Wat een prestatie alweer van onze club.

Home / Blog / Wat een prestatie alweer van onze club.
Wat een prestatie alweer van onze club.

Telkens opnieuw sta ik stomverbaasd hoe we, met zo een beperkte groep mensen, het toch telkens voor elkaar krijgen om dergelijk evenement op pootjes te krijgen. Tegen de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen aan van onze medewerkers, maar toch zetten ze stuk voor stuk door met een ongelooflijke verbetenheid en gedrevenheid om er iets moois van te maken te maken en de A.D.C. te doen slagen. Moe, stikkapot en zichzelf afvragend waarom we dit allemaal doen… maar tegelijkertijd fier op wat we neergezet hebben.

Want het was om fier over te zijn! De commentaren waren achteraf dan ook weer extreem lovend. Het WK Senioren 4 was prachtig om zien. Wat een deelnemersveld en wat een apotheose. Luciano Cerruti die na het behalen van zijn 4e wereldtitel en een titel van vice wereldkampioen aankondigde om het wereldbekergebeuren achter zich te laten. Hij is momenteel recordhouder en heeft besloten om het over te laten aan een ander om het record scherper te stellen. Ondergetekende was blij en fier de ceremonie in goede banen te kunnen leiden. Een ceremonie met een prachtig hoogtepunt waarbij onze Brabançonne gezongen werd door Zoja Dobrovolskaya! De prachtige stem deed menigeen een krop in de keel krijgen. Prachtig!

Na deze uitlatingen en een poging om dit zo lyrisch mogelijk weer te geven zouden we ei zo na de prestaties van onze dansers vergeten te vermelden. En per slot van rekening mogen we niet vergeten dat het om onze dansers en hun prestaties in dergelijk grote wedstrijd gaat!

Bij de voornoemde Senioren 4 kregen we een ongezien sterk deelnemersveld te zien waarin de uitslagen van Ludo Verberne – Vera Van Praag, 143e en Martin Geens – Nadia Solon 134e helemaal niet weergeven welke mooie prestatie zij neergezet hebben tijdens hun reeksen. Proficiat aan onze paren!

Op zaterdag zagen we 3 KMDC paren aan de start bij de World Open senior 2 standaard. Ook hier was de absolute wereldtop aanwezig en zagen we in een prachtige finale de huidige en vorige wereldkampioenen aan het werk. Enig mooi om zien! In dit uitermate sterke veld behaalden Marc Van Breda – Anita Bosmans 44e en Thomas Roggeman – Annik Spaenjers 35e een mooi resultaat terwijl Robrecht Krikilion – Nadia Schepens als hoogst geklasseerde KMDC paar eindigden op een verdienstelijke 14e plaats. En wat mezelf en menig ander betreft, hadden ze zeker een ronde verder verdient…

Over naar Zondag dan waar we 3 Paren van onze club zagen deelnemen. En alles drie leverden zij een schitterende prestatie. Sven Rombouts – Kristel Verstrepen eindigden mooi 28e terwijl Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders supertevreden waren met hun prachtresultaat: 17e! Superdikke proficiat! Maar de hoogst geklasseerden uit onze KMDC stal waren Michel Lamine / Melissa Vandenhove die met een prachtige 13e plaats net de halve finale misten. Maar wat een prestaties van onze paren in dergelijk sterk deelnemersveld!

Ook de senioren 3 kwamen op de vloer. Daarbij 2 KMDC paren om onze eer hoog te houden en zij deden dit met glans. Ruud Houben – Chris Rosseau en Marc Van Breda – Anita Bosmans eindigden op een 30e respectievelijk 28e plaats in dit ook hier weer uitzonderlijk sterk deelnemersveld.

Op Zondag werd dan de avond afgerond met een zinderend spektakel in de World Open standaard met een wereldkampioenschap waardig deelnemersveld. Een finale zoals de toeschouwers hebben beleefd wordt zelden in Belgie vertoond. Een prachtige afsluiter van een geweldige dans-driedaagse!

Dat ik de Latin competitie hierbij niet vernoemd heb is enkel te wijten aan het feit dat ik geen van deze paren ken en ook de wedstrijden niet gevolgd heb. Tussen het kijken naar de dansparen heb ik ook af en toe een klein beetje meegewerkt… vandaar.

Sportieve groetjes van uw verslaggever,

Luc Verstraeten

RESULTATEN VAN DE KMDC PAREN

The following results are from the WDSF World Open Latin taken place in Antwerp – Belgium on 09 February 2019