Leden nieuws

Home / Blog / Leden nieuws
Leden nieuws

Eind juni, en eindelijk konden we weer gaan trainen!
Tijdens de laatste Zoom-meeting van de maand blikten we even terug naar hoe we met z’n allen deze moeilijke periode ten gevolge van de Covid-19 pandemie zijn doorgekomen. Het initiatief van Jan Geerts om de wekelijkse virtuele samenkomsten op te starten, en zijn niet aflatende inzet om er telkens een interessante en leerrijke avond van te maken werd heel erg geapprecieerd door iedereen en Jan werd zelfs formeel bedankt! Dikke pluim!
Natuurlijk kon Jan het niet alleen … het is juist door de betrokkenheid van al onze leden en de clubwerking die op deze manier tot stand kwam dat dit een groot succes werd. Denk maar aan de opnames van de challenge, de technische filmpjes waarin zelfs onze eigen Michel en Melissa een rol speelden, maar ook de stamina sessies die door hen georganiseerd werden. Bedankt aan Michel en Melissa voor de inzet, maar ook aan iedereen voor de enthousiaste deelname aan alle initiatieven!
Wat we vooral onthouden uit de online enquête tijdens de Zoom-meeting is dat deze virtuele manier als club samenkomen echt te weerhouden is. We hebben dan ook besloten maandelijks een zoom meeting in te plannen!
Dankzij de versoepeling van de Corona maatregels kunnen we eindelijk weer van start gaan met het normale ritme van de trainingen! Concreet wil dit zeggen dat de vrijdagavondtraining opnieuw plaats kan vinden en dat we onze recreantenparen weer kunnen verwelkomen op zaterdagavond. Op de website is de agenda voor de maanden juli en augustus al aangepast. Een belangrijke wijziging is dat, bij gebrek aan interesse voor een Latin training, er in de plaats Standard kan getraind worden! Wel willen we Latin dansers nog steeds de kans geven om bij ons te komen trainen, vandaar dat we voor de trainingen op maandag en zondag “Latin op aanvraag” vermelden.
Voor trainingen op maandag- of vrijdagavond houden we reservering via het reserveringsformulier op de website aan. Niet-leden kunnen zich steeds telefonisch aanmelden bij Louis Cornelissens op tel. +32 486630121 (sms of whatsapp) en dat tot op de dag van de training zelf.
Wist je dat:
• men de optie aan bekijken is om in de toekomst ook met Payconiq te kunnen betalen in de club?
• de zaal gesloten is op 15.08 (O.L.V.Hemelvaart)?
• ingevolge de corona maatregelen de koffieklets uitgesteld wordt naar een latere datum?
• iedereen welkom is op de recreanten zaterdagavond training? Respecteer de corona maatregels en neem deel aan onze gezellige dansavond!
• Het zomerse Pomton-drankje wordt omgedoopt tot het Anti-Coronake? Je kan er van genieten voor 2,5€
• KMDC zich heeft geregistreerd voor een initiatief van Sportantenne Merksem “Sportclubs on the move”? WANDEL – LOOP – FIETS Ten voordele van jouw sportclub en de G-sport, meer info later!
• KMDC gevraagd werd door Stad Antwerpen om deel te nemen de organistatie van zomerse sportactiviteiten? Op dinsdag 14 juli gaan we in dat kader van start met ‘Start to Dance’! Binnenkort krijgen we van Stad A’pen de link, die we met z’n allen gaan gebruiken om de nodige publiciteit hierrond te maken. Hét moment om onze club in de kijker te plaatsen, we rekenen op jullie!
• We vanaf September weer van start gaan met de stamina training, lectures en begeleide training? Tijdens de zoom meeting bleek dit een consensus te zijn om iedereen de kans te geven individueel weer in te werken. In onderling overleg kunnen we natuurlijk altijd toch iets voorzien, dat bespreken we dan tijdens een volgende zoom meeting.
• Jan contact gaat opnemen met de externe trainers die we hadden ingepland om de lectures die we hebben moeten uitstellen te herorganiseren?
• De wedstrijdkalenders van BDSF en Bel-Al al on-line staan?
• Het muziekteam bezig is met opleidingen na de installatie van de nieuwe hardware en software?

Het bestuur kijkt er naar uit om jullie allemaal te begroeten in onze danszaal
Ook alvast een fijne vakantie toegewenst!