La Louvière 07/04/2019

Home / Blog / La Louvière 07/04/2019
La Louvière 07/04/2019

Het einde van het dansseizoen 2018-2019 nadert. De vermoeidheid begint toe te slaan en hier en daar merk je dat in het afnemende deelnemersaantal. Misschien zit de verre verplaatsing hier ook voor iets tussen? Maar enfin, het is maar een vaststelling. De wedstrijd bevatte 2 delen, het BDSF deel en het WDSF deel, met daarin een wedstrijd in de klasse standaard voor de seniors 3 en 4. En ook al is de infrastructuur niet echt recent te noemen, was de zaal toch mooi aangekleed en zorgen Cedric en Angelina De Groot en zijn ploeg, Elite, voor een zeer goede ontvangst. Cedric zelf slaagde er in om de sfeer er goed in te brengen terwijl de ploeg medewerkers rond hem er alles aan deden om het evenement zeer goed te organiseren. Catering, bediening , was allemaal prima geregeld.

Op naar de wedstrijden dan.

Wat KMDC betreft waren we wel met een mooie afvaardiging

De open ging van start met 2 heats waarin, voor KMDC, Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders , Thomas Roggeman – Annik Spaenjers, Gerrit De Cock – Conny Lyssens, Wim Van Daele – Chris Leys en Marc Van Breda – Anita Bosmans   deelnamen. Gerrit De Cock – Conny Lyssens en Wim Van Daele – Chris Leys eindigden ex-aeqo net naast de finale op de 7e plaats.

De finale werd dan ook (weerom) een KMDC festijn met Bart en Nathalie op de 1e plaats, net voor Thomas en Annik. Marc en Anita maakten het succes kompleet door de 4e plaats op te eisen.

Dan waren de Senioren debutanten B aan de beurt. Daar kwamen Hans Briké – Lesley van Wijck aan de start. Ze eindigden bij hun 2e deelname op de 5e plaats.

Na deze debutanten B was het de beurt aan de A. Daarin traden wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere, aan. We eindigden op de 3e plaats en gezien we, in de leeftijdscategorie 3/4, 1e eindigden voor onze concurrenten behaalden we één promopuntje en de beoogde promotie naar senioren III A.

Bij de senioren I S zegevierden Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders opnieuw.

Dit voorbeeld werd door hen herhaald bij de senioren II S door Thomas Roggeman – Annik Spaenjers. In dezelfde categorie behaalden Gerrit De Cock – Conny Lyssens tijdens hun eerste aantreden in deze klasse de derde plek en eindigden zo meteen op het podium!

Het KMDC succes kon niet op en bij de senioren III S behaalden een overgelukkige Marc Van Breda – Anita Bosmans de overwinning!

Tot slot eindigden bij de senioren IV S, Wim Van Daele – Chris Leys net naast het podium op de 4e plaats.

Dit voor wat de bdsf préselectie betrof.

Dan over naar de WDSF wedstrijd waar we bij de seniors III 2 KMDC paren aan de start zagen. Ruud Houben – Chris Rosseau en Marc Van Breda – Anita Bosmans strandden in de halve finale op de 9e respectievelijk 10e plaats. Mooi resultaat!

Ook bij de Seniors IV behaalden Wim Van Daele Chris Leys een schitterend resultaat door voor KMDC beslag te leggen op een schitterende 11e plaats! Proficiat!

In jurypanel: Jan Geerts , Karina Geerts

En alweer op naar de volgende wedstrijd te Malle op 27 april e.k.

Sportieve grtz,

Luc Verstraeten