B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

Home / Blog / B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018
B.D.S.F. – Belgisch Kampioenschap 2018

Malle 27/05/2018

Een schitterende broeihete zondag en dat hebben we aan den lijve ondervonden… Er zijn ongetwijfeld liters zweet gevloeid.

In de oefenzaal / kleedruimte was het gelukkig frisser dan in de zaal en was er ook meer zuurstof in de lucht. Daarmee zijn we bij de infrastructuur gekomen. Een mooie zaal, uitstekende dansvloer en door de andere opstelling van stoelen en tafels was de afmeting van de vloer ideaal te noemen. Enkel het gevoel dat er weinig zuurstof in de zaal was, natuurlijk door de uitzonderlijke klimatologische omstandigheden, was het enige minpuntje. Ruime parking, rustige en ruime zitplaats waar de toog was, enz… Kortom, wat mij betreft althans, een uitstekende locatie voor een Belgisch Kampioenschap.

Dit alles in overweging genomen, wil ik hier toch eens een ei kwijt. Staan wij er nog wel bij stil wat K MDC allemaal doet voor de danssport in Vlaanderen? In België? En daarbuiten?

Ik spreek voor mezelf, en ik hoop ook voor vele anderen, dat ik ongelooflijk fier mag zijn, en dankbaar dat ik lid ben van Metropolis Danssport Club. Ik ga geen namen noemen, om niemand te vergeten of diens inzet te willen minimaliseren, maar als ik zie wat wij dit wedstrijdseizoen 2017-2018 gedaan hebben

op 29/10/2017  “50 Years of Dance” te Merksem
op 03 /12/2017 “Open Challenge” te Ham
op 9-10-11/02/2018 Antwerp Diamond Cup te Berchem
op 27/05/2018 het Belgische Kampioenschap te Malle

dan kan ik niet anders dan een woord van dank uiten aan ons bestuur, en aan allen die mee aan die kar trekken om van die organisaties, stuk voor stuk, een succes te maken!

Wetende dat dit allemaal gebeurt uit liefde voor de danssport en genegenheid en trouw aan de club:

Aan iedereen die zich hiervoor (vrijwillig) inzet, vanuit mijn hart, een oprechte dank! Zonder jullie was de Danssport in België vandaag niet wat ze nu is!

En nu op naar de wedstrijd dan…

7 internationale WDSF juryleden afkomstig uit 7 verschillende landen
Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje, Argentinië,  Italië, Frankrijk, Nederland

GUTIERREZ FrancesC                          Spain
RODRIGUEZ LUCIANI LAURA                   ARGENTINA
BAARTZES GRANT                                   SOUTH AFRICA
RICKHOFF GERT                                     NETHERLANDS
MADER-KRAEMER ULLA                          GERMANY
REY CHRISTOPHE                                   FRANCE
PILON FABIO                                           ITALY

Als eerste mochten de Senioren debutanten B. aan het werk
hier  2 MDC paren aan de start GYSSELS  Herman  &  PATTEET Gina.  Ze eindigden 4, net voor VILLANI  Ermanno  &  DE BRUYN Ann.

Daarna was het de beurt aan de Senioren debutanten A waarin wij zelf, VER STRAETEN  Luc  &  VAN HAVRE  Chris aantraden alsook VAN SEVEREN   Rudy  &  COUVREUR  Kathleen als MDC paren. Wij eindigden op een vierde stek voor Rudy en Kathleen die 6e werden.

Dan was het de beurt aan de Latin dansers Senioren debutanten A
met  deelname van SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty.  Ze eindigden op de vierde plaats .

Na de pauze was het de beurt aan de Senioren

Na een lange afwezigheid in een door kwetsuren geplaagd dansseizoen, maakten DE COCK Geert  &  LYSSENS  Conny hun wederoptreden bij Senioren 2 B en besloten ze deze wedstrijd meteen met de zege en promotie naar de 2 A!  Zij wonnen alle dansen. Proficiat!  SERVOTTE Herwig  &  BUELENS  Betty behaalden hier de 4e stek.

in de Senioren 4 S maar liefst 3 MDC paren aan de start.
GEENS Martin  &  SOLON  Nadia; – Winnaar en Belgisch kampioen
SMETS Benny  &  HENDERIX  Christiane;  – podiumplaats 3de plaats
GHYSSELS Freddy  &  EECKHAUT  Elise :4de plaats

Bij de Senioren 3 S was het ( bijna) al Metropolis Danssport club . wat de klok sloeg.
Tenminste wat de resultaten betreft!  De ereplaatsen behoorden toe aan MDC paren.
Belgische titel gaat naar VANDENRUL Paul  &  KUYPERS  Nini, die alle 5 dansen wonnen.
HOUBEN Ruud  & ROSSEAU  Kris werden vice-kampioen.
VAN BREDA Marc  &  BOSMANS  Anita  werden mooi 3de.
Het verschil tussen nr. 2 en 3  was minimaal te noemen.
HEGGEN Michel  & NIJSSEN  Toni  eindigden op de 4de plaats.

Bij de Senioren 2 S stond geen maat op KRIKILION Robrecht &  SCHEPENS  Nadia  die zegevierden.en Belgische kampioen werden.
Vice kampioen voor een schitterend dansende ROGGEMAN Thomas  &  SPAENJERS  Annick

Senioren 1 C
LAMINE Michel en VANDENHOVE  Melissa overheersten hier duidelijk de dansvloer.

Senioren 1 S
Belgische kampioenstitel ging naar  ROMBOUTS Sven en VERSTREPEN Kristel na een mooie demonstratie van hun kunnen!

Bij deze dan ook een dikke proficiat aan alle MDC paren die de Belgische titel behaald hebben, maar ook aan alle andere paren met hun prestaties!
Allemaal hebben ze ertoe bijgedragen om dit Belgisch kampioenschap tot een prachtige wedstrijd te maken!

Volgend jaar hopen we nog meer MDC paren aan de start te zien, want wegens verschillende redenen als kwetsuur ; ziekte; vakantie; werk  hebben we er toch enkele paren met pijn in het hart gemist op de dansvloer.

m.vr.gr.

Luc Verstraeten