Lanaken 24/03/2019

Home / Blog / Lanaken 24/03/2019
Lanaken 24/03/2019
Wat was het weer een aangename sfeer in het verre Lanaken. Telkens we daar komen zijn we weer aangenaam verrast door de Limburgse gastvrijheid. Met een ongebreideld enthousiasme maken Eddy Nowicki, partner en team, er één van de beste wedstrijden van het jaar van! Waarvoor oprechte dank. Een groot aantal paren kwamen vanuit Duitsland afgezakt naar Lanaken en stuk voor stuk waren zij even opgetogen over deze wedstrijd. Het is dan ook een prachtige zaal en een fantastische ploeg medewerkers.
Er hing evenwel een zware domper op het dansplezier boven deze wedstrijd. Zopas hadden we het tragisch heengaan vernomen van de geliefde en geprezen dansleraar en internationaal jurylid Cees Boutkan. Iedereen die Cees mocht kennen omschreef hem als een zeer aimabel en uitermate vriendelijke man. Steeds bereid om aan eender wie tips te geven , werkpunten aan te geven enz… steeds goede raad aan iedereen die het wou.. Een woordje van afscheid door een zwaar geëmotioneerde Guy Jottay, die trouwens ook zeer bevriend was met Cees, en een lange ingetogen minuut stilte maakte vele emoties los. De zakdoeken werden bovengehaald en tranen weggepinkt.. . Hier zijn geen woorden voor…
Maar overlijden is nu eenmaal een harde realiteit des levens en net zoals het leven verder gaat, ging ook de wedstrijd verder.
Voor de K.M.D.C. paren begon het met de open wedstrijd. Deze open wedstrijd wint meer en meer aan belangstelling en werd druk bijgewoond door de aanwezige Duitse en Nederlandse paren. Dat maakte de concurrentie dan ook sterker. Wijzelf, Luc en Chris Verstraeten – Van Havere, maakten dan ook weinig kans om door te stoten en vielen, zoals verwacht dan ook af na de 1e reeks. De andere paren stootten probleemloos door naar de finale en hoe… Zij behaalden daar de 2 hoogste plaatsen. Thomas en Annik Roggeman – Spaenjers eindigden 2e na Robrecht en Nadia Krikilion – Schepens
Tussendoor werden de voorrondes gehouden van de Senioren debutanten B en A. Nadat de finale dan beslecht was in de open klasse mochten ook zij hun finale afwerken.
Bij de debutanten B hadden we dan ook letterlijk debutanten en namen Hans en Lesley Brike – Van Wijck deel aan hun eerste BDSF wedstrijd. Zij behaalden een 6e plaats.
Bij de Senioren Debutanten A kwamen Geert en Leen Van Raes – Staut wij zelf, Luc & Chris, op de vloer. Geert en Leen behaalden de 3e plaats net achter onszelf die beslag legden op de 2e plek.
Na ons was het de beurt aan de Seniors 3A. In deze druk bezette reeks zagen we helaas geen KMDC-ers. Idem in de categorie Senior 3 S.
Dan was het de beurt aan de Senior 2 A. Daar behaalden Gerrit en Conny De Cock – Lyssens de 2e plaats net voor Herwig en Betty Servotte – Buelens. Mooi resultaat!
Bij de Senior 4 S behaalden Wim en Chris Van Daele – Leys een mooie 3e plaats.
Bij de Senior 2 S opnieuw KMDC aan het feest met Robrecht en Nadia Krikilion – Schepens die de tegenstand geen schijn van kans gaven. Hoe mooi is het om hen aan het werk te zien.
Dit werd dan nog eens overgedaan bij de Senior 1 S door Thomas en Annik Roggeman – Spaenjers die met een gelijkaardig groot overwicht de reeks domineerden. Hard blijven werken loont duidelijk. Proficiat.

R.I.P. Cees

Luc Verstraeten