De Torenkruiers – Cup – Bocholt.

Home / Blog / De Torenkruiers – Cup – Bocholt.
De Torenkruiers – Cup – Bocholt.

p zondag 17 november 2019 werden alle dansparen verwelkomd in de dansschool MkM-Bocholt voor hun jaarlijkse wedstrijd.

Een stukje vaderlandse geschiedenis. Tijdens de laatste wedstrijd in Retie vroeg de omroeper van dienst zich af waar de naam “Torenkruiers” vandaan kom. Wel, ik heb wat opzoekingswerk gedaan en heb het volgende gevonden:
De bijnaam Torenkruiers voor de Bocholtenaren komt voort uit het feit dat de toren van de Sint-Laurentiuskerk in 1910 werd verplaatst teneinde de vergroting van de kerk mogelijk te maken. Hiertoe werd de hulp ingeroepen van de Amerikaanse ingenieur Henri Weiss en de Italiaanse aannemer Alberto Morglia. Van 28 juli tot 5 augustus van dit jaar werd de 2600 ton wegende toren, nadat hij was opgevijzeld en op rails was gezet, in zijn geheel verplaatst over een afstand van 9,4 meter, wat geschiedde met een snelheid van enkele centimeter per uur. Hierna kon de kerk worden vergroot. (bron: Wikipedia)

Waren aanwezig en hebben hun beste beentje voorgezet: Thomas & Annick (2de plaats Open Standaard & Senior IIS), Wim & Chris (3de plaats Senior IV S), Ermanno & Ann (4de plaats, Senior Debutanten), Herwig & Betty (4de plaats Senior III S).

Waren verontschuldigd: Ruud & Chris, Martin & Nadia, Gerrit & Conny.

Nog even ter herinnering: de volgende wedstrijd gaat door te Ham, Sint-Niklaas-Trophy op 1 december 2019.

Ik heb gehoord dat Sint-Niklaas werd uitgenodigd, misschien mogen hem daar zelf ontmoeten en is hij wat vroeger naar ons land gekomen om het volledig KMDC-team te zien presteren. Dus: vergeet niet tijdig in te schrijven.

Betty

(Psst, misschien brengt hij voor ons wel geschenkjes mee…)