Home / Blog / Preselectie + 10 dansen kampioenschap Adults en senioren + BK Under 21 Latin en Standard.

Wat een prachtige organisatie alweer, ditmaal georganiseerd door Danssport Vlaanderen. Het vormingscentrum te Malle biedt een goede accommodatie, een gezellig plekje aan de bar om even tot rust te komen incluis. Grote opwarmruimte, ruime kleedruimte, goede parketvloer en vooral een talrijk en enthousiast publiek. Zo hadden onder andere “YOLO” en “Saltare” hele “tafelblokken” voorzien om “hun” paren luidruchtig aan te moedigen. Wat een enthousiasme! Toeters en ballonnen! Het droeg allemaal bij tot de sfeer die er heerste. Kortom een wedstrijd om reeds opnieuw naar uit te kijken!

Op naar de resultaten dan.

Wat KMDC betreft waren we alweer met een mooie afvaardiging present!

De eerst titel is binnen met overwinning op naam van Matteo Capodacqua – Miriana Antonelli .
Zij behaalden de titel van BDSF bondskampioen Under 21 latin. Van harte gefeliciteerd.

De open standaard reeks startte opnieuw in 2 heats. Deelnemende paren voor KMDC waren, Thomas Roggeman – Annik Spaenjers, Marc Van Breda – Anita Bosmans, Robrecht Krikilion – Nadia Schepens, Herwig Servotte – Betty Buelens en ondergetekende, Luc Verstraeten – Chris Van Havere . Wij haalden helaas niet de halve finale. In diezelfde halve finale strandden Herwig en Betty op een verdienstelijke 9e plaats. In de finale was het een ware KMDC kermis met Robrecht en Nadia op de 1e plaats voor Thomas en Annik die 2e werden. Het Podium werd net gemist door Marc en Anita die 4e eindigden.

Helaas betekende deze finale in de “open” ook het einde van de wedstrijd voor Thomas Roggeman gezien hij in de laatste dans in deze finale “door zijn knie” ging, en om erger te voorkomen forfait moest geven voor verdere deelname.

Dan waren de Senioren debutanten B aan de beurt. Daar kwamen Hans Brike – Lesley van Wijck en Ermanno Villani – Ann De Bruyn aan de start. Ze eindigden respectievelijk 4e en 5e.

Na deze debutanten B was het de beurt aan de A. Daarin traden geen KMDC paren aan.

Wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere, traden dan een 1e keer aan bij de seniors IIIA. Gezien we samen met de 3S moesten dansen, speelden het gebrek aan ervaring en “floorcraft” ons parten en eindigden we 6e. Bij de 3S klasse legden Marc Van Breda en Anita Bosmans wel beslag op een mooie 2e plek!

Bij de senioren IV S werden Martin Geens – Nadia Solon schitterend 2e en legden Wim Van Daele – Chris Leys beslag op de 4e plek.

Maar als er dan toch een foutje in de organisatie geslopen was, dan was het wel in deze reeks. In tegenstelling tot de andere reeksen werd door de speakerin van dienst vergeten deze paren voor te stellen, wat eigenlijk wel jammer was. Maar ja, menselijke fouten zijn nu eenmaal moeilijk uit te sluiten.

Over dan naar de categorie IIS waar andermaal geen maat stond op Robrecht Krikilion en Nadia Schepens. Thomas Roggeman – Annik Spaenjers dienden zoals eerder vermeld noodgedwongen forfait te geven, maar Herwig Servotte en Betty Buelens verdedigden de KMDC eer meer dan naar behoren door de 3e podiumplaats op te eisen! Proficiat!

Bij de seniors I S mochten Bart Verlinden en Nathalie Colenbunders als enige paar demonstreren, wat het niet minder mooi maakte!

Dan over naar de Latin klasse waar voor KMDC, het paar Matteo Capodacqua – Miriana Antonelli uitkwamen. In de klasse “Open adults” eindigden zij mooi 2e! een resultaat dat ze herhaalden bij de “Adults S”

Sportieve grtz,

Luc Verstraeten