Seraing 18-19 /05/2019

Home / Blog / Seraing 18-19 /05/2019
Seraing 18-19 /05/2019

Het einde van het Belgische dansseizoen met deze dubbele wedstrijd. Op zaterdag de WDSF manche en op zondag het BK BDSF. Iedereen afgezakt naar de Hall Omnisport aan de Avenue des Puddleurs in Seraing.

Ondergetekende kon helaas niet aanwezig zijn op de WDSF wedstrijd op zaterdag, zodat ik daar ook geen zinnig verslag van kan neerpennen.

Dus op naar de zondag. Ik vond persoonlijk de organisatie zeer goed te noemen, ondanks het magere deelnemersveld. De vloer voelde weliswaar een beetje stroef aan, maar andere vinden dat misschien dan juist weer beter. Dus, niet geklaagd. We kennen de infrastructuur daar en iedereen maakte dan ook gretig gebruik van de ruime oefenvloer. Ook een kapster/schminckster was aanwezig, die à propos prachtig werk leverde. Ook de gekende Peter Testelmans maakte zijn gekende mooie beelden van de dansparen.

De Latin wedstrijden waren als eerste geprogrammerd en voor K.M.D.C behaalden Matteo Capodacqua – Miriana Antonelli in de Adult Open klasse de 2e plaats. Dit was dan ook de enige K.M.D.C. deelname in de categorie Latin.

Dan over naar de Ballroom categorie

De open standaard reeks bestond ditmaal slechts uit één voorronde en een finale. Deelnemende paren voor KMDC waren,Ruud en Chris Houben-Rosseau, Gerrit en Conny De Cock – Lyssens en ondergetekende, Luc Verstraeten – Chris Van Havere. Wij slaagden er niet in om ons te plaatsen voor de finale waarin Gerrit en Conny beslag legden op een 5e plaats terwijl Ruud en Chris op het podium stonden met hun 3e plaats.

Bij de Senioren debutanten B namen paren Hans Brike – Lesley Van Wijck en Ermanno Villano – Ann De Bruyn deel. Anne en Ermanno eindigden 4e en deden het daarmee net één plaatsje beter dan Hans en Lesley.

Geen KMDC paren bij de Denioren debutanten A.

Wijzelf, Luc Verstraeten – Chris Van Havere, traden dan voor de 2e keer aan bij de seniors IIIA. We slaagden er niet in onze beste performance boven te toveren en eindigden 2e.

Daarna werden in de S klassen de kampioenschappen gedanst.

Bij de Senioren 1 haalden Michel Lamine – Melissa Vandenhove de titel binnen net voor Bart Verlinden – Nathalie Colenbunders

Bij de Senioren 2 ging de titel zoals verwacht naar Robrecht Krikilion – Nadia Schepens terwijl zij op het podium geflankeerd werden door Thomas Roggeman –Annik Spaenjers die de 2e plek opeisten. Gerrit De Cock – Conny Lyssens eindigden 5e.

Bij de Senioren 3 ontsnapte de titel aan KMDC, maar eindigden Ruud Houben – Chris Rosseau op de 2e en Marc Van Breda – Anita Bosmans op de 3e plaats.

Ook bij de senioren IV ontsnapte ons de titel maar werden Martin Geens – Nadia Solon schitterend 3e en legden Wim Van Daele – Chris Leys beslag op de 4e plek.

Al bij al een mooie afsluiter van het seizoen, al betreur ik een beetje de magere opkomst. Op naar een nieuw en ongetwijfeld boeiend seizoen. Want rewijl het dansseizoen voor de buitenwereld stil ligt start voor de paren alweer de voorbereiding en opbouw naar het nieuwe seizoen. Doelstellingen maken, plannen maken, nieuwe choreo’s enz… Allemaal maakt het deel uit van onze ambities en doelen

Sportieve grtz,

Luc Verstraeten