was  prima, alsook de bediening. Er was ook geen overvloed aan deelnemers en toeschouwers wat het natuurlijk allemaal iets overzichtelijker maakte, maar toch prima georganiseerd. Zo ook de cursistenwedstrijd die op talrijke deelname mocht rekenen en de initiatie ballroom die in een aparte zaal gegeven werd door “onze” Jan” geassisteerd door “ons Karina.”  Beide initiatieven door DSV kunnen bestempeld worden als zeer succesvol en hopelijk voor herhaling vatbaar.

Op naar de wedstrijden dan… Geen M.D.C. deelnemers in de Latin klasse, wat mijn résume wat korter maakt.

In de Standaard klasse was het eerst aan de Senioren Debutanten B waar Herman en Gina Gyssels-Patteet eervol vierde eindigden tussen al het jonge geweld.

Daarna was het de beurt aan de Senioren debutanten A waar wij , Luc en Chris Verstraeten-Van Havere, besloten met een derde plek op vier. Blijven werken dus…

Bij de Senioren 1 zagen we 2 M.D.C. paren aan de start; Michel en Melissa Lamine-Vandenhove  en ook Thomas Roggeman en Annik Spaenjers die ervoor gekozen hadden om in Senioren 2 klasse aan te treden!

Michel en Melissa wonnen deze categorie overtuigend met 1e plek in alle dansen net voor Thomas en Annik. KMDC hier dus boven !

Zij traden dus zoals gezegd tevens aan in de senioren 2, waar de S klasse samen met de A’s en de B’s dansten. Daar maakten Thomas en Annik er een ware demonstratie van door alle 5 de dansen op overtuigende wijze te winnen! Prachtig om te zien!

In de Senioren 3 S was MDC met 3 paren vertegenwoordigd. naar mijn persoonlijk gevoel was hier de concurrentie het sterkst en dat uitte zich ook in de uitslag. Paul en Nini eindigden zeer nipt 2e achter noorderburen Ad en Truus Cuijpers, maar wonnen 2 van de 5 dansen. In het eindresultaat werden zij gevolgd door de andere MDC paren , Michel en Tonny Heggen-Nijssen op de 3e en Marc en Anita  Van Breda-Bosmans op de 4e stek.

Bij de Senioren 4 S kwamen Martin en Nadia Geens-Solon en Benny en Christiane Smets-Henderix aan de start. Zij eindigden respectievelijk 1e en 3e. Martin & Nadia wonnen overtuigend alle 5 de dansen en Benny & Christiane werden 2e in de SF.

We kijken in elk geval uit naar het kampioenschap in deze zaal! Het parket beviel ons alvast zeer goed maar mocht een metertje of 2 langer zijn naar ons gevoel!

Maar onze voorzitter Louis heeft al beloofd om hier het nodige voor te doen.  Zitplaatsen kunnen trouwens al gereserveerd worden op het secretariaat van MDC : E-mail  : secretariaat@metropolisdanssportclub.be  Prijzen  Rang 1 : 22,- Euro (plaats aan de vloer) en Rang 2 : 18,- Euro.

En nu op naar de volgende wedstrijd !

m.vr.gr. Luc