Blog

Home / Archive by category "Blog"
ALLE CLUBACTIVEITEN ZIJN TIJDELIJK OPGESCHORT

ALLE CLUBACTIVEITEN ZIJN TIJDELIJK OPGESCHORT

Als een gevolg van het Ministrieel Besluit van 2/11 en in de strijd tegen COVID19 is KMDC verplicht alle activeiten op te storten. Indien er evulutie komt in deze situtatie houden we jullie hiervan op de hoogte.
Gisteren is het nieuwe Ministerieel Besluit gepubliceerd. Daarin staat een wijziging wat betreft het indoor sporten voor kinderen tot 13 jaar (°2008). Sportactiviteiten, zoals danslessen, zijn voor hen toch weer mogelijk, op voorwaarde dat je lokale overheid expliciet toestemming geeft.
Kort samengevat zijn dit de regels die gelden tot ten minste 13 december:
Voor 12+ (°2007 en ouder): 
Enkel niet-georganiseerde outdoor sport is mogelijk:
 • met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in die context mag je sporten zonder afstand te houden.
 • of met maximum 4 personen inclusief jezelf en dat altijd met afstand van 1,5m.
Voor -12 (°2008 en jonger):
 • Indoor sporten is mogelijk:
  • mits goedkeuring van de lokale overheid als het gaat om:
   • sportactiviteiten, zoals danslessen, in groepen van max. 50.
   • sportkampen en -stages zonder overnachting, volgens het protocol van Sport Vlaanderen.
  • als het gaat om activiteiten in het kader van het (leerplicht-)onderwijs.
 • Outdoor sporten is mogelijk in groepen van max. 50.
 • Publiek is toegelaten voor kinderen tot 13 jaar indien beperkt tot 1 lid van het huishouden per deelnemer of 1 begeleider bij een G-sporter, maar dat publiek:
  • kan niet participeren aan de sportactiviteit.
  • houdt te allen tijde 1,5m afstand.
  • draagt zowel indoor als outdoor verplicht een mondmasker.
Meer details lees je op de website van Sport Vlaanderen.
ANTWERP DIAMOND CUP 2021 UITGESTELD NAAR 2022

ANTWERP DIAMOND CUP 2021 UITGESTELD NAAR 2022

Beste Dansers, trainers, coaches en toeschouwers,

Tot onze grote spijt zijn we genoodzaakt om de Antwerp Diamond Cup 2021 te annuleren.

Het is heel jammer, en het was een hele moeilijke beslissing maar gezien de steeds slechter evoluerende Covid-19  cijfers niet alleen in België maar wereldwijd, en omwille van de toenemende maatregelen die genomen dienen te worden rond het coronavirus ziet
Koninklijke Metropolis Danssport Club vzw, als organisator samen in overleg met onze voornaamste Sponsor, de Stad Antwerpen, om  de Antwerp Diamond Cup 2021 niet te laten doorgaan.

We blijven dromen op betere tijden en hopen jullie allemaal opnieuw te mogen verwelkomen op de Antwerp Diamond Dance Sport Cup 2022 , die gepland is tijdens het tweede weekend van februari nl. op 11, 12 en 13 Februari 2022.  We gaan er dan opnieuw een bijzonder succesvol evenement van maken.
Uit waardering voor jullie aanwezigheid, steun, sponsoring, enorme inzet, jullie  vriendschap, deelname als danser of als supporter op ons jaarlijks evenement,  willen wij jullie als eerste hierover informeren.

Hou het veilig, gezond en blijf dansen!

Namens de organisatoren,

 

Dear Athletes, trainers, coaches, officials, and spectators,

We regret to announce that due to the worsening Covid-19 situation in Belgium and neighboring countries, with no short term improvement in sight, plus the strict rules that have and continue to be imposed regarding the way in which competitions have to ensure adequate corona safety, we, the organizers of Antwerp Diamond Cup, in consultation with our major supporters, the City of Antwerp, have sadly decided that the Antwerp Diamond Cup will not take place in February 2021.

Once the pandemic has stabilized, we will once again welcome you back for the Antwerp Diamond Cup 2022.

We wish to express our sincere appreciation to our sponsors, dancers, friends, supporters and spectators without whom this event would not take place. It is therefore fitting that you be informed first.

Meanwhile keep safe, stay healthy and keep dancing.

For The organizers

Karina en Jan Geerts                                                                Louis en Rita Cornelissens                                                                                                                 

 

Argentijnse Tango in Merksem

Argentijnse Tango in Merksem

Cursus bestaat uit 5 lessen en totaal bedrag per paar is 75,- Euro.
Bedrag voor aanvang vd 1ste les over te maken op rekeningnummer ING: 320-0415852-83   –   IBAN:BE14320041585283   –   BIC: BBRUBEBB Referentie bij betaling te vermelden : jullie naam + cursus beginners of cursus gevorderden.

FAQ

De vraag is waar we best bij aansluiten, we zijn geen ‘absolute’ beginners, en gevorderden is misschien ook een brug te ver, eerder medium/halfgevorderd…Kan de eerste les als proefles dienen om te zien op welk niveau we juist zitten ?

Het hangt ervan af hoeveel ervaring je hebt.  Als je 1 jaar gevolgd hebt zal je niveau 2 (gevorderden) wel aankunnen.  Het jaar voor de gevorderden zal meer op techniek gericht zijn, dus zeker niet de allermoeilijkste combinaties. Dit zodat mensen van verschillende niveaus er toch voldoende uitdaging in vinden.  Moest het toch te moeilijk zijn, kan men na de eerste les nog altijd overschakelen

Maria ‘Mieke’ Van Uytsel

Maria ‘Mieke’ Van Uytsel

Een vriend deelt mee,
in vreugde en verdriet.
Een vriend helpt stilzwijgend,
en roddelt niet.
Begrip en waarderen,
hoeft een vriend niet te leren.
Wat het leven je ook biedt,
een echt vriend verlies je niet!

We vernamen net het heengaan van een gewezen clublid dat jarenlang trouw de clubkleuren van KMDC heeft verdedigd. Herman en Maria zullen altijd verder leven in het geheugen van de mensen die hen kenden, als rustigern gedreven dansers. Altijd klaar voor een vriendelijke babbel. Bij hen stond de deur steeds open en was het glas steeds half vol. Ze brachten het ondanks ze pas op later leeftijd begonnen te dansen tot Belgisch kampioen.

Ook voor onszelf  hadden Herman en Mieke een zeer grote betekenis. Vele uren hebben we samen doorgebracht op de trainingsvloer, de wedstrijdvloer en thuis om over dansen te babellen. Ze waren onze dansvrienden en soulmates. Deze herineringen zijn onuitwisbaar en zullen we nooit vergeten.

KMDC, zijn bestuur,zijn leden en wijzelf  hopen dat Herman en de ganse familie troost en sterkte vinden in de positieve momenten die jullie samen beleefd hebben.

Karina en Jan

We zien op deze foto van een clubetentje, Maria op de eerste stoel, naast Rene en Alice.

Sporting A – Start to lessen opgeschort – Samen tegen Corona

Sporting A – Start to lessen opgeschort – Samen tegen Corona

Door de uitgebreide verdere uitbraak van corona COVID-19, de maatregelen genomen door de nationale veiligheidsraad en de extra maatregelen in Antwerpen en provincie, worden de SPORTING A – START TO lessen in het kader van ZOMER 2020 opgeschort.
De reeks zal hervatten zodra de omstandigheden dit toelaten. Laat ons de woorden van provincie Gouverneur Kathy Berx, samen proberen het virus te verslaan.

Voor meer info: https://www.cathyberx.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/cathy-berx/nieuws/bijkomende-maatregelen-antwerpse-crisiscel.html

Ook de andere lessen binnen KMDC worden voorlopig opgeschort en on hold geplaatst tot er duidelijke richtlijnen ter beschikking zijn in verband met contact sporten voor de Provincie Antwerpen.

Voor de KMDC leden zal er een Zoom meeting worden georganiseerd ten laatste morgen woensdagavond om te informeren en samen tot een gedragen besluit te komen.

Sporting A – Start to – zomer 2020

Sporting A – Start to – zomer 2020

start-to-dance koppeldansen

Sporting A – Start to – zomer 2020

Zin om koppeldansen te ontdekken en heb je geen of weinig ervaring? Dan is deze start to dance iets voor jou. Maak kennis met social foxtrot, quickstep, chacha, jive in 5 lessen. De lessen worden gegeven door Jan Geerts, gediplomeerde dansleraar met veel ervaring en gewezen Jurylid van Sterren op de Dansvloer, geassisteerd door zijn echtgenote Karina. Deze les is mogelijk gemaakt i.s.m. Koninklijke Metropolis Danssport Club VZW.

Praktisch: 

– De lessen vinden plaats in school De Luchtballon, Sint-Bartholomeusstraat 75, 2170 Merksem.
– Je danst met een eigen gekozen partner. Jullie schrijven allebei apart in.

Meer info : zie https://sport.antwerpen.be/startto_zomer2020/activiteit/TV20ST44

https://sport.antwerpen.be/startto_zomer2020?sportType=Dans&viewMode=list

Leden nieuws

Leden nieuws

Eind juni, en eindelijk konden we weer gaan trainen!
Tijdens de laatste Zoom-meeting van de maand blikten we even terug naar hoe we met z’n allen deze moeilijke periode ten gevolge van de Covid-19 pandemie zijn doorgekomen. Het initiatief van Jan Geerts om de wekelijkse virtuele samenkomsten op te starten, en zijn niet aflatende inzet om er telkens een interessante en leerrijke avond van te maken werd heel erg geapprecieerd door iedereen en Jan werd zelfs formeel bedankt! Dikke pluim!
Natuurlijk kon Jan het niet alleen … het is juist door de betrokkenheid van al onze leden en de clubwerking die op deze manier tot stand kwam dat dit een groot succes werd. Denk maar aan de opnames van de challenge, de technische filmpjes waarin zelfs onze eigen Michel en Melissa een rol speelden, maar ook de stamina sessies die door hen georganiseerd werden. Bedankt aan Michel en Melissa voor de inzet, maar ook aan iedereen voor de enthousiaste deelname aan alle initiatieven!
Wat we vooral onthouden uit de online enquête tijdens de Zoom-meeting is dat deze virtuele manier als club samenkomen echt te weerhouden is. We hebben dan ook besloten maandelijks een zoom meeting in te plannen!
Dankzij de versoepeling van de Corona maatregels kunnen we eindelijk weer van start gaan met het normale ritme van de trainingen! Concreet wil dit zeggen dat de vrijdagavondtraining opnieuw plaats kan vinden en dat we onze recreantenparen weer kunnen verwelkomen op zaterdagavond. Op de website is de agenda voor de maanden juli en augustus al aangepast. Een belangrijke wijziging is dat, bij gebrek aan interesse voor een Latin training, er in de plaats Standard kan getraind worden! Wel willen we Latin dansers nog steeds de kans geven om bij ons te komen trainen, vandaar dat we voor de trainingen op maandag en zondag “Latin op aanvraag” vermelden.
Voor trainingen op maandag- of vrijdagavond houden we reservering via het reserveringsformulier op de website aan. Niet-leden kunnen zich steeds telefonisch aanmelden bij Louis Cornelissens op tel. +32 486630121 (sms of whatsapp) en dat tot op de dag van de training zelf.
Wist je dat:
• men de optie aan bekijken is om in de toekomst ook met Payconiq te kunnen betalen in de club?
• de zaal gesloten is op 15.08 (O.L.V.Hemelvaart)?
• ingevolge de corona maatregelen de koffieklets uitgesteld wordt naar een latere datum?
• iedereen welkom is op de recreanten zaterdagavond training? Respecteer de corona maatregels en neem deel aan onze gezellige dansavond!
• Het zomerse Pomton-drankje wordt omgedoopt tot het Anti-Coronake? Je kan er van genieten voor 2,5€
• KMDC zich heeft geregistreerd voor een initiatief van Sportantenne Merksem “Sportclubs on the move”? WANDEL – LOOP – FIETS Ten voordele van jouw sportclub en de G-sport, meer info later!
• KMDC gevraagd werd door Stad Antwerpen om deel te nemen de organistatie van zomerse sportactiviteiten? Op dinsdag 14 juli gaan we in dat kader van start met ‘Start to Dance’! Binnenkort krijgen we van Stad A’pen de link, die we met z’n allen gaan gebruiken om de nodige publiciteit hierrond te maken. Hét moment om onze club in de kijker te plaatsen, we rekenen op jullie!
• We vanaf September weer van start gaan met de stamina training, lectures en begeleide training? Tijdens de zoom meeting bleek dit een consensus te zijn om iedereen de kans te geven individueel weer in te werken. In onderling overleg kunnen we natuurlijk altijd toch iets voorzien, dat bespreken we dan tijdens een volgende zoom meeting.
• Jan contact gaat opnemen met de externe trainers die we hadden ingepland om de lectures die we hebben moeten uitstellen te herorganiseren?
• De wedstrijdkalenders van BDSF en Bel-Al al on-line staan?
• Het muziekteam bezig is met opleidingen na de installatie van de nieuwe hardware en software?

Het bestuur kijkt er naar uit om jullie allemaal te begroeten in onze danszaal
Ook alvast een fijne vakantie toegewenst!