Retie 24/02/2019

Home / Blog / Retie 24/02/2019
Retie 24/02/2019

Het BDSF dansseizoen vordert alweer, en na de hectische weken rond onze A.D.C. was het weer tijd om naar een “gewone” wedstrijd af te zakken. De préselectie te Retie. De algemene indruk was dat ondanks het beperktere deelnemersveld er toch een goede sfeer was. Ook de muziekkeuze was ronduit uitstekend te noemen. Maar het blijft opletten achteraan in de zaal op de vloertegels… zo mochten enkel deelnemers aan den lijve ondervinden. Deze tegels worden nat en spekglad. even niet opletten en ….. Onthouden voor de volgende graag! En nu verder naar de resultaten van de wedstrijd.

We beginnen met de Open Standaard wedstrijd waar 8 KMDC paren voor inschreven. Freddie Ghyssels & Elsie Eeckhout, Wijzelf, Luc Verstraeten & Chris Van Havere en Gerrit De Cock & Conny Lyssens raakten niet doorgeplaatst naar de halve finale. Deze laatsten op één luttel puntje na. De rest van onze clubvertegenwoordigers ging wel door maar in de halve finale eindigden Wim Van Daele & Chris Leys op de 12e stek en tot ieders verbazing strandden Thomas Roggeman & Annik Spaenjers op de 7e plek. Zo geraakten er 3 KMDC paren in de finale en behaalden ( een zieke! ) Ruud Houben & Chris Rosseau de 6e plaats achter Marc van Breda & Anita Bosmans die het net één plekje beter deden. Op Robrecht Krikilion & Nadia Schepens stond andermaal geen maat en behaalden zij terecht een zoveelste 1e plaats.

In de Senioren debutanten B moesten vervolgens Herman Gyssels en Gina Patteet nipt de duimen leggen met één luttel puntje om zo 2e te eindigden. Ze wonnen zeer overtuigend de Quickstep.

Bij de Senioren Debutanten A Kwamen enkel wij zelf, Luc & Chris, op de vloer. We eindigden eveneens op een 2e plek met een 1e plaats in de Slowfox en 3 tweede plaatsen.

In de Senioren 1 werd het podium gevuld met KMDC paren. Zo eindigden Michel Lamine & Melissa Vandehove op de 1e plek ( ze behaalden alle 1e plaatsen!) voor Thomas Roggeman & Annik Spaenjers die buiten hun eigen klasse (Sen.2S) ook hier schitterden door bijna alle 2 plaatsen in te palmen.

Ook in de Senioren 2A, 2 paren aan de start, Gerrit De Cock & Conny Lyssens en Herwig Servotte & Betty Buelens. Zij eindigden in een zeer sterk deelnemersveld op een 4e, respectievelijk 5e plaats.

De senioren 2S werd opnieuw KMDC feest met Robrecht Krikilion & Nadia Schepens 1e en Thomas Roggeman & Annik Spaenjers 2e.

Geen KMDC senioren 3A ( voorlopig hihihi) maar wel senioren 3S! Marc van Breda & Anita Bosmans eindigden mooi 2e net voor Ruud Houben & Chris Rosseau die wel schitterend de langzame wals wonnen, maar op de 3e plek eindigden.

Senioren 4 S hadden we opnieuw 2 paren aan de start. Wim Van Daele & Chris Leys behaalden de 3e plek terwijl Freddie Ghyssels en Elsie Eeckhout 5e werden.

Dezelfde Freddie en Elsie werden tevens 3e bij de debutaten B in de categorie Latin.

Jullie verslaggever, Luc Verstraeten