Workshop 19 september 2019: Chris Vandromme: het belang van core stability

Home / Blog / Workshop 19 september 2019: Chris Vandromme: het belang van core stability
Workshop 19 september 2019: Chris Vandromme: het belang van core stability

Chris Vandromme, danser en kinesitherapeut, kwam ons uitleggen hoe belangrijk core stability is voor een danser. Enthousiast legde hij ons uit hoe belangrijk een stevige core bijdraagt tot goede sportprestaties; en vooral om “blessures” te vermijden.

Opnieuw hebben wij de bevestiging gekregen dat onze sport niet alleen gaat over “een danske placeren”, de “choreografie en de pasjes” die we dansen of de les die we nemen bij onze dansleraar, maar… dat er veel sportieve nevenactiviteiten bij komen kijken om tot een goede dansprestatie te komen tijdens bv. een wedstrijd.

Belangrijk zijn: zo legde hij ons uit, de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren (rotaties), je core-stability optrainen, stretchen, je kracht (explosiviteit en spiercontrole) optimaliseren, je algemene conditie trainen.

Allemaal zaken waarmee wij als dansers worden geconfronteerd om vooruit te komen in onze sport, want, we willen toch bij de betere klasse behoren?

De les die we hieruit leren is, dat iedere danser zo zijn “kwaaltjes” en zijn “tekortkomingen” heeft, waarmee rekening moet worden gehouden en waar moet worden aan gewerkt. Een goed team vormen is belangrijk voor onze sportprestaties op de dansvloer, individueel werken aan onze tekortkomingen is dan ook een noodzaak evenals het respect dat we tonen voor de andere partner om zo een harmonieus danspaar te vormen op de dansvloer.

KMDC dankt Chris voor deze leerrijke avond en hopen je zeker nog eens een keertje terug te zien.

Betty en Herwig