Home / Blog / BDSF pre-selectie dansstudio Ritmo Hasselt – organisatie van BDSF – 13 Januari 2019

Wat een weer onderweg. De weergoden hebben er alles aan gedaan om het grondwatertekort aan te vullen. Maar dat kon er niemand van weerhouden om toch aanwezig te zijn op deze wedstrijd. De zaal was best gezellig ingericht en er heerste een leuke sfeer. De eerste BDSF wedstrijd van het Nieuwe jaar 2019. Met 4 internationale juryleden en 1 Belgisch jurylid.
De presentatie was in handen van Jan Geerts en in de namiddag door sportdirector Guy Jottay die zijn taak met veel animo verrichtte. Ook de muziek was prima! Mooi deelnemersveld met ook deelname van heel wat Nederlandse en Duitse paren.

Bij de adults zagen we onze nieuwbakken Italiaanse clubleden aan het werk.                                  Matteo Capodacqua / Miriana Antonelli behaalden de overwinning zowel in de klasse Pre-Latin als in de open-Latin. En die het gehoord hebben Matteo kan niet alleen goed dansen maar ook goed zingen!

Na het blok van de jeugd waren de senioren aan de beurt. Er werd gestart met de voorronde van de Open standaard wedstrijd. Alle K.M.D.C. paren plaatsten zich voor de 2e ronde. Voor ons, Luc Verstraeten / Chris Van Havere, de laatste ronde hoewel we slechts 2 crosses tekort kwamen om de halve finale te dansen. we waren dan ook blij en fier met onze 13e plaats. In deze halve finale strandden Gerrit de Cock / Conny Lyssens op een mooie 8e plek. Het werd dus een finale gevuld met K.M.D.C. danskoppels. Ruud Houben / Chris Rosseau legden beslag op de 5e stek terwijl het podium gevuld werd met Thomas Roggeman / Annik Spaenjers 3e, Robrecht Krikilion / Nadia Schepens 2e en Michel Lamine / Melissa Vandenhove op de 1 e plaats!

Tussendoor kwamen natuurlijk ook de andere individuele klassen op de vloer.

Bij de Debutanten B behaalden Herman Gyssels / Gina Patteet de 3e plaats.

Bij de Debutanten A stonden wij ( Luc & Chris) als enige K.M.D.C. paar op de vloer. Met de nodige moeilijkheden en onervarenheid om op de compacte vloer te dansen trachtten we toch zo goed als mogelijk te presteren. Zelfs een “spectaculaire?” val kon ons niet stoppen! L.O.L. We eindigden in de E.W. en slowfox 2e en in de tango en quickstep telkens 3e. Zo diende rule 11 te worden toegepast om te bepalen dat we 3e eindigden.

Bij de Senioren 1, kwamen Thomas Roggeman / Annik Spaenjers op de vloer samen met Michel Lamine / Melissa Vandenhove. Deze laatste wonnen overduidelijk terwijl Thomas en Annik afgetekend 2e werden.

Bij de senioren 2 A opnieuw 2 K.M.D.C. paren te zien. Gerrit De Cock / Conny Lyssens werden mooi 2e juist voor Herwig Servotte / Betty Buelens.

Bij de Senioren 2 S zegevierden Robrecht Krikilion / Nadia Schepens en behaalden Thomas Roggeman / Annik Spaenjers de 2e plek.

Ruud Houben / Chris Rosseau behaalden eveneens een 2e plek bij de Senioren 3.

Tot slot kregen we bij de Senioren 4 Martin Geens / Nadia Solon te zien. Voor hen was eveneens een mooie 2e plek hun aandeel.

Ook nuttig voor de paren was de briefing van de presentator aan de paren over het sportreglement..
Demo dans wel of niet , het kan dus elke wedstrijd wijzigen , afhankelijk van het aantal paren. En de reden waarom werd niet 1 , niet 2 maar meermaals verduidelijkt.
11.4.1. Ronde indeling.
a. Voor een wedstrijd met maximaal 7 koppels in de klassen A en S, Jun Int, Youth en Onder 21: directe finale voor alle koppels. Alle andere klassen hebben een 1e ronde en een finale. Bij directe finale en vanaf 4 paren wordt er eerst een demo dans gedanst. Deze dans wordt bepaald door de sportafgevaardigde.
De volgorde van de dansen werden in sommige reeksen ook aangepast om zoveel mogelijk eerlijke kansen te geven aan alle paren.

Het was een geslaagde dag en zo keerden de K.M.D.C. ers opnieuw door de gutsende regen huiswaarts.

m.vr.gr. Luc