The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

Home / Blog / The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018
The Nook Championships – Noordhoek 24-25/11/2018

Telkens een apart gevoel toch om te dansen in de (weliswaar ontwijde) kerk. Een prachtige omgeving en een goede akoestiek. Ook de vloer lag er, naar ons gevoel dan toch, perfect bij. Niet te glad, niet te stroef. En wat een prachtig deelnemersveld. Mochten de organisatoren er in slagen om de toegang naar de kerk ook wat te verwarmen zou dat ook nog een grote verbetering betekenen. Telkens de toegangsdeur geopend werd kwam er koude luchtstroom op gang die echt niet bevorderlijk is wanneer men goed in het zweet staat.

De wedstrijden liepen sterk door elkaar, zodat ik ga trachten de resultaten per klasse door te geven. Chronologische weergave is onbegonnen werk.

In de Senioren 1 Hfdkl. zagen we op zaterdag Michel Lamine en Melissa Vandenhove aan het werk. Zij behaalden in een uitermate sterk bezette wedstrijd een schitterende 5e plaats. Proficiat!

In de Senioren 2 Hfdkl traden Robrecht Krikilion en Nadia Schepens zowel op zaterdag als op zondag aan. Op zaterdag waren we ervan getuige hoe zij een prachtige prestatie net niet beloond zagen met een finaleplaats en strandden op een 7e stek. Zondag kregen zij wel de finaleplek die ze verdienden om daar uiteindelijk een mooie 5e plaats in de wacht te slepen! SUPER proficiat!

In de Senioren 3 A waren wij ( Luc Verstraeten & Chris Van Havere) dan zelf aan onze eerste deelname toe. Na een bijzonder goed gevoel en bijzonder goede commentaren na de eerste heat, lukte het in de tweede heat allemaal net iets minder. Veel gebots en opnieuw starten stonden ons een goede prestatie in de weg. Je merkt dus duidelijk dat het vele paren hier nog ontbreekt om de andere paren te kunnen ontwijken. We waren wel geplaatst voor de finale waar we ons wel goed herpakten en strandden op een mooie 5e plek. Toch wel tevreden en super gemotiveerd om verder te werken.

Bij de hfdkl van de senioren 3 legden Marc Van Breda en Anita Bosmans beslag op de 22e plek midden in het 44 parige deelnemersveld. Jammer genoeg konden we hen zelf niet aan het werk zien.

Over naar de senioren 4 dan. Op zaterdag waren er geen deelnemende clubgenoten, maar op zondag kwamen zowel Martin Geens – Nadia Solon als Wim Van Daele – Chris Leys op de vloer. Zij behaalden een 10e respectievelijk 12e plaats in een mooi bezet deelnemersveld.

Aan alle deelnemende paren een dikke proficiat met hun prestaties en voor de aanwezigheid van K.M.D.C. te zorgen.

Luc Verstraeten