Blog

Home / Archive by category "Blog"
Argentijnse Tango in Merksem

Argentijnse Tango in Merksem

Cursus bestaat uit 5 lessen en totaal bedrag per paar is 75,- Euro.
Bedrag voor aanvang vd 1ste les over te maken op rekeningnummer ING: 320-0415852-83   –   IBAN:BE14320041585283   –   BIC: BBRUBEBB Referentie bij betaling te vermelden : jullie naam + cursus beginners of cursus gevorderden.

FAQ

De vraag is waar we best bij aansluiten, we zijn geen ‘absolute’ beginners, en gevorderden is misschien ook een brug te ver, eerder medium/halfgevorderd…Kan de eerste les als proefles dienen om te zien op welk niveau we juist zitten ?

Het hangt ervan af hoeveel ervaring je hebt.  Als je 1 jaar gevolgd hebt zal je niveau 2 (gevorderden) wel aankunnen.  Het jaar voor de gevorderden zal meer op techniek gericht zijn, dus zeker niet de allermoeilijkste combinaties. Dit zodat mensen van verschillende niveaus er toch voldoende uitdaging in vinden.  Moest het toch te moeilijk zijn, kan men na de eerste les nog altijd overschakelen

Maria ‘Mieke’ Van Uytsel

Maria ‘Mieke’ Van Uytsel

Een vriend deelt mee,
in vreugde en verdriet.
Een vriend helpt stilzwijgend,
en roddelt niet.
Begrip en waarderen,
hoeft een vriend niet te leren.
Wat het leven je ook biedt,
een echt vriend verlies je niet!

We vernamen net het heengaan van een gewezen clublid dat jarenlang trouw de clubkleuren van KMDC heeft verdedigd. Herman en Maria zullen altijd verder leven in het geheugen van de mensen die hen kenden, als rustigern gedreven dansers. Altijd klaar voor een vriendelijke babbel. Bij hen stond de deur steeds open en was het glas steeds half vol. Ze brachten het ondanks ze pas op later leeftijd begonnen te dansen tot Belgisch kampioen.

Ook voor onszelf  hadden Herman en Mieke een zeer grote betekenis. Vele uren hebben we samen doorgebracht op de trainingsvloer, de wedstrijdvloer en thuis om over dansen te babellen. Ze waren onze dansvrienden en soulmates. Deze herineringen zijn onuitwisbaar en zullen we nooit vergeten.

KMDC, zijn bestuur,zijn leden en wijzelf  hopen dat Herman en de ganse familie troost en sterkte vinden in de positieve momenten die jullie samen beleefd hebben.

Karina en Jan

We zien op deze foto van een clubetentje, Maria op de eerste stoel, naast Rene en Alice.

Sporting A – Start to lessen opgeschort – Samen tegen Corona

Sporting A – Start to lessen opgeschort – Samen tegen Corona

Door de uitgebreide verdere uitbraak van corona COVID-19, de maatregelen genomen door de nationale veiligheidsraad en de extra maatregelen in Antwerpen en provincie, worden de SPORTING A – START TO lessen in het kader van ZOMER 2020 opgeschort.
De reeks zal hervatten zodra de omstandigheden dit toelaten. Laat ons de woorden van provincie Gouverneur Kathy Berx, samen proberen het virus te verslaan.

Voor meer info: https://www.cathyberx.be/nieuws.masterdetail.html/p_detail_url/nl/cathy-berx/nieuws/bijkomende-maatregelen-antwerpse-crisiscel.html

Ook de andere lessen binnen KMDC worden voorlopig opgeschort en on hold geplaatst tot er duidelijke richtlijnen ter beschikking zijn in verband met contact sporten voor de Provincie Antwerpen.

Voor de KMDC leden zal er een Zoom meeting worden georganiseerd ten laatste morgen woensdagavond om te informeren en samen tot een gedragen besluit te komen.

Sporting A – Start to – zomer 2020

Sporting A – Start to – zomer 2020

start-to-dance koppeldansen

Sporting A – Start to – zomer 2020

Zin om koppeldansen te ontdekken en heb je geen of weinig ervaring? Dan is deze start to dance iets voor jou. Maak kennis met social foxtrot, quickstep, chacha, jive in 5 lessen. De lessen worden gegeven door Jan Geerts, gediplomeerde dansleraar met veel ervaring en gewezen Jurylid van Sterren op de Dansvloer, geassisteerd door zijn echtgenote Karina. Deze les is mogelijk gemaakt i.s.m. Koninklijke Metropolis Danssport Club VZW.

Praktisch: 

– De lessen vinden plaats in school De Luchtballon, Sint-Bartholomeusstraat 75, 2170 Merksem.
– Je danst met een eigen gekozen partner. Jullie schrijven allebei apart in.

