NADB wedstrijd Let’s dance in Veenendaal

Home / Blog / NADB wedstrijd Let’s dance in Veenendaal
NADB wedstrijd Let’s dance in Veenendaal

Veenendaal 30/03/2019

De laatste zaterdag van maart… Met een mooie K.M.D.C. delegatie afgereisd naar “De Basiliek” in Veenendaal. Wat een prachtige locatie en wat een enorm deelnemersveld! Ruime parking naast de zaal, catering en dranken aan democratische prijzen, voldoende kleedruimte en vooral een mooie grote dansvloer. Proficiat aan Herman en Michelle Lak voor hun prachtige organisatie. Bij de Judges zagen we vanuit België Karina Geerts alsook Johnny Leekens.

Op naar de wedstrijden dan.

Wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere mochten als eerste Belgisch paar aantreden bij de Seniors III A. Het lukte ons niet om meteen geplaatst te zijn voor de finale en dienden dus onze hoop te zetten op de redance. En daar hadden we net 1 cross tekort om door te stoten naar de halve finales. Het resultaat mocht dan wat onder de verwachtingen gebleven zijn… Het goed gevoel zeker niet. Vol goede moed en blij met de opgedane ervaring terug naa huis en uitkijken naar de volgende wedstrijd. Vooral de comments achteraf van collega’s en jury gaven ons weeral een boost voor volgende wedstrijd.

Bij de Seniors I HoofdKlasse dansten Sven Rombouts en Fristel verstrepen zich naar een mooie 7e plaats net naast de finale! Ook hier was de tegenstand zwaar te noemen en was hun dansprestatie prachtig om zien!

Bij de Seniors II HoofdKlasse, 2 K.M.D.C paren die zich beiden moeiteloos rechtstreeks plaatsten voor de semi finales. Daar werden Thomas Roggeman & Annik Spaenjers mooi 8 ste hoewel zij voor ons zeker een finale plaats verdienden! Robrecht Krikilion & Nadia Schepens plaatsen zich wel voor de finale en eindigden daar op het podium op de 3e plaats. Prachtig!

Bij de seniors III HoofdKlasse kwamen Ruud Houben & Chris Rosseau op de vloer. Ook zij plaatsen zich direct voor de halve finale waar zij doorstootten naar de finale. Daar moesten ze nipt de duimen leggen voor een Nederlands paar en namen zo beslag op een eervolle 2e plaats. Proficiat!

Per slot van rekening seniors 4 waar tot ieders verrassing Martin Geens & Nadia Solon net buiten de finale vielen. Ludo Verberne en Vera van Praag slaagden er wel in om zich te plaatsen en eindigden in de finale op een mooie eervolle 5e plek! Eveneens proficiat!

Er was tussen de wedstrijden door ook een moment van emotie toen Cor Van Der Stroet, namens Thérèse Boutkan een woordje deed i.v.m. het heengaan van Cees Boutkan. Cor was aanwezig in hetzelfde hotel en werd ’s nachts wakker gebeld voor een emergency. We weten inmiddels allen waar het over ging. Hij vertelde erbij hoe hij Cees moest identificeren en daarna Thérèse bellen. Het was een aangrijpend moment voor iedere aanwezige in de zaal. Er hing werkelijk “een doodse stilte” Hij drukte tevens zijn respect uit voor de kracht en sereniteit die Thérèse aan de dag legde in deze moeilijke tijden. Er volgde een ijzige minuut stilte.

Jullie verslaggever, Luc Verstraeten