Meer info : zie https://sport.antwerpen.be/startto_zomer2020/activiteit/TV20ST44

https://sport.antwerpen.be/startto_zomer2020?sportType=Dans&viewMode=list

Leden nieuws

Leden nieuws

Eind juni, en eindelijk konden we weer gaan trainen!
Tijdens de laatste Zoom-meeting van de maand blikten we even terug naar hoe we met z’n allen deze moeilijke periode ten gevolge van de Covid-19 pandemie zijn doorgekomen. Het initiatief van Jan Geerts om de wekelijkse virtuele samenkomsten op te starten, en zijn niet aflatende inzet om er telkens een interessante en leerrijke avond van te maken werd heel erg geapprecieerd door iedereen en Jan werd zelfs formeel bedankt! Dikke pluim!
Natuurlijk kon Jan het niet alleen … het is juist door de betrokkenheid van al onze leden en de clubwerking die op deze manier tot stand kwam dat dit een groot succes werd. Denk maar aan de opnames van de challenge, de technische filmpjes waarin zelfs onze eigen Michel en Melissa een rol speelden, maar ook de stamina sessies die door hen georganiseerd werden. Bedankt aan Michel en Melissa voor de inzet, maar ook aan iedereen voor de enthousiaste deelname aan alle initiatieven!
Wat we vooral onthouden uit de online enquête tijdens de Zoom-meeting is dat deze virtuele manier als club samenkomen echt te weerhouden is. We hebben dan ook besloten maandelijks een zoom meeting in te plannen!
Dankzij de versoepeling van de Corona maatregels kunnen we eindelijk weer van start gaan met het normale ritme van de trainingen! Concreet wil dit zeggen dat de vrijdagavondtraining opnieuw plaats kan vinden en dat we onze recreantenparen weer kunnen verwelkomen op zaterdagavond. Op de website is de agenda voor de maanden juli en augustus al aangepast. Een belangrijke wijziging is dat, bij gebrek aan interesse voor een Latin training, er in de plaats Standard kan getraind worden! Wel willen we Latin dansers nog steeds de kans geven om bij ons te komen trainen, vandaar dat we voor de trainingen op maandag en zondag “Latin op aanvraag” vermelden.
Voor trainingen op maandag- of vrijdagavond houden we reservering via het reserveringsformulier op de website aan. Niet-leden kunnen zich steeds telefonisch aanmelden bij Louis Cornelissens op tel. +32 486630121 (sms of whatsapp) en dat tot op de dag van de training zelf.
Wist je dat:
• men de optie aan bekijken is om in de toekomst ook met Payconiq te kunnen betalen in de club?
• de zaal gesloten is op 15.08 (O.L.V.Hemelvaart)?
• ingevolge de corona maatregelen de koffieklets uitgesteld wordt naar een latere datum?
• iedereen welkom is op de recreanten zaterdagavond training? Respecteer de corona maatregels en neem deel aan onze gezellige dansavond!
• Het zomerse Pomton-drankje wordt omgedoopt tot het Anti-Coronake? Je kan er van genieten voor 2,5€
• KMDC zich heeft geregistreerd voor een initiatief van Sportantenne Merksem “Sportclubs on the move”? WANDEL – LOOP – FIETS Ten voordele van jouw sportclub en de G-sport, meer info later!
• KMDC gevraagd werd door Stad Antwerpen om deel te nemen de organistatie van zomerse sportactiviteiten? Op dinsdag 14 juli gaan we in dat kader van start met ‘Start to Dance’! Binnenkort krijgen we van Stad A’pen de link, die we met z’n allen gaan gebruiken om de nodige publiciteit hierrond te maken. Hét moment om onze club in de kijker te plaatsen, we rekenen op jullie!
• We vanaf September weer van start gaan met de stamina training, lectures en begeleide training? Tijdens de zoom meeting bleek dit een consensus te zijn om iedereen de kans te geven individueel weer in te werken. In onderling overleg kunnen we natuurlijk altijd toch iets voorzien, dat bespreken we dan tijdens een volgende zoom meeting.
• Jan contact gaat opnemen met de externe trainers die we hadden ingepland om de lectures die we hebben moeten uitstellen te herorganiseren?
• De wedstrijdkalenders van BDSF en Bel-Al al on-line staan?
• Het muziekteam bezig is met opleidingen na de installatie van de nieuwe hardware en software?

Het bestuur kijkt er naar uit om jullie allemaal te begroeten in onze danszaal
Ook alvast een fijne vakantie toegewenst!

KMDC Online Series

KMDC Online Series

Zoals besproken in de Zoom Meeting afgelopen vrijdag zijn we als KMDC gestart met een groot aantal initiatieven ter ondersteuning van de wedstijdparen in deze moeilijke COVID-19 periode. We mogen dan al in ‘ons kot’ moeten blijven, maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten … integendeel!

We voorzien de KMDC On Line Series waarin we het hebben over een aantal technische aspecten, zoals daar zijn de 9 body posities, drive step … . Paren kunnen aan de hand daarvan THUIS aan de slag, oefenen, en filmpjes terugsturen die door Jan Geerts en de leden van de werkgroep wedstrijdparen nagekeken worden en van commentaar voorzien.

Maar ook aan de fysieke voorbereiding wordt gewerkt aan de hand van duidelijke filmpjes, en Herwig begint zich helemaal te ontwikkelen als DJ wat zorgt voor KMDC branded music!

Hoor je er ook graag bij … laat het ons weten!

Mail ons op lessen@metropolisdanssportclub.